Nieuws

MSC Opera hervat reguliere vaarschema

5-6-2019

UPDATE: 13 juni 2019 – 16:00 CET 
 
MSC Cruises bevestigt dat de MSC Opera op donderdag 13 juni om 22:00 uur de haven van Venetië verlaat om zaterdagochtend Bari te bereiken. Vanaf zaterdag 15 juni hervat het schip haar gebruikelijke 7-nachten cruise en vaart het volgens haar oorspronkelijke schema.
 

UPDATE 06 juni 2019 - 18:00 CET
Cruise geannuleerd 8 juni (Bari - 9 juni (Venetië)

Na het recente incident in de haven van Venetië op zondag 2 juni, moest MSC Opera enkele reparatiewerkzaamheden ondergaan. Hoewel deze werken al op maandag klaar waren, wacht het schip momenteel nog op de afronding van het onderzoek door de autoriteiten.

Aangezien deze procedures een paar dagen langer duren dan oorspronkelijk verwacht, weten we nu dat het schip niet in staat zal zijn om op tijd te vertrekken voor zijn volgende afvaart en hebben we de moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen om de komende cruise vanuit Bari op 8 juni en Venetië op 9 juni te annuleren. 

MSC Opera zou 2.451 gasten uit 53 landen ontvangen. We hebben onze gasten en zakelijke partners geïnformeerd over de annulering en bieden een aantal alternatieve opties, waaronder een volledige restitutie van hun cruise en gemaakte reiskosten, evenals alle vooraf geboekte diensten. Daarnaast bieden we 50% korting op een toekomstige cruise van 7 tot 21 nachten vóór het einde van 2020.


UPDATE: 04 juni 2019 - 14:00 CET
 
In het licht van recente gebeurtenissen, neemt MSