Nieuws

OCEAAN CAY MSC MARINE RESERVE WORDT 5 DECEMBER 2019 GEOPEND

13-11-2019

Ocean Cay MSC Marine Reserve, Bahama's, 14 november 2019 - MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat de openingsdatum van Ocean Cay nu is vastgesteld op 5 december 2019.
 
De ontwikkeling van Ocean Cay MSC Marine Reserve is een meerjarig project geweest waarbij MSC Cruises samen met meerdere aannemers en partners heeft gewerkt aan het transformeren, van wat ooit een industriële zandgraaflocatie was, in een prachtige tropische bestemming, inclusief de omringende wateren als een bloeiend zeereservaat.
 
Dit is een uiterst complex project geweest, aangezien MSC Cruises zich volledig heeft gecommitteerd om de bestemming op de meest milieuvriendelijke en duurzame manier te ontwikkelen. Tegelijkertijd, terwijl het bedrijf verwachtte dat het eiland klaar zou zijn om gasten midden november te ontvangen en de laatste fasen van het gereedmaken van het eiland voor haar opening bereikte, vertraagden enkele ongunstige weersomstandigheden en onverwachte last-minute operationele uitdagingen de voltooiing van het eiland.
 
Ten eerste nam het bedrijf, ondanks orkaan Dorian en de demobilisatie van 600 werknemers, maatregelen om op koers te blijven en het project op tijd op te leveren. In de weken die volgden, veroorzaakten verdere ongunstige weersomstandigheden met sterke wind en zware deining echter enkele dagen onderbrekingen en veroorzaakten extra vertragingen. Dit omvatte zwaar weer begin november, waarbij een deel van een van de stranden verder moest worden versterkt.
 
Ten tweede hebben last-minute problemen met het nivelleren van het zand in bepaalde delen van het eiland, de voltooiing van de tweede golfbreker en de landschappelijke aspecten die volledig in overeenstemming zijn met de milieucriteria van het bedrijf, geleid tot verdere last-minute operationele problemen die kan de gastervaring beïnvloeden.
 
Het werk op het eiland is een continu proces en de toewijding van het bedrijf om deze prachtige cay te beschermen, herstellen en behouden maakt deel uit van een meerfasige traject. In de komende maanden zal MSC Cruises ook een conservatiecentrum en een bloeiende koraalkwekerij op het eiland introduceren, die zal dienen als een actieve basis voor koraalonderwijs en onderzoek.
 
Een uitstekende ervaring bieden aan haar gasten, op alle bestemmingen is een topprioriteit voor het bedrijf en Ocean Cay is geen uitzondering. Wanneer gasten aankomen op Ocean Cay, worden ze begroet door eindeloze, weidse vergezichten van kristalhelder water en enkele van de meest ongerepte witte zandstranden. Van 's morgens vroeg tot' s avonds laat hebben ze genoeg tijd om te genieten van de Bahama's en te genieten van de dag zoals men wil.
 
De MSC Cruises-schepen die het eiland vóór 5 december 2019 zouden aandoen, zullen worden omgeleid naar alternatieve Caribische bestemmingen of zullen een dag op zee aan hun schema toevoegen. Gasten krijgen een vergoeding de annulering van de bestemming Ocean Cay.