31-03-2022

VERKOOP GEOPEND VOOR OPENINGSSEIZOEN MSC EURIBIA MET ADEMBENEMENDE ROUTES IN NOORD-EUROPA IN ZOMER 2023

 • MSC Euribia wordt meest milieugeavanceerd en 2e LNG schip in MSC Cruises-vloot
 • MSC Euribia zal afvaren vanuit Kiel, Duitsland in juni 2023 – verkoop nu geopend
 • MSC Cruises onthult winnende kunstwerk van wedstrijd voor rompontwerp MSC Euribia

Genève, Zwitserland - 31 maart 2022 – MSC Cruises heeft de verkoop geopend voor de MSC Euribia, het meest ecologisch geavanceerde schip in de vloot van de lijn en het tweede schip met LNG-aandrijving dat momenteel wordt gebouwd op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Frankrijk, met lancering gepland voor begin juni 2023. Het schip zal haar openingsseizoen in Noord-Europa doorbrengen vanuit de Duitse haven Kiel, waar gasten een rijk palet aan ongelooflijke bestemmingen kunnen ontdekken.

 

MSC Euribia zal een ongelooflijke 8-daagse routes naar de Noorse Fjorden aanbieden met wekelijkse vertrekken vanuit Kiel, Duitsland naar Kopenhagen, Denemarken; Hellesylt, Noorwegen voor de Geirangerfjord; evenals Alesund en Flaam, ook in Noorwegen.

 

Meer informatie over data en reisroutes? Bezoek hier. Alle Voyagers Club-leden die de MSC Euribia boeken, profiteren van hun gebruikelijke korting van 5% plus een vroegboekkorting van 5%, en ontvangen dubbele Voyagers Club-punten. Bovendien krijgen Silver-, Gold- en Diamond-leden aan boord een krediet van €/$ 50 per persoon.

 

Winnaar rompontwerp onthuld

MSC Euribia zal een duidelijk ander silhouet hebben dan haar zusterschepen in de Meraviglia-Plus-klasse, dankzij een exclusief artwork ontworpen als een verbintenis van MSC Cruises met de zee. De lijn schreef een exclusieve internationale ontwerpwedstrijd uit via Talent House om een uniek artwork te creëren voor de scheepsromp, geïnspireerd door de zee en haar belangrijke mariene ecosysteem. Het ontwerp zal permanent op de romp van het schip te zien zijn, en zo de aandacht vestigen op de stappen die het bedrijf zet op weg naar een groenere toekomst.

 

Er werden ontwerpen ingezonden vanuit 59 landen wereldwijd en de winnaar, de Duitse kunstenaar Alex Flaemig, werd vandaag bekendgemaakt. Flaemig krijgt de eer om met zijn kunstwerk de buitenkant van het schip te sieren, en een licht te werpen op de voortdurende inzet van het bedrijf voor het milieu en de belofte om tegen 2050 een netto nuluitstoot van broeikasgassen (BKG) te bereiken.

 

De ontwerpen van de vijf finalisten worden aan boord van het schip in een nieuwe galerij tentoongesteld. 

 

Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter van de cruise divisie van MSC Group zei: “Als antwoord op de toenemende behoefte om de oceaan te beschermen voor toekomstige generaties, hebben we het onze missie gemaakt om onze schepen uit te rusten met de nieuwste en meest geavanceerde ecologische technologieën en oplossingen, waarvan MSC Euribia het beste van wat nu mogelijk is laat zien. De wedstrijd voor het rompontwerp van ons nieuwste LNG-schip werd uitgeschreven om ons te helpen onze niet aflatende inzet voor het milieu over te brengen terwijl dit schip de wereld rondvaart. Het ontwerp van de heer Flaemig heeft deze boodschap van passie en toewijding voor het behoud van het mariene milieu en zijn complexe ecosysteem perfect gevat en doet een krachtige oproep tot actie aan iedereen die dit schip ziet om de zeeën te redden.”

 

Winnaar Alex Flaemig liet weten: “Om mensen nog meer bewust te maken van deze unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven, heb ik grafisch een klein deel van dit ecosysteem op de romp van de MSC Euribia gezet. Wat voor mij belangrijk was, was niet alleen de weergave van de onderwaterwereld, maar ook een boodschap over hoe die wereld behouden moet blijven

 

Flaemig, afkomstig uit Dresden, Duitsland werd geïnspireerd door de mogelijkheid om de romp van de MSC Euribia te transformeren in een reusachtig, drijvend canvas om het belang van respect voor het milieu te benadrukken. Het ontwerp #SaveTheSea toont de unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven en verweeft de kleuren van de logo’s van MSC Cruises en MSC Foundation met elkaar tot een gradiënteffect dat de zeefauna en -flora over de romp schildert.

