U bent hier: Home Cruise-geboektVoordat-u-gaat

Voordat u gaat - nuttige informatie

Onze missie bij MSC Cruises is om uw vakantie zo ontspannen mogelijk te maken vanaf het moment dat u boekt tot het moment dat u aan boord van het schip stapt.

PASPOORTGEGEVENS

Vanaf heden is het verplicht om de volgende gegevens uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum in de reservering te hebben staan, anders is het niet mogelijk om de reispapieren toe te sturen:
 
•         Volledige voornaam volgens paspoort
•         Volledige achternaam volgens paspoort
•         Geboortedatum
•         Geldigheid paspoort van/tot
•         Nationaliteit

Om deze in te vullen kunt u zich hier online inchecken.

Terug naar boven

VLUCHT & TRANSFERS

Vluchten en transfers kunt u boeken via MSC Cruises. Wanneer u zelf een vlucht boekt dient u rekening te houden met belangrijke vluchtparameters. Klik hier voor de vluchtparameters.
Terug naar boven

BIJ TE BOEKEN PAKKETTEN & EXCURSIES

Onze cruises bieden u volop mogelijkheden om uzelf, partner of kinderen extra te verwennen met iets extra's. Een groot aantal speciale pakketten kunt u via uw reisbureau/cruisespecialist bijboeken of u kunt zelf excursies of speciale pakketten alvast reserveren voor aan boord. Deze betaalt u aan boord.

De excursies en prijzen in het programma zijn slechts een indicatie om de passagiers van MSC Cruises een idee te geven van de excursies die in elke haven georganiseerd kunnen worden. Dit programma en de prijzen zijn indicatief en alle excursies worden uitsluitend tijdens uw cruise bevestigd. Indien u via de website een excursie reserveert en aan boord betaald kunnen eventuele prijsverhogingen worden doorbelast. Indien u een excursie via MSC Cruises Nederland heeft geboekt en betaald worden eventuele prijsverhogingen niet doorbelast. Volledige informatie, inclusief een relevante beschrijving en de prijzen, vindt u in het Tour Magazine aan boord.

Heeft u uw cruise direct (telefonisch of via de website) geboekt via MSC Cruises? Dan kunt u extra's toevoegen via My MSC of neem contact op met MSC Cruises 023 71 11 510.

Klik hier voor meer informatie.

Terug naar boven

INSCHEPINGSPROCEDURE

Het inschepen begint op het tijdstip dat staat aangegeven op uw cruiseticket. De incheckbalie sluit anderhalf uur voor het geplande tijdstip van de afvaart. Echter, in Amerikaanse havens sluit de incheckbalie twee uur voor de geplande vertrektijd. Passagiers dienen zich minstens 3 uur voor vertrektijd van het schip zich aan te melden. Voor aankomst in de haven dient u ervoor te zorgen dat alle persoonlijke gegevens die nodig zijn voor de inscheping en getoond op het e-ticket worden gecontroleerd en correct zijn. Dit is zeer belangrijk voor het waarborgen van een nog snellere en soepeler incheckproces.

Als voorzorgsmaatregel kan beveiligingspersoneel gasten fouilleren en hun bagage onderzoeken. Indien een wordt item getraceerd waarvan MSC Cruises deze beschouwd als zijnde een gevaar voor de veiligheid van passagiers en bemanningsleden, zoals (Zwitserse) messen, scharen, zwaarden, ijzeren voorwerpen, spijkers, priemen, kruisbogen, flessen met gassen, zelfverdedigingssprays, waterkokers, strijkijzers, brandbare vloeistoffen zoals bijvoorbeeld benzine en giftige en / of besmettelijke (vloei)stoffen, zullen dergelijke objecten in beslag worden genomen en niet worden teruggegeven. Vuurwapens worden niet geaccepteerd aan boord en het meebrengen hiervan resulteert in onmiddellijke ontscheping.

Online inchecken
www.mscwebcheckin.com is gecreëerd om ervoor te zorgen dat u een makkelijke start zult hebben door uw gegevens alvast te registereren. Zet uw computer aan en begin uw reis. Het duurt slechts een paar minuten om de gegevens van uw identiteitspapieren en cruiseticket online in te voeren!

