Chef-kok

Van Vyk

Andrea Bisio, chef-kok van de vloot, is geboren in Novi Ligure, Italië. Als kleine jongen toonde hij al interesse in de culinaire kunsten, toen hij naar zijn moeder keek terwijl zij kookte op de houtkachel en hij haar graag hielp met het voorbereiden van heerlijke gerechten voor de rest van het gezin.

Andrea begon zijn carrière tijdens zijn studie aan de hotelschool in Genua door te werken als assistent-kok in een restaurant in zijn geboortestad. Toen hij 16 jaar oud was, begon hij meer uitgebreide culinaire kennis op te doen onder toezicht van gerenommeerde Italiaanse en internationale koks op prestigieuze schepen in het Caribische gebied. Dit ging gepaard met even waardevolle ervaringen die hij heeft opgedaan bij een bekende golfclub in de heuvels boven Gavi.

In 2000 begon Andrea bij MSC als chef de partie, waar hij snel opklom tot hoofdkok. Hij houdt van simpele gerechten die de rijke smaken van traditionele, natuurlijke ingrediënten naar voren brengen. Daarnaast heeft hij altijd een liefde gehad voor regionale oosterse gerechten, welke hij heeft leren kennen en koken door zijn Balinese vrouw.

Hij deelt zijn liefde voor de mediterrane keuken nu met de gasten van MSC Cruises, wat hij ongelooflijk belonend vindt: “Ik word er enorm blij van om mijn gasten te zien genieten van mijn culinaire creaties.”