08-10-2020

MSC CRUISES ONTVANGT RINA'S BIOSAFE AANVULLENDE KLASSE-REGISTRATIE

De aan de MSC Grandiosa toegewezen registratie is een verder bewijs dat MSC Cruises een toonaangevend gezondheids- en veiligheidsprotocol implementeert

Genève, Zwitserland - 9 oktober 2020 - MSC Cruises versterkte haar toonaangevende gezondheids- en veiligheidsreferenties door het verkrijgen van de Biosafe Ship aanvullende klasse-registratie, toegewezen door het classificatiebureau RINA aan haar vlaggenschip MSC Grandiosa, welke momenteel actief is in de Middellandse Zee.

RINA had eerder geverifieerd dat het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises voldeed aan de gezamenlijke richtlijnen van het European Maritime Safety Agency  (EMSA) en het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), waarin aanvullende gezondheidsnormen zijn opgenomen, waaronder die van de EU Healthy Gateways Joint Action. Deze verificatie dat het protocol in overeenstemming is met de richtlijnen van de twee belangrijkste Europese autoriteiten, was een cruciaal onderdeel van het proces om de herstart van de scheepsoperaties in de Middellandse Zee in augustus mogelijk te maken.

De Biosafe Ship, toegewezen aan de MSC Grandiosa, is een doelgerichte registratie die bevestigt dat het schip is uitgerust met systemen, componenten, een lay-out en operationele procedures heeft die het infectierisico vermindert.

MSC Grandiosa is momenteel op haar achtste opeenvolgende wekelijkse cruise en bedient gasten uit het hele Schengengebied. De MSC Magnifica zal vanaf 19 oktober gasten verwelkomen voor cruises van 10 nachten over zowel de westelijke als de oostelijke Middellandse Zee.

Voor beide schepen heeft MSC Cruises uitgebreide operationele procedures ontwikkeld, die voortbouwen op de reeds strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die al lang gelden aan boord van de schepen van het bedrijf. De nieuwe procedures omvatten universele COVID-19-tests voor alle gasten en bemanning voorafgaand aan het inschepen, beschermde "Social Bubbles" aan wal bezoeken op elke bestemming als extra beschermingsniveau voor gasten en de introductie van een COVID-Protection Plan (verzekering) voor meer gemoedsrust. Met al deze maatregelen wil MSC Cruises gasten de veiligste vakantie aanbieden.

Om dit te bereiken, heeft MSC Cruises een multifunctionele werkgroep opgezet met interne experts op het gebied van medische diensten, volksgezondheid en sanitaire voorzieningen, hoteldiensten, HVAC en andere scheepsboord technische systemen, informatietechnologie en logistiek. MSC Cruises werkt ook samen met het wereldberoemd deskundig adviesbureau van Aspen Medical om verder te helpen bij de ontwikkeling van het eigen verbeterde protocol en procedures van het bedrijf.

Bovendien heeft MSC Cruises een Blue Ribbon COVID-19 Expert Group bijeengeroepen om haar werk in deze ruimte voortdurend te ondersteunen. De groep omvat:

Professor Christakis Hadjichristodoulou, hoogleraar Hygiëne en Epidemiologie aan het Laboratorium voor Hygiëne en Epidemiologie, Faculteit Geneeskunde, School voor Gezondheidswetenschappen, Universiteit van Thessalië, Griekenland sinds 2013.;
Professor Stephan J. Harbarth, ziekenhuisepidemioloog, specialist in infectieziekten en hoofd van het antimicrobiële rentmeesterschapsprogramma van de Universitaire Ziekenhuizen van Genève (HUG) en de Faculteit der Geneeskunde;
Dokter Ian Norton, een gespecialiseerde spoedeisende arts met postdoctorale kwalificaties in chirurgie, internationale gezondheid en tropische geneeskunde, momenteel algemeen directeur van Respond Global, voorheen hoofd van het Emergency Medical Team Initiative-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van 2014 tot januari 2020.

MSC Cruises heeft gewerkt aan elk aspect van de reis van de gast, vanaf het moment van boeking tot aan boord, het leven aan boord en tot de terugkeer naar huis, met behoud van het unieke karakter van de gastervaring.

Voor meer informatie over de nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van MSC Magnifica, MSC Grandiosa en MSC Cruises, bezoek onze website.