 

Flaemig legt verder uit, “Ik wil ook tot uitdrukking brengen dat een intacte zee ook de basis is voor een gezond ecosysteem op het land. Ik wil dit benadrukken met de weergave van vogels, insecten en bladeren en niet in de laatste plaats met de wereldbol. Het blijft voor mij belangrijk om mensen te inspireren en aan te moedigen om mee te doen.”

 

Het winnende kunstwerk werd gekozen uit vele andere van over de hele wereld door een panel van internationale juryleden waaronder zandkunstenaar Jben, bekend om zijn grootschalige efemere zandfresco’s die wegspoelen met het getij, architect Martin Francis en Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter van de cruise divisie van MSC Group.

 

De ecologisch geavanceerde MSC Euribia

De MSC Euribia zal in 2023 in de vaart komen en wordt het tweede ship met LNG aandrijving in de vloot van MSC Cruises, wat een nieuwe stap voorwaarts betekent om de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen. LNG speelt een sleutelrol in de strijd tegen de klimaatverandering en zal de CO2-uitstoot op de MSC Euribia met 25% verminderen in vergelijking met standaard brandstoffen, terwijl ook andere luchtemissies vrijwel geëlimineerd worden.

 

Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar worden, zullen de emissies van de MSC Euribia verder worden teruggedrongen. LNG is van essentieel belang voor de ontwikkeling van koolstofarme oplossingen voor de scheepvaart, aangezien opkomende technologieën zoals brandstofcellen met LNG kunnen worden gebruikt totdat emissieloos bio-LNG of groene waterstof op grote schaal beschikbaar worden. MSC Cruises is actief betrokken bij verschillende projecten om deze technologieën te ontwikkelen en levensvatbaar te maken in samenwerking met regelgevende instanties, de academische wereld, scheepswerven en de industrie. Zo zijn er onder meer een project voor onderzoek naar het gebruik van waterstof als brandstof in cruiseschepen, in samenwerking met Fincantieri en SNAM, en een proefproject voor de ontwikkeling van technologie voor vaste oxidebrandstofcellen voor cruiseschepen met Chantiers de l’Atlantique en Bloom Energy.

 

De MSC Euribia zal gebruik maken van een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem en een onderwatergeluidsbeheerssysteem om de effecten van trillingen op het zeeleven te minimaliseren. Meerdere energie-efficiënte functies helpen het motorgebruik te verminderen en te optimaliseren.

 

MSC Cruises wil ten minste drie nieuwe schepen met LNG aandrijven, goed voor een totale investering van meer dan 3 miljard euro.

 

Over de MSC Euribia:

De MSC Euribia is vernoemd naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen, wat de visie van het schip bevordert om de inzet van state-of-the-art duurzame technologieën om het kostbare mariene ecosysteem te beschermen en te behouden. 

Als Meraviglia-Plus-schip zal de MSC Euribia een dynamische gastenervaring bieden met innovatieve kenmerken en faciliteiten. Enkele van de hoogtepunten zijn:

 • Een verbeterde MSC Yacht Club, met stijlvolle privé faciliteiten en accommodatie, waaronder een panoramische lounge, een gastronomisch restaurant en een privé zwembad en zonnedek
 • MSC for Me – de digitale multi-channelervaring om gasten te helpen het meeste uit hun vakantie-ervaring te halen
 • Keuze uit 10 restaurants en 21 bars, inclusief specialiteitenrestaurants
 • Een theaterzaal met 945 zitplaatsen en de prachtige Carousel Lounge aan het achterste gedeelte van het schip
 • Uitgebreide kinderfaciliteiten, waaronder LEGO®-speelruimten en een Chicco-babyclub
 • 112 meter lange mediterrane promenade met boetieks, bars en restaurants met daarboven een adembenemend led-hemelscherm met animaties gedurende de dag en de nacht
 • Vijf zwembaden waaronder een groot zwembad met schuifdak en een 1000m² groot aquapark
 • De luxueuze MSC Aurea Spa met een volledig aanbod van behandelingen en de ultramoderne MSC Gym door Technogym®

 

Meer informatie over de MSC Euribia? Bezoek hier.

Meer informatie over onze Noord-Europese routes? Bezoek hier.

Voor meer informatie voor de media, bezoek hier