Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma Cruise

Barok en Renaissance in een zeeomgeving

Aankomst in de haven van Santa Cruz de la Palma op de Canarische Eilanden met een MSC cruiseschip geeft een heerlijk gevoel. De stad werd gesticht in de Calderata, een oude vulkanische krater die bijna 1800 meter hoog is, en die de zeilschepen uit het verleden, en de cruiseschepen van vandaag, tegen de wind beschermt.
 De geschiedenis van Santa Cruz de la Palma, ooit een belangrijke halte op de handelsroute naar Oost-Indië, heeft de stad verrijkt met vestingwerken, zoals Castillo de Santa Catalina en Castillo de Santa Cruz del Barrio, gebouwd in de tweede helft van de 16e eeuw om Santa Cruz de la Palma te verdedigen tegen aanvallen van piraten.

Maar het historische erfgoed van het stadscentrum, dat u overal tegenkomt, dateert al uit de Renaissance, Barok en Klassieke periodes. Het is zeker de moeite waard om te slenteren door de straten, alleen al om de unieke balkons, zoals in Avenida Maritima, te bewonderen.

Plaza España, waar het meest prominente gebouw uit de Renaissance een bezienswaardigheid op zich is, is het centrum van de stad. Hier ziet u ook de kerk van El Salvador. Vanaf 1497 heeft het een poort dat lijkt op een Romeinse triomfantelijke boog, die werd gebouwd ter ere van de overwinning van Christus op de dood.

De strenge klokkentoren is ook interessant. U kunt ook op excursiegaan naar het heiligdom van Madonna van de Sneeuw, aanbeden sinds de eerste komst van de Spanjaarden naar de eilanden. Het heiligdom is gebouwd in een bloeiende natuurlijke omgeving en tegenwoordig is het het belangrijkste monument van een reeks monumenten van grote historische, culturele en artistieke waarde, waaronder de Casa de los Romeros, (huis van de pelgrims, 17e eeuw) en de Casa Parroquial (18e eeuw).

Als u een natuurliefhebber bent, kunt u op excursie gaan naar het Caldera Taburiente nationaal park, een breed stroomgebied dat is overgebleven na de instorting van een oude vulkaan. Het park bevat ook bronnen en beken met oranje en smaragdgroen getint water.

Cruises van / naar Santa Cruz de La Palma in 2023

EXCURSIONS & ACTIVITIES