Cruise Director

Valerio Stigliano

Door zijn passie voor de kunsten behaalde Valerio een diploma in de Moderne Taal en Literatuur, maar hij kwam via sport in de wereld van entertainment terecht. Tijdens zijn werk als tennisleraar sprong hij het podium op om ‘voor de lol’ op te treden; en zo is het allemaal voor hem begonnen. 


Zijn volgende sprong was om op een cruiseschip te werken als lid van het entertainmentteam, aan het begin van 2003. Dit betekende het begin van een spetterende carrière in de cruisesector, waar hij in minder dan vier jaar bij MSC Cruises werd aangewezen tot jongste Cruise Director en vervolgens tot co-manager van de afdeling entertainment aan wal! 


Valerio is een man met vele talenten en werkt ook als tv-presentator en journalist, evenals tolk voor voetbalclubs- en teams, waaronder voor het Italiaanse team tijdens het WK in Brazilië in 2014. Hier was hij de enige officiële tolk voor Italië voor internationale persconferenties. 


Valerio heeft in Spanje, Frankrijk, Brazilië en Zuid-Afrika gewoond en spreekt vloeiend Italiaans, Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans, maar verklaart: “Het podium is mijn thuis!”

11,5 jaar in dienst bij MSC Cruises, 7 jaar ervaring als Cruise Director


(Bijgewerkt 2014)