Nieuws

Nieuwe mijlpaal in de vloot van MSC Cruises: muntceremonie van de MSC Seaview

2-2-2017

Hoofddorp 2 februari 2017 – MSC Cruises's werelds grootste particuliere cruiserederij en marktleider in de Middellandse Zee, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika en de scheepswerf Fincantieri hebben een belangrijke stap gezet in de bouw van de MSC Seaview: de traditionele muntceremonie. Deze vond plaats op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone, Italië. De MSC Seaview is het derde next-generation cruiseschip welke valt onder het 10-jaar investeringsplan van MSC Cruises, welke gepland staat tot 2026.
 
De muntceremonie vindt plaats in een vroeg stadium van de bouw. De traditie schrijft voor dat twee werknemers, die reeds lange tijd in dienst zijn, namens de scheepswerf en de reder fungeren als beschermvrouwe voor de ceremonie. Het plaatsen van twee munten in de kiel van het schip staat voor zegen en geluk. Michela Bullo van FINCANTIERI en Loredana Giammusso van MSC Cruises hadden de eer deze taak uit te voeren.
 
Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises: "MSC Seaview is het derde cruiseschip momenteel in aanbouw en valt onder een ongekend tien jaar, € 9 miljard investeringsplan. Ze zal ook een weerspiegeling zijn van onze unieke en voortdurende inzet voor de meest innovatieve cruiseschepen.
 
De MSC Seaview zal het hoogtepunt van 2018 worden voor MSC Cruises. Dit schip zal vanaf juni 2018 in de vaart genomen worden in het Westelijke Middellandse Zeegebied tijdens haar inaugurele zomerseizoen. Ze zal na deze periode verder koers zetten richting Brazilië met ingang van november 2018.
 
De heer Onorato, Chief Executive Officer van MSC Cruises voegde toe: “De MSC Seaview zal een unieke cruise-ervaring bieden welke in totale verbinding staat met de zee. Geïnspireerd door een baanbrekend strand met accommodatie concept biedt de MSC Seaview door middel van speciale elementen de mogelijkheid om het beste te halen uit het warmere weer. Er zijn diverse mogelijkheden om de tijd door te brengen op het schip met faciliteiten zoals de mogelijkheid om buiten te eten en drinken en te ontspannen in de mediterrane zon met het beste uitzicht op zee. Het aantal balkonhutten is uitgebreid met uitzicht op zee en openbare ruimtes met elk element om te genieten van de zon en de zee.”
 
Met een lengte 323 meter lang en een gewicht van 154.000 ton, zal het schip een maximale capaciteit van 5.429 gasten voorzien. Zij zal het tweede schip zijn van de Seaside generatie gebouwd door Fincantieri. Haar zusterschip MSC Seaside zal in december 2017 gedoopt worden in Miami, wat tevens haar thuishaven zal zijn.