31-05-2021

MSC CRUISES HEEFT DEFINITIEVE GOEDKEURING ONTVANGEN VOOR DE BOUW VAN EEN NIEUWE TERMINAL IN DE HAVEN VAN BARCELONA

• De nieuwe terminal van MSC Cruise in Barcelona wordt in 2024 in gebruik genomen

• Terminal stelt MSC Cruises in staat om de thuishavenactiviteiten in Barcelona uit te breiden,

• MSC Cruises werkt samen met de wereldwijd bekende Catalaanse architect Ricardo Bofill

 

Genève, Zwitserland - 31 mei 2021 - MSC Cruises heeft de definitieve goedkeuring gekregen van de raad van bestuur van de haven van Barcelona om een exclusieve cruiseterminal te bouwen en te exploiteren. Deze meerjarige concessie omvat de bouw van een innovatieve terminal van 11.670 vierkante meter die MSC Cruises voor een periode van 31 jaar zal exploiteren en beheren. Het project vertegenwoordigt naar schatting een investering van 33 miljoen EUR door MSC Cruises. Nu de bouwwerkzaamheden binnenkort van start gaan, zal de nieuwe terminal naar verwachting in 2024 in gebruik worden genomen.

 

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, zei: “We zijn bijzonder verheugd met de toekenning van deze meerjarige nieuwe terminalconcessie. Barcelona is niet alleen een belangrijke thuishaven voor de cruisedivisie, maar ook voor de hele MSC Group en haar scheepvaartactiviteiten. Als zodanig is de nieuwe terminal een verder bewijs van de langdurige toewijding van MSC Group aan de stad Barcelona en de hele regio Catalonië.

 

“Ik ben ook vereerd dat we voor dit project kunnen samenwerken met de indrukwekkende Ricardo Bofill en zijn bedrijf. Samen zullen we een ultramoderne nieuwe terminal bouwen die ongetwijfeld een ander herkenningspunt zal worden voor de prachtige stad Barcelona.

 

“Misschien het belangrijkste is dat de nieuwe terminal ons in staat zal stellen om uitgebreide thuishavenactiviteiten uit te voeren, wat resulteert in extra direct en indirect economisch voordeel voor de stad en de hele regio. Dit komt van de hogere lokale uitgaven van onze internationale gasten die van of naar de luchthaven van Barcelona vliegen en waarschijnlijk extra dagen in de stad en haar hotels doorbrengen samen met hun reizende gezelschappen. Dankzij thuishavenactiviteiten kunnen we ook meer van onze nieuwe schepen aan Barcelona wijden, waaronder de LNG-aangedreven MSC World Europa, die momenteel in aanbouw is en zich ontwikkelt om een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee te worden wanneer ze in de vaart komt.

 

"Ten slotte stelt de nieuwe terminal ons in staat om onze inzet voor ecologische duurzaamheid verder te demonstreren, aangezien deze zowel walstroomfaciliteiten als LNG-bunkeractiviteiten zal omvatten."

 

De nieuwe terminal, die zal beschikken over walstroomfaciliteiten en klaar zal zijn voor LNG-bunkeractiviteiten, zal MSC Cruises ook in staat stellen om meer milieuvriendelijke schepen in Barcelona in te zetten. Dit omvat MSC World Europa, het eerste LNG-aangedreven cruiseschip van het merk, dat momenteel in aanbouw is en in 2022 in de vaart zal komen.

 

Barcelona is niet alleen een belangrijke haven voor MSC Cruises, maar ook voor de hele MSC Group. Zowel vrachtoperator MSC Mediterranean Shipping Company als ferryoperator GNV zijn stevig vertegenwoordigd in de haven. Als zodanig is de nieuwe terminal een verder bewijs van de langdurige toewijding van MSC Group aan Barcelona, Catalonië en heel Spanje.