12-09-2020

MSC CRUISES VERRIJKT DE VAARROUTE VAN DE MSC MAGNIFICA VOOR HAAR TERUGKEER NAAR ZEE EN BREIDT DE AFVAARTEN VAN DE MSC GRANDIOSA UIT NAAR EINDE VAN HET JAAR

• MSC Magnifica zal routes varen van tien nachten in zowel de westelijke als de oostelijke Middellandse Zee, waardoor gasten meer bestemmingen kunnen bezoeken.
• Nieuwe inschepingshavens bieden ook verbeterde toegankelijkheid voor alle gasten
• Het uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises wordt ook volledig geimplementeerd, zowel aan boord als aan wal

Genève, Zwitserland -12 september 2020 - MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat haar tweede schip dat terugkeert om gasten te verwelkomen, de MSC Magnifica, een langere vaarroute zal hebben én een nieuwe startdatum welke nu 19 oktober zal zijn voor een serie van 7 afvaarten inclusief een kerstafvaart van 8 nachten met vertrek op 18 december vanuit Genua.

Het nieuwe vaarprogramma omvat zowel het westelijke als oostelijke Middellandse Zeegebied en de thuishaven van de MSC Magnifica zal Genua zijn en zij zal tevens aanmeren in Livorno, Messina op Sicilië, Valletta in Malta, Piraeus en Katakolon in Griekenland en Civitavecchia waarna zij weer terugkeert naar Genua.  

Tegelijkertijd kondigde MSC Cruises ook de uitbereiding van de MSC Grandiosa afvaarten aan tot aan het einde van het jaar, inclusief een kerstafvaart met vertrek op 20 december vanuit Genua

 

Het nieuwe  vaarschema van de MSC Magnifica van 10 nachten is bedoeld voor gasten die de voorkeur geven aan langere reizen die meer bestemmingen bieden om te bezoeken en meer tijd op zee. De beschermde excursies die MSC vorige maand introduceerde als onderdeel van haar haar nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocol zullen nu ook van toepassing zijn.

De langere cruise zal naar verwachting ook aantrekkelijk zijn voor gasten die vanuit Schengenlanden vliegen vanwege  gunstige Europese luchtverbindingen naar zowel Rome als Genua - die, samen met Catania, twee van de drie inschepingshavens van het schip – zijn.

De langere afvaarten zijn ook bijzonder aantrekkelijk voor consumenten die doorgaans cruisen tijdens de herfst- en wintermaanden, met meer beschikbare tijd en die op zoek zijn naar een langer alternatief voor de cruises van 7 nachten die al beschikbaar zijn op MSC Grandiosa. De MSC Magnifica zal tevens in 2021, voor het tweede opeenvolgende jaar, ook  de MSC Cruises World Cruise uitvoeren.

 

MSC Magnifica zal in de voetsporen treden van de succesvolle terugkeer naar zee vande  MSC Grandiosa, welke nu al haar  vierde opeenvolgende cruise van 7 nachten in de westelijke Middellandse Zee uitvoert. Het vlaggenschip van MSC Cruises is in augustus hervat na de goedkeuring van de nationale en lokale autoriteiten in Italië, Griekenland en Malta van het nieuwe operationele protocol voor gezondheid en veiligheid van MSC Cruises, dat is ontworpen om gasten, bemanning en gemeenschappen die het schip aandoet te beschermen.

Het nieuwe protocol van MSC Cruises, dat ook zal worden toegepast voor de MSC Magnifica-gasten en -bemanning, omvat universele screening van iedereen voordat ze aan boord kunnen gaan, verhoogde sanitaire voorzieningen en schoonmaakmaatregelen door het hele schip, gecontroleerde Sociale Distancing, en technologie om track & trace aan boord te vergemakkelijken. De strenge normen van het protocol met betrekking tot gezondheid en veiligheid worden op dezelfde manier toegepast op alle excursies aan wal waar gasten zich in een ‘sociale bubbel’ bevinden om hun welzijn en de gemeenschappen die worden bezocht te beschermen.

 

De reacties van de duizenden gasten die tot nu toe op MSC Grandiosa hebben gevaren, zijn buitengewoon positief, waarbij velen hun ervaring één van de veiligste vakantie-mogelijkheden noemden en de bereidheid van MSC Cruises om verder te gaan dan de richtlijnen van zowel nationale als regionale autoriteiten.

 

Als resultaat van het vandaag aangekondigde verrijkte schema van het schip, zijn de vier voorgestelde cruises van 7 nachten met de MSC Magnifica met vertrek vanaf 26 september tot en met 24 oktober vanuit Bari of Trieste, geannuleerd.

Gasten die getroffen zijn door de geannuleerde cruises kunnen omgeboekt worden naar de  MSC Grandiosa, die momenteel vaart in het westelijke Middellandse Zeegebied – of zij ontvangen een voucher met de waarde van de betaalde reissom en kunnen deze inwisselen naar een toekomstige cruise van hun keuze - op elk schip, voor elke reisroute – ten laatste vertrek eind 2021.