CUBA, VOL KLEUR EN PRACHTIGE BEZIENSWAARDIGHEDEN

Oude Amerikaanse auto’s, rum, felgekleurde huizen, sigaren en gekruide recepten zijn slechts enkele voorbeelden die u zult tegenkomen op Cuba
 
Een magische mix van het Spaanse koloniale erfgoed samen met de invloeden van Afrikaanse tradities omlijst met felle kleuren maakt Cuba een Caribisch paradijs. Het maken sigaren, het creëren van rum en het onderhoud van de Amerikaanse auto’s zijn slechts het begin. De echte smaak van Cuba ontdekt u pas in de bars en restaurants van Havana. 
 
U heeft de keuze uit twee routes. De MSC Opera welke u vanaf november de hele zomer door zal meenemen door de Caribbean en de MSC Armonia welke vanaf november tot medio maart vanuit Havana zal vertrekken. Met elk schip zult u naar witte stranden met kristalhelder en diepe groene natuur varen. Of reis landinwaarts en geniet van een ontspannen sfeer begeleid door sensuele muziek, heerlijk eten en een cultuur waarbij de wortels op de drie continenten ligt. 
 
Cuba is het grootste eiland in de Caribbean. Het heeft een geschiedenis van kolonisatie en revolutie wat Cuba één van de meest intrigerende bestemmingen ter wereld maakt. Door het handelsembargo doet u met een bezoek aan Cuba een stap terug in de tijd. 
Vanaf onze luxe cruiseschepen zult u instaat zijn om historische steden op het eiland, zoals Havana, Cienfuegos en Santiago de Cuba, te bezoeken evenals de prachtige stranden van Cayo Largo en Varadero. Alsof dat nog niet genoeg is kunt u de tabaksplantages in de Viñales Vallei bezoeken waar u ook een voorproefje kunt krijgen van de oorspronkelijke Creoolse keuken. 
 
Voor reizigers met een voorliefde voor natuur zijn er de koffieplantages in Las Terrazas - een dagtour voor intense ervaring met lokale gebruiken. 
 
Beide cruises kunt u inclusief vlucht reserveren waarna uw 8-daagse cruise vanuit Havana zal starten. De MSC Opera zal u meenemen naar Isla Roatan in Honduras, Belize City, Costa Maya in Mexico en Isla de la Juventud op Cuba voordat het schip terugkeert naar Cuba. De MSC Armonia zal u na een verblijf van twee-en-halve-dag in Havana meenemen naar Montego Bay op Jamaica, Georgetown op de Kaaiman Eilanden en het Mexicaanse Cozumel voordat u terugkeert naar Cuba. Voor reizigers welke geen genoeg kunnen krijgen biedt MSC Cruises beide cruises te combineren tot een fantastische 15-daagse cruise. 
 
Goede reis, of zoals ze in Cuba zeggen: Buen Viaje!