27-01-2021

DE MILIEUVERBINTENIS VAN MSC CRUISES IN COMBINATIE MET HAAR TOEKOMSTIGE SCHEPEN

MSC Virtuosa en MSC Seashore worden uitgerust met geavanceerde technologieën die de ecologische voetafdruk minimaliseren
LNG-aangedreven MSC World Europa voegt zich bij de vloot in 2022, de werkzaamheden voor een tweede LNG-schip in 2021 gaan starten.
MSC Cruises sluit zich aan bij het, door de EU ondersteunde, CHEK-consortium om koolstofarme scheepvaart te promoten door energietechnologieën met innovatief scheepsontwerp te combineren
 

Genève, Zwitserland, 28 januari 2021 – In 2021 zullen twee nieuwe MSC Cruises-schepen in de vaart komen,  de MSC Virtuosa en de MSC Seashore,  de nieuwste schepen die worden geleverd als onderdeel van het langetermijn uitbreidingsprogramma van MSC Cruises. Zoals elk schip dat nieuw toetreedt tot de MSC Cruises-vloot, worden deze schepen uitgerust met een breed scala aan next- generatione milieutechnologieën en -apparatuur die hun impact zullen minimaliseren.

 

Beide schepen zullen beschikken over hybride uitlaatgasreinigingssystemen (EGCS) en geavanceerde selectieve katalytische reductiesystemen (SCR), waarmee de uitstoot van zwaveloxide (SOx) met 98% wordt verminderd en de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met 90%. Hun afvalwaterbehandelingssystemen zijn ontworpen in overeenstemming met de resolutie MEPC 227 (64) van de Internationale Maritieme Organisatie en voldoen aan zuiveringsnormen die hoger zijn dan bij de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan de wal. Zoals alle nieuwbouwschepen van MSC Cruises, zullen ze ook worden uitgerust met wal-naar-schip stroomconnectiviteit, zodat ze verbinding kunnen maken met lokale elektriciteitsnetten terwijl ze op hun ligplaats aangemeerd zijn in havens waar deze infrastructuur beschikbaar is.

 

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, zei: “Ons langetermijndoel is om een cruisebedrijf zonder impact op het milieu te worden en dit is de reis die we vandaag maken. Terwijl we met onze partners samenwerken om nieuwe technologieën te identificeren die ons dichter bij dit doel zullen brengen met elk nieuw schip dat we bouwen en in gebruik nemen, blijven we onze schepen uitrusten met de nieuwste en meest effectieve technologieën op de markt. "

 

Tegelijkertijd heeft MSC Cruises aangekondigd dat het samenwerkt met verschillende industrieleiders in een onderzoeksproject dat koolstofarme scheepvaart promoot door vooruitstrevende energietechnologieën met innovatief scheepsontwerp te combineren. Onder leiding van de Universiteit van Vaasa,  MSC Cruises, de World Maritime University, Wärtsilä, Cargill, Lloyds Register, Silverstream Technologies, Hasytec, Deltamarin, Climeon en BAR Technologies, is het door middel van

het CHEK Consortium - deCarbonising sHipping via kruisbestuiving en hoogstaande technologie mogelijk om echte conceptontwerpen van schepen te maken.

 

Pierfrancesco Vago zei: “We zijn verheugd om samen te werken met andere industrieleiders in hun vakgebied om samen nieuwe oplossingen te onderzoeken en te ontwikkelen die de weg naar het koolstofarm maken van de scheepvaart zullen ondersteunen. Dit is weer een voorbeeld van onze toewijding aan de versnelde ontwikkeling van de next-generation milieutechnologieën en -oplossingen. "

 

De samenwerking ontvangt financiering van Horizon 2020, het kaderprogramma van de Europese Unie voor onderzoek en innovatie. Het project behelst het aantonen van de synergetische voordelen van innovatieve technologieën, waaronder waterstofaandrijving, ultrasone aangroeiwerende verf, luchtsmering van de romp, afval naar energiesystemen en gedigitaliseerde optimalisatiesoftware, volledig geïntegreerd om de efficiëntie te maximaliseren in alle aspecten van de scheepsoperatie. De resultaten zullen op grote schaal worden verspreid om verbeterde competentie in de branche te ondersteunen.

 

Vooruitblikkend: in 2022 zal MSC World Europa, het eerste LNG-aangedreven schip van MSC Cruises worden opgeleverd en in 2021 zal worden begonnen met de werkzaamheden aan een tweede LNG-schip, het vijfde schip van de Meraviglia-klasse.

 

MSC World Europa zal één van de technologisch meest geavanceerde cruiseschepen ter wereld zijn en een reeks milieu-innovaties op de markt brengen. De belangrijkste hiervan is een project van 50 kilowatt, LNG-aangedreven vaste-oxide brandstofceltechnologie dat een potentiëel biedt om de uitstoot van broeikasgassen met nog eens 25% te verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor.

 

Nu duurzame, niet-fossiele brandstoffen zoals bio-LNG op grote schaal beschikbaar komen, anticipeert MSC Cruises op hun wijdverbreide inzet op haar LNG-aangedreven schepen om de uitstoot van broeikasgassen verder te verminderen.

 

Linden Coppell, Director Sustainability van MSC Cruises, zei: “Elk nieuw schip dat zich bij onze vloot voegt, bevat oplossingen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. MSC Virtuosa en MSC Seashore vormen hierop geen uitzondering. Naarmate nieuwe technologieën worden geïdentificeerd, werken we ook aan het verbeteren van de bestaande vloot, onderzoeken we mogelijkheden voor retrofit, nemen we nieuwe maatregelen voor het verminderen van energie op, werken we intensief samen met experts uit de industrie en zoeken we naar alternatieve brandstoffen om de ambitieuze doelstellingen voor vermindering van de koolstofintensiteit van onze industrie te bereiken. "

 

Meer details over milieutechnologieën aan boord van MSC Virtuosa en MSC Seashore

 

Luchtemissies: MSC Virtuosa en MSC Seashore zullen hybride uitlaatgasreinigingssystemen op al hun motoren hebben. Deze technologie zorgt voor een vermindering van 98% van de uitstoot van zwaveloxide (SOx). Net als bij MSC Grandiosa zullen de schepen ook worden uitgerust met geavanceerde selectieve katalytische reductiesystemen (SCR) die de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met 90% verminderen.

 

Beide schepen zullen worden uitgerust met wal-tot-schip-stroomconnectiviteit, waardoor ze verbinding kunnen maken met lokale elektriciteitsnetten in havens waar deze infrastructuur beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om het motorgebruik op de ligplaats te minimaliseren, wat leidt tot een aanzienlijke emissiereductie wanneer de schepen zich dicht bij stedelijke gebieden bevinden.

 

Afvalwater: De schepen zullen beschikken over geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen die zijn ontworpen in overeenstemming met de resolutie MEPC 227 (64) van de Internationale Maritieme Organisatie, met zuiveringsnormen die hoger zijn dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan de wal. Ballastwaterbehandelingssystemen zullen de introductie van invasieve soorten in het maritieme milieu via ballastwaterlozingen voorkomen.

 

Bescherming van het zeeleven: beide schepen zullen worden uitgerust met een beheersysteem voor geluid onder water, met romp- en machinekamerontwerpen die de impact van akoestisch geluid minimaliseren, waardoor hun mogelijke effecten op de maritieme fauna, met name op zeezoogdieren in de omringende wateren, worden verminderd.

 

Energie-efficiëntie: alle nieuwbouwschepen van MSC Cruises bevatten een breed scala aan energie-efficiënte apparatuur die het motorgebruik helpt verminderen en optimaliseren. Deze omvatten slimme ventilatie en geavanceerde airconditioningsystemen met geautomatiseerde energieterugwinningskringen die warmte en koude herverdelen om de vraag te verminderen. De schepen gebruiken LED-verlichting die wordt aangestuurd door slimme beheersystemen om het energiebesparingsprofiel verder te versterken. In samenwerking met de scheepswerven zijn alle nieuwbouwprojecten uitgerust met energiemonitoring- en analysesystemen op afstand, waardoor realtime ondersteuning aan de wal mogelijk is om de operationele efficiëntie aan boord te optimaliseren.