24-11-2021

MSC CRUISES VERWELKOMT ALLEEN VOLLEDIG GEVACCINEERDE GASTEN

Voor alle MSC Cruises winterafvaarten nu in de vaart, geldt dat gasten volledig moeten zijn gevaccineerd en een COVID-19-test moeten ondergaan voordat ze aan boord gaan
Versterkte maatregelen maken deel uit van het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, ontworpen om zich aan te passen aan de evolutie van de pandemie aan de wal om het maximale beschermingsniveau te garanderen

Genève, Zwitserland, 24 november 2021 – MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat alle gasten voor haar winterafvaarten over de hele vloot nu volledig moeten zijn gevaccineerd tegen COVID-19 en ook een COVID-19-test moeten ondergaan vóór hun geplande inschepingsdatum.
De maatregelen zijn al van kracht voor alle winterreizen van de rederij in andere regio's en nu zijn er de mediterrane afvaarten aan toegevoegd met de nieuwe vereisten, waardoor deze ook gelden voor gasten die geboekt zijn op zowel de MSC Grandiosa als de MSC Fantasia.

 
Gasten op een van de winterafvaarten op haar twee schepen die vanaf 4 december in de Middellandse Zee varen, moeten nu ook volledig zijn gevaccineerd. Gasten worden als gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor het begin van hun vakantie op zee de volledige set COVID-19-injecties hebben ontvangen en alle gasten moeten ook een COVID-19-test doen binnen 48 uur voor vertrektijd van het schip.
De maatregelen zijn van toepassing op alle gasten vanaf 12 jaar en ouder en komen bovenop de bestaande gezondheids- en veiligheidsregels die voor het eerst zijn geïntroduceerd door MSC Cruises in de zomer van 2020 en die vandaag het toonaangevende protocol van de lijn vormen. Deze omvatten een extra COVID-19-test bij inscheping en andere maatregelen tijdens het varen, allemaal ontworpen om alle gasten en bemanning het maximale niveau van bescherming van hun gezondheid en veiligheid te bieden.
 
 

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: "Ons gezondheids- en veiligheidsprotocol heeft het voortouw genomen in de sector, niet alleen omdat we de eerste grote cruisemaatschappij waren die internationale activiteiten hervatte, maar ook vanwege de flexibiliteit om zich aan te passen aan de evolutie van de pandemie aan land.


“Deze aanpak heeft onze gasten, onze bemanning en de bestemmingen die we met onze schepen bezoeken gerustgesteld en we zagen afgelopen winter met onze afvaarten in de Middellandse Zee dat we zelfs tijdens een nieuwe piek van de pandemie aan de wal onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op de juiste manier konden aanpassen en het hoogste niveau van bescherming blijven bieden aan onze gasten en bemanning.


Dit is eens te meer het geval, aangezien sommige landen in Europa een toename van het aantal besmettingen aan de wal zien en om het welzijn van degenen aan boord van onze schepen en in de gemeenschappen die ze aanroepen te waarborgen, toont onze aanpak opnieuw aan dat gezondheid en veiligheid onze eerste prioriteit zijn .”

 

De nieuwe maatregelen zijn nu ook van toepassing op de MSC Grandiosa en MSC Fantasia en hun winterafvaarten in de Middellandse Zee dit seizoen, naast de andere schepen die actief zijn in Noord-Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten.

   
Elke geboekte gast die niet op tijd volledig is ingeënt voor zijn vertrekdatum, kan ervoor kiezen om zijn vakantie bij ons op een later tijdstip uit te stellen of om een terugbetaling te vragen.
Gasten onder de 12 jaar, die niet in aanmerking komen voor vaccinatie, blijven onder de huidige maatregelen welkom aan boord.

 

Voor een volledig overzicht betreffende de reisvereisten per bestemming: https://www.msccruises.nl/gezondheid-en-veiligheid-maatregelen