15-04-2021

ZOMER 2021: NIEUWE EN BIJGEWERKTE VAARROUTES VAN MSC CRUISES BIEDEN VEEL MOGELIJKHEDEN VOOR EEN VAKANTIE OP ZEE IN DE MIDDELLANDSE ZEE EN IN HEEL EUROPA

Vaarroutes geven de meest recente informatie weer m.b.t. havens die geopend zijn en de beschikbaarheid van toeristische attracties op de bestemmingen die de schepen bezoeken
Extra inschepingshavens op alle schepen om gasten in staat te stellen schepen dichter bij huis te bereiken, met maar liefst 15 inschepingshavens voor de mediterrane vaarroutes
MSC verwacht deze routes verder te verrijken en de komende weken meer vaarroutes toe te voegen zodra er meer havens en toeristische bestemmingen beschikbaar komen
Nieuwe privé-strandervaring ontwikkeld voor Taranto in Apulië, exclusief voor gasten van MSC Seaside
 

Genève, Zwitserland - 15 april 2021 - MSC Cruises heeft vandaag nieuwe en bijgewerkte vaarroutes in de Middellandse Zee en in heel Europa aangekondigd voor de komende zomer en biedt gasten tal van mogelijkheden. De schepen die deze nu volledig bevestigde vaarroutes aanbieden, zullen opereren onder hetzelfde toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol dat sinds augustus 2020 meer dan 60.000 gasten van MSC Cruises, veilig heeft beschermd.

 

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: “Vandaag hebben we duidelijkheid over welke Europese bestemmingen en havens deze zomer in eerste instantie open zullen zijn en we hebben dit volledig weerspiegeld in een eerste reeks nieuwe en bijgewerkte routes voor het komende seizoen, zodat gasten met een gerust hart hun vakantie kunnen boeken bij ons. Het hele MSC Cruises-team en ik kijken ernaar uit om zowel terugkerende als nieuwe gasten te verwelkomen aan boord van één van onze schepen die deze zomer op zee zullen zijn om hen een onvergetelijke, ontspannende en vooral veilige vakantie te bezorgen.

“Bovendien heb ik er vertrouwen in dat we de komende weken in staat zullen zijn om sommige van deze routes verder te verrijken en meer schepen toe te voegen met nieuwe, naarmate er meer havens en toeristische bestemmingen beschikbaar komen, met name in Spanje en Frankrijk.”

 

Hierbij een volledig overzicht van door MSC Cruises bevestigde vaarroutes die nu beschikbaar om te boeken voor deze zomer:

 

Drie schepen in de westelijke Middellandse Zee, die Italië en Malta aandoen

MSC Grandiosa zal in eerste instantie haar huidige vaarroute van 7 nachten verlengen en de Italiaanse havens Genua, Civitavecchia voor Rome, Napels, Palermo en Valletta, Malta aandoen. De Spaanse havens van Valencia en Barcelona worden toegevoegd aan de huidige vaarroute van het schip zodra deze bestemmingen hun beschikbaarheid bevestigen.

De MSC Seaside vertrekt op 1 mei vanuit Genua en doet de nieuw geïntroduceerde havens van Siracusa op Sicilië en Taranto in Puglia aan, evenals Civitavecchia voor Rome en Valletta op Malta. De vaarroute van het schip zal dan worden verrijkt met de Franse haven Marseille zodra de beschikbaarheid daarvan is bevestigd.

Wat betreft MSC Seaside zal MSC Cruises, naast de reeks beschermde excursies die voor deze vaarroute zijn ontwikkeld, een speciale privé-strandervaring in Taranto introduceren, exclusief voor gasten van het schip. Een dagje strand is een belangrijk onderdeel van een zomervakantie dus gasten van MSC Seaside kunnen nu ontspannen op het zandstrand naast het heldere water van de Ionische Zee.

MSC Seashore zal eind juli toetreden tot de MSC Cruises-vloot om het nieuwe vlaggenschip te worden en biedt van 1 augustus tot 31 oktober cruises van 7 nachten aan met de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

 

Drie schepen in de oostelijke Middellandse Zee, die Italië, Griekenland, Kroatië en Montenegro aandoen

MSC Cruises zal voor het komende zomerseizoen drie schepen inzetten in deze immer populaire regio met een scala aan verschillende routes in het oostelijke Middellandse Zeegebied met inschepingshavens in Italië vanuit Triëst, Venetië en Bari, evenals Piraeus voor Athene in Griekenland. Alsook enkele van de mooiste Griekse eilanden, Kotor in Montenegro énde levendige havens van Dubrovnik en Split in Kroatië.

MSC Orchestra vertrekt op 5 juni en biedt gasten inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zaterdag, Bari op zondag en vervolgens de Griekse eilanden Corfu, Mykonos en Dubrovnik in Kroatië aan.

De MSC Splendida vertrekt vanaf 12 juni met inscheping in Triëst, Italië op zaterdag en in Bari op dinsdag, met een bezoek aan Dubrovnik in Kroatië, Corfu in Griekenland en Kotor in Montenegro.

Het aanbod in de oostelijke Middellandse Zee wordt afgerond met de MSC Magnifica vanaf 20 juni met inscheping in de Italiaanse havens Venetië op zondag, Bari op maandag en Piraeus voor Athene op woensdag, en vervolgens het Griekse eiland Mykonos en Split, Kroatië.

 

Noord-Europa

Binnenlandse cruises in het UK

Vanaf 20 mei zal het vlaggenschip, de MSC Virtuosa, haar eerste seizoen in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren en minicruises aanbieden vanuit Southampton met een bezoek aan Portland in Dorset aan de Jurassic Coast. Vanaf 12 juni zal ze cruises van 7 nachten uitvoeren vanuit Southampton met inscheping in Liverpool, Greenock voor Glasgow en ook een bezoek aan Portland en Belfast in Noord-Ierland Deze cruises zijn alleen bedoeld voor Britse ingezetenen. De afvaarten staan open voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde gasten en alle gasten worden getest voordat ze aan boord gaan.

 

Duitsland, Noord-Europa

Gezien de huidige onzekerheid over de timing voor de heropening van lokale havens in Duitsland, moeten MSC Cruises-schepen de start van hun zomerseizoen uit de havens van het land uitstellen tot 15 juni.

Tegelijkertijd kondigde MSC Cruises vandaag aan dat MSC Seaview vanaf 19 juni haar thuishaven zal hebben in Kiel, Duitsland, ter vervanging van MSC Virtuosa.

Daarnaast staat de MSC Preziosa gepland om vanaf 21 juni vanuit Hamburg, Duitsland te vertrekken en MSC Musica op 20 juni vanuit Warnemunde, Duitsland wanneer de Duitse havens open gaan

De drie schepen staan gepland om vaarroutes van 7 nachten en langer naar de Noorse fjorden of de Baltische hoofdsteden uit te voeren, volgens hun huidige schema.

 

De heer Onorato voegt hieraan toe: “We zijn buitengewoon trots dat we onze gasten en reisagenten  voor de komende zomer een groeiende keuze aan cruisevakanties kunnen bieden naar een reeks verschillende bestemmingen in de Middellandse Zee en Europa. We zullen enkele van onze meest innovatieve en modernere schepen in onze vloot inzetten.  Om het voor onze gasten nog makkelijker en veiliger te maken om onze schepen dichter bij huis te bereiken, zullen al onze vaarroutes extra inschepingshavens bevatten.

“Hoewel deze schepen slechts een eerste deel van onze vloot vertegenwoordigen, omvatten ze onze twee nieuwste juwelen, MSC Virtuosa en MSC Seashore, die beide in 2021 voor het eerst in de vaart zullen zijn. Hun aanwezigheid in deze volgende fase van de terugkeer op zee van onze vloot in de komende weken vertegenwoordigen ons geloof in de blijvende aantrekkelijkheid van cruises als vakantieoptie voor de consument. Daarom hebben we onze plannen voor nieuwbouw voor de komende jaren bevestigd en kijken we uit naar een geleidelijke terugkeer van onze volledige vloot in de komende maanden in het winterseizoen.

De heer Onorato concludeerde: “Gasten die vouchers hebben voor onze cruises die zijn geannuleerd als gevolg van de pandemie aan de wal hebben geduldig gewacht op een zekere mate van zekerheid over welke schepen zullen varen en waar. Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat ze nu vol vertrouwen kunnen uitkijken naar een ongelooflijke vakantie op zee op een MSC Cruises-schip, deze zomer of het komende winterseizoen. "

 

MSC Cruises bevestigde ook de annulering van haar Caribische afvaarten vanuit havens in de VS tot en met 30 juni.

 

 

Flexibele boekingsvoorwaarden zijn van toepassing op boekingen die voor 31 mei zijn gemaakt

 

Gasten die worden beïnvloed door één van de wijzigingen, zullen worden gecontacteerd door hun reisagent of MSC Cruises.