Check in online in 3 eenvoudige muisklikken:
1. Ga minstens 2 dagen voor de afvaar t naar de website www.mscwebcheckin.com;
2. Voer uw boekingsgegevens in en u komt bij een gepersonaliseerd gedeelte dat u moet invullen;
3. Vul de verplichte velden in met betrekking tot uw persoonsgegevens en documenten en sla deze verrichting op.  

Alle gasten van de MSC Yacht Club-suites (op MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida en de MSC Fantasia) maken gebruik van een exclusieve check-in gebied en worden bijgestaan door het butlerteam, die hen naar de Conciërgelounge begeleiden voor het welkomstontvangst. Op aanvraag kan de butler de koffers van de gasten uitpakken. Bij de inscheping doen de passagiers het volgende (in de aangegeven volgorde):
a) Bagage afgeven aan het daarvoor bestemde personeel, dat de bagage naar de hut zal sturen. Alle bagage moet voorzien zijn van een label met naam, achternaam, naam van het schip, hutnummer en vertrekdatum en -haven.
b) Naar de check-in gebied gaan met uw cruiseticket en alle, voor uw cruise benodigde, persoonlijke reisdocumenten.
c) Nadat de documenten zijn gecontroleerd, gaan de gasten aan boord en ontvangen hun Cruise Card. Deze magneetkaart wordt gebruikt voor de betaling aan boord van excursies, rekeningen van de bar, wasserette, roomservice, kapper, schoonheidssalons, taxfreewinkels, fotograaf en fooien (met uitzondering van het casino). MSC Yacht Club gasten gebruiken de Cruise Card ook om toegang te krijgen tot het exclusieve MSC Yacht Club gebied aan boord. U dient uw Cruise Card te activeren door onmiddelijk na inscheping naar de Guest Service te gaan om uw creditcard of bankpas te registreren met behulp van kaartlezers aan boord (beschikbaar op een aantal schepen) of door een betaling van contante borg bij de Guest Service. Persoonlijke of reischeques worden niet geaccepteerd. We accepteren ook debitcards, zorgt u ervoor dat deze geactiveerd is voor gebruik in het buitenland. Houdt u er rekening mee dat u gevraagd kunt worden om uw pincode in te voeren om de transactie te voltooien. Indien een creditcard wordt gebruikt zal de rekening automatisch worden gesloten aan het eind van de cruise en hoeft u niet meer langs de Guest Service. In geval van een borg met pinpas of in contanten zal, indien er sprake is van een tegoed, deze in contanten worden uitgekeerd op de laatste ochtend voor ontscheping.

Afhankelijk van het bestedingspatroon aan boord worden er door MSC Cruises, tijdens de cruise, bedragen gereserveerd op de creditcard ter garantie van betaling van de boordrekening. Na ontscheping heft MSC Cruises de autorisaties op bij de betreffende bank van de reiziger. Het proces van het vrijgeven van gereserveerde bedragen door de bank duurt maximaal 1 maand. MSC Cruises heeft geen invloed op dit proces en de periode. Wanneer na 1 maand het gereserveerde bedrag niet is opgeheven raden wij u aan om extra navraag te doen bij uw bank of de opheffing vanuit hen uitgevoerd kan worden.

Terug naar boven

FLY & CRUISE INSCHEPINGSPROCEDURE

Voor cruises met een vliegtuigaansluiting moeten de passagiers minstens twee uur voor de vlucht bij de balie van de luchtvaartmaatschappij inchecken of op de website van de airline vanaf 23 uur voor vertrek. Bij aankomst op de internationale luchthaven krijgen de passagiers cruise assistentie en wordt het vervoer naar de haven verzorgd indien deze bij MSC Cruises erbij is gereserveerd. Voor intercontinentale vluchten of naar UK en Israël dient u minstens 3 uur voor vertrek in te checken.

Als voorzorgsmaatregel kan het beveiligingspersoneel reizigers fouilleren en hun bagage controleren op items (zoals wapens, messen, waterkokers, strijkijzers etc.) welke als gevaarlijk kan worden beschouwd voor andere passagiers en de bemanning van het schip.

NIEUWE VEILIGHEIDSMAATREGELEN VOOR DE LUCHTVAART

Naar aanleiding van recente nieuwe veiligheidsmaatregelen voor de luchtvaart worden passagiers, die van, naar of via het Verenigd Koninkrijk en/of de USA vliegen, geadviseerd om al hun elektronische apparaten opgeladen mee te nemen in de persoonlijke bagage.

Tijdens een veiligheidsonderzoek kan er gevraagd worden om apparaten, zoals mobiele telefoons, aan te zetten. Apparaten die niet opgeladen zijn kunnen geweigerd worden aan boord van het vliegtuig.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende officiële USA en UK websites:
- www.tsa.gov/press/releases/2014/07/06/enhanced-security-measures-certain-airports-overseas
- www.gov.uk/government/news/aviation-security-update

Terug naar boven

REISDOCUMENTEN EN VISA

1.Verenigde Staten:
Internationale reizigers die naar de Verenigde Staten willen reizen, krijgen te maken met verscherpte veiligheidsvereisten. Alle passagiers die onder het Visa Waiver Program (VWP) vallen, moeten elektronische goedkeuring van hun reis aanvragen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten (van kracht per 12 januari 2009). Voor meer informatie kijk op https://esta.cbp.dhs.gov/

Vanaf 21 januari 2016 is er een wijziging doorgevoerd in de ESTA regeling voor de Verenigde Staten. Reizigers in de volgende categorieën komen niet langer in aanmerking om te reizen naar de Verenigde Staten onder het Visa Waiver Program (VWP) :
– Nationaliteiten die onder het Visa Waiver Program vallen en op of na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Soedan en Syrië zijn geweest.
– Nationaliteiten die onder het Visa Waiver Program vallen en tevens de Iraanse, Irakese, Soedanese of Syrische nationaliteit hebben. 
Voor meer informatie ga naar http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/01/251577.htm.

2. St. Petersburg (Rusland):
Wanneer u een excursie boekt bij MSC Cruises is uw visum om St. Petersburg te bezoeken inclusief.

Wanneer u geen excursie bij MSC Cruises boekt en St. Petersburg individueel wilt bezoeken dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om een visum aan te vragen voor aanvang van de cruise. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar uw reisbureau/cruisespecialist of kunt u contact opnemen met de ambassade.

3. Libanese en Syrische passagiers die een bezoek brengen aan Tunesië:
Vanaf 20 september 2012, en tot nader order, zullen de Tunesische autoriteiten alle Syrische burgers die in Syrië zijn geweest de toegang tot Tunesië weigeren, tenzij ze vooraf een Tunesische visum in hun paspoort hebben verkregen. Personen met een Syrische nationaliteit die permanent in het buitenland wonen en zowel personen met een Libanese nationaliteit (ongeacht waar ze wonen), zullen een dagvisum krijgen bij aankomst, indien de lokale authoriteiten dit goedkeuren en volgens hun voorwaarden. Passagiers die geweigerd worden bij ontscheping in La Goulette/Tunis (of een andere haven in Tunesië) kunnen gerust aan boord blijven tijdens deze stop.

4. Verenigd Koninkrijk
Het is niet mogelijk in te checken met een, in Nederland uitgegeven, verblijfsvergunning. Te allen tijde dient het paspoort te worden getoond en het paspoort geldt, voor houders van een verblijfsvergunning, als enige geldig reisdocument.
Daarnaast dient iedere reiziger zich ervan te verzekeren dat de juiste benodigde visa zijn verkregen, horende bij zijn/ haar nationaliteit en de geboekte route. Indien de reiziger niet beschikt over de juiste documenten zal toegang aan boord worden geweigerd.

5. Turkije
Vanaf november 2014 is het niet meer mogelijk om ter plaatse een visum te verkrijgen. Wanneer u in- en ontscheept in Turkije dient u met ingang van november 2014 uw visum vooraf online te bestellen op https://www.evisa.gov.tr/en/. Na betaling van € 15 per creditcard wordt het elektronische visum per e-mail toegestuurd. Print het visum vervolgens uit en neem deze mee. 

6. MSC Grand Voyage van de Emiraten naar Australië | MSC Orchestra
Klik hier voor meer informatie, indien u op de 34-daagse cruise vertrekt van Emiraten naar Australië.

7. Mozambique
Passagiers moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort, waarvan de vervaldatum ten minste 6 maanden na de datum van terugkeer geldig is met een speciaal visum. Het visum is aan boord te verkrijgen (ongeveer USD 30), afhankelijk van de wisselkoers en de lokale kosten.

8. Cuba
Voor cruises van en naar Cuba zijn er restricties vastgesteld door lokale autoriteiten en regel/wetgeving met betrekking tot acceptatie van nationaliteiten/ paspoorthouders aan boord van de MSC Opera. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijke informatie! In verband met eventuele late avondkomst van een aantal inkomende vluchten en de tijd benodigd om de douaneprocedures te voltooien, kan er een vertraging ontstaan in de bagageaflevering in de hut. Om een comfortabele start van uw cruise te garanderen vragen wij u om benodigde alle items voor de eerste nacht aan boord (nachtkleding, toiletartikelen, medicijnen, etc.) in uw handbagage mee te nemen. Let op: douchegel en shampoo zijn aanwezig in alle hutten.
Vergeet niet om de bagagelabels geleverd bij de reisbescheiden/e-tickets te bevestigen aan uw bagage vóór aankomst op de luchthaven.

Klik hier voor een volledig overzicht voor welke landen en gebieden een visum een vereiste is voor het Verenigd Koninkrijk.


Reizen met kinderen
Sinds 26 juni 2012 dienen kinderen te allen tijde in het bezit te zijn van eigen reisdocumenten.

Wanneer men reist van / naar Zuid-Afrika met kinderen onder de 18 jaar, dan dient men er rekening mee dat er nieuwe regels zijn geïntroduceerd. Voor meer informatie verwijzen wij naar de volgende websites:
- Zuid-Afrika binnenlandse zaken:
http://www.home-affairs.gov.za:8087/index.php/statements-speeches/475-homeaffairs-encourages-parents-to-get-unabridged-birth-certificates-for-children
- Toerisme update:
http://www.tourismupdate.co.za/NewsDetails.aspx?newsId=736822
Voor elk kind dienen de ouders een geboorteakte (Engels / tweetalig), afgegeven door een bevoegde overheidsorganen of instanties bij zich te hebben. Let op: deze
regeling geldt voor reizigers van alle nationaliteiten, waaronder ook houders van een Zuid-Afrikaanse paspoort.

Bovenstaande informatie is van toepassing tot de datum van het drukken van de brochure. Voor een update en vragen over alle andere reisdocumenten en visa kunt u terecht bij uw reisbureau of bevoegde autoriteit (ambassade, consulaat of lokale autoriteit). De passagier is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn en verkrijgen van de juiste reisdocumenten naar zijn/ haar nationaliteit.
Let op: uw paspoort of identiteitskaart (afhankelijk van de bestemmingen) dient nog 6 maanden geldig te zijn op de dag van terugkomst. Om te kunnen reizen met uw ID-kaart klik hier en bekijk in welke landen uw ID-kaart een geldig reisdocument is of raadpleeg uw reisbureau of cruisespecialist voor meer informatie.

Wanneer u een transatlantische cruise maakt kan het voorkomen dat uw paspoort, in opdracht van lokale autoriteiten, ten tijden van uw cruise wordt ingenomen. Uw paspoort krijgt u terug wanneer u ontscheept.

Voor vragen over alle andere reisdocumenten en visa kunt u terecht bij uw reisbureau of neem contact op met de ambassade. 

Terug naar boven

REIZEN MET CONTANT GELD

Europa: EG-verordening 1889/2005: Iedere natuurlijke persoon die de Gemeenschap binnenkomt of verlaat, en liquide middelen ten bedrage van €10.000,- of meer vervoert, moet dat bedrag overeenkomstig deze verordening aangeven bij de bevoegde autoriteiten van de lidstaat via welke deze middelen de Gemeenschap binnenkomen of verlaten. Controleer uw reisbureau of bevoegde autoriteit (ambassade, consulaat of lokale autoriteit) betreffende overige restricties die van toepassing kunnen zijn op uw vaarroute.

Terug naar boven

BAGAGE

Gasten worden aanbevolen hun bagage te beperken tot 2 koffers per persoon, die niet groter mag zijn dan 90x75x43 cm en niet zwaarder mag zijn dan 23 kilo en 1 stuk handbagage per persoon dat niet groter mag zijn dan 56x45x25 cm. Kinderwagens en eigen rolstoelen zijn altijd toegestaan. Op moment van boeking dient dit worden vermeld. Volg de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Op alle Grand Voyages naar en vanaf de Caribische Zee, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Abu Dhabi, Dubai en Oman, gelden de bovengenoemde richtlijnen, waarbij het maximale gewicht voor de bagage in elke hut niet meer mag zijn dan 100 kg en/of 8 koffers. Elke koffer zwaarder dan 23 kg zal niet worden geaccepteerd bij check-in. Het is mogelijk om kinderwagens en eigen rolstoel mee te nemen en dient te worden aangemeld op het moment van reserveren, tevens dient de passagier bij eventueel luchtvervoer deze attributen ook aan te geven bij de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet al uw bagage te labelen met de kofferlabels voor u aankomt in de haven. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk voor waardevolle bagage. Passagiers worden aangeraden om zaken als medicijnen, belangrijke documenten en persoonlijke zaken in hun handbagage mee te nemen. De limiet met betrekking tot de afmeting en het gewicht van bagage zijn onderworpen aan de bepalingen van de internationale luchtvaartmaatschappijen. Luchtvaartmaatschappijen behouden zich het recht voor een toeslag voor (over) bagage te rekenen. Er zijn luchtvaartmaatschappijen waar u dient te betalen voor uw ruimbagage en niet is inbegrepen in de ticketprijs. Wij adviseren u te allen tijde de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor hun bagageregeling. MSC Cruises accepteert geen aansprakelijkheid voor problemen bij aankomst of vertrek van de luchthaven. Drank in de bagage zal in beslag worden genomen en op de avond voor ontscheping worden teruggegeven. Passagiers mogen geen onverpakt voedsel meenemen aan boord. Indien de vlucht bij MSC Cruises is ondergebracht en geboekt biedt MSC Cruises, wanneer er een afhandelingsfout ontstaat bij uw bagage bij de luchtvaartmaatschappij, een bagageservice aan boord van het schip. In samenwerking met de Lost & Found kantoren van elke luchthaven zullen wij uw bagage onmiddellijk naar het schip sturen (in de volgende aankomsthaven indien nodig) en rechtstreeks naar uw hut* brengen. In ieder geval adviseren wij u een PIR (Property Irregular Report) in te vullen op de luchthaven om en claim bij uw luchtvaartmaatschappij in te dienen. Bij de luchthaven van Genua is een comfortabele MSC lounge en MSC terras beschikbaar voor het exclusieve gebruik van onze reizigers. Het ligt gelegen in de vertrekhal boven de check-in balies en vlakbij het restaurant van de luchthaven. Een MSC Hostess staat altijd klaar om u te helpen met problemen en informatie te geven over vluchten, vertragingen etc. Het MSC terras is geopend in de lente- en zomermaanden als het weer het toelaat. Zowel de MSC Lounge als het MSC Terras zijn alleen open op dagen dat onze schepen vanuit de haven van Genua varen.
*Houd er rekening mee dat de douane wetgeving in sommige landen vereisen dat de passagier aanwezig dient te zijn als de bagage geretourneerd wordt.

Let op: voor de vlucht KL3416 (uitgevoerd door Alitalia) vanaf Milaan Linate naar Amsterdam is het niet mogelijk om online bagage bij te boeken. U dient ruimbagage op de luchthaven bij te boeken, de kosten bedragen circa € 30 per koffer van 23 kg.

Terug naar boven

GEZONDHEID EN GESCHIKTHEID OM TE REIZEN

Passagiers met lichamelijke of geestelijke beperkingen worden verwezen naar Clausule 6 en 7 van de algemene voorwaarden.

De passagier garandeert dat hij/zij lichamelijk in staat is te reizen per schip en per vliegtuig en dat zijn/haar gedrag of toestand de veiligheid of het comfort van de schepen, vliegtuigen en/of andere passagiers niet zal schaden. Op het moment van boeking dient iedere passagier met een aandoening die invloed kan hebben op de geschiktheid om te reizen of een speciaal verzoek heeft het volledige special needs form in te vullen, en kan verzocht worden om een medische verklaring af te geven. Zonder deze medische verklaring kan de inscheping worden geweigerd. MSC Cruises kan een boeking weigeren wanneer blijkt dat de gesteldheid van de passagier het niet toelaat om te reizen dan wel een gevaar kan vormen voor zichzelf, het schip, vliegtuig of andere passagiers op zee, aan land en in de lucht.

Vereisten voor iedere vorm van speciaal vervoer en/of onderkomen en/ of assistentie moeten ten tijden van de reservering worden doorgegeven en zijn afhankelijk van beschikbaarheid. De schepen zijn niet voorzien van gespecialiseerde ruimten/apparatuur/medische bijstand.

Zwangere vrouwen moeten ten tijde van de reservering een medische verklaring van de arts
overleggen die hun geschiktheid om te reizen aan boord van een cruiseschip voor de duur van de
cruise en betreffende route als ook hoeveel weken de zwangerschap gevorderd is. MSC Cruises kan in geen geval een reservering of het vervoer van een passagier accepteren die aan het einde van de cruise 24 weken of langer zwanger is.

MSC Cruises is op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen als een passagier niet in staat is om te reizen, ongeacht of dat duidelijk merkbaar is of niet. Passagiers die de reis niet kunnen starten of voortzetten doordat ze niet in staat zijn te reizen, hebben geen recht op vergoeding of schadeloosstelling.

Terug naar boven

GEZONDHEID- EN MEDISCHE VEREISTEN

MEDISCHE BIJSTAND

Al onze schepen zijn voorzien van een medisch centrum, dat onder toezicht staat van een arts en medisch personeel. Het medisch centrum is geopend op de tijden die in het dagprogramma van het schip staan vermeld. Nooddiensten zijn te allen tijde beschikbaar via het medische noodnummer. Ondanks dat er een behoorlijk uitgebreid medicijnenaanbod aan boord is, voldoet dit misschien toch niet aan uw specifieke persoonlijke behoeften. Daarom raden we aan dat passagiers zelf hun eigen voorgeschreven medicijnen meenemen. Er zullen kosten in rekening worden gebracht voor gebruikmaking van de medische diensten. Deze kosten staan aangegeven in het medisch centrum en zullen automatisch van uw cruisecard worden afgeschreven.

Terug naar boven

VACCINATIES

Passagiers worden aangeraden om vóór de cruise hun nationale gezondheidsdienst te raadplegen voor informatie met betrekking tot aanbevolen vaccinaties. MSC Cruises wijst iedere aansprakelijkheid af voor passagiers die de aanbevelingen voor de preventie van infectieziekten niet opvolgen.

CRUISES NAAR ZUID-AFRIKA (VAARROUTE VAN EUROPA NAAR ZUID-AFRIKA)
De Zuid-Afrikaanse en Namibische gezondheidsautoriteiten eisen, wanneer u binnen 7 dagen voor bezoek aan Zuid-Afrika of Namibië een Gele Koortsland bezoekt, een bewijs van het Gele Koorts vaccin. Zonder dit bewijs, dat u het Gele Koorts vaccin heeft gehad, wordt de toegang aan boord u ontzegd. Neem contact op met uw reisbureau/cruisespecialist indien u om medische redenen dit vaccin niet kunt ondergaan.

Terug naar boven

GEZONDHEID- EN MEDISCHE VEREISTEN

LANGE AFSTAND MEDISCHE ZORG

MSC is trots om een nieuwe pediatrische telegeneeskunde service voor onze jongste gasten te kunnen bieden, deze dienst is mogelijk dankzij onze samenwerking met het gerenommeerde Giannina Gaslini Pediatrische Instituut in Genua. Indien nodig, kan het Instituut de arts aan boord helpen door het verstrekken van een second opinion, het uitvoeren van procedures, zoals diagnose op afstand, radiologie en monitoring. Dit zal zorgen voor een nog hoger niveau van de medische zorg voor uw kinderen. Let op: deze dienst is tegen een vergoeding en beschikbaar in het Medisch Centrum aan boord tijdens de normale openingsuren en de klok rond in het geval van een noodsituatie.
Terug naar boven

PARKEREN

Wenst u met de auto naar de haven te reizen? Boek alvast een parkeerplaats in de buurt van de cruiseterminal. Ga naar Park & Cruise.

Terug naar boven

HUISDIEREN

HUISDIEREN

(Huis)dieren zijn niet toegestaan aan boord, met uitzondering van blindengeleidehonden. Indien u een blindengeleidehond mee wilt nemen dient u dit ten tijde van de reservering aan te vragen bij de maatschappij.
Terug naar boven

INSCHEPINGSPROCEDURE

BEZOEKERS

Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan bezoekers uit te nodigen aan boord.
Terug naar boven

LUCHTVERVOER

De limiet met betrekking tot de afmeting en het gewicht van bagage zijn onderworpen aan de bepalingen van de internationale luchtvaar tmaatschappijen. Luchtvaartmaatschappijen behouden zich het recht voor een toeslag voor (over) bagage te rekenen. MSC Cruises accepteert geen aansprakelijkheid voor problemen bij aankomst of vertrek van de luchthaven. Om veiligheidsredenen mag het personeel een passagier fouilleren, diens bagage doorzoeken en artikelen in beslag nemen die volgens de maatschappij de veiligheid van de passagiers, bemanning of het vliegtuig in gevaar kunnen brengen (zoals wapens, duikmessen, waterkokers en strijkijzers). Drank in de bagage zal in beslag worden genomen en op de avond voor
ontscheping worden teruggegeven. Passagiers mogen geen onverpakt voedsel meenemen aan boord. Er zijn luchtvaartmaatschappijen waar u dient te betalen voor uw bagage. Wij adviseren u te allen tijde de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor hun bagageregeling. Indien de vlucht bij MSC Cruises is ondergebracht en geboekt biedt MSC Cruises, wanneer er een afhandelingsfout ontstaat bij uw bagage bij de luchtvaartmaatschappij, een bagageservice aan boord van het schip. In samenwerking met de Lost & Found kantoren van elke luchthaven zullen wij uw bagage onmiddellijk naar het schip sturen (in de volgende aankomsthaven indien nodig) en rechtstreeks naar uw hut* brengen. In ieder geval
adviseren wij u een PIR (Property Irregular Report) in te vullen op de luchthaven om en claim bij uw luchtvaartmaatschappij in te dienen. Bij de luchthaven van Genua is een comfortabele MSC lounge en MSC terras beschikbaar voor het exclusieve gebruik van onze reizigers. Het ligt gelegen in de Vertrekhal boven de check-in balies en vlakbij het restaurant van de luchthaven. Een MSC Hostess staat altijd klaar om u te helpen met problemen en informatie te geven over vluchten, vertragingen etc. Het MSC terras is geopend in de lente- en zomermaanden als het weer het toelaat. Zowel de MSC Lounge als het MSC Terras zijn alleen open op dagen dat onze schepen vanuit de haven van Genua varen. *Houd er rekening mee dat de douane wetgeving in sommige landen vereisen dat de passagier aanwezig dient te zijn als de bagage geretourneerd wordt.
Terug naar boven

KLEDINGVOORSCHRIFTEN

WAT MOET IK AANTREKKEN OP EEN CRUISE?

Reizen met MSC Cruises is een aangename mix van ontspanning, feesten, diners, sportieve activiteiten en excursies. Zorg er bij het inpakken van uw koffers dus voor dat u de juiste outfits heeft voor elke gelegenheid.

Voor uw verblijf op het schip en de excursies wordt vrijetijdskleding aanbevolen.

Voor de gala-avonden en feesten kunt u zich wat formeler kleden; we raden een donker pak aan voor de heren en een avondjurk voor de dames.

Voor informele avonden raden we zomerjurken aan voor de dames en een zomerjasje voor de heren. Voor de weinige formele avonden cocktailjurken voor de dames en een zomerpak of een smoking voor de heren.

Het is verstandig een trui of sjaal bij de hand te hebben om voorbereid te zijn op de temperatuursverschillen tussen de binnenruimten van het schip met airconditioning en de dekken.

Voor sportliefhebbers zijn gymschoenen en fitnesskleding een must voor het gebruik van onze hypermoderne fitnessruimte.

Voor excursies waarbij een bezoek wordt gebracht aan religieuze plaatsen, raden we “geschikte” kleding aan (bedekte knieën en schouders, geen laag uitgesneden topjes.).

Terug naar boven

FLY & CRUISE INSCHEPINGSPROCEDURE

Contactgegevens schepen

Terug naar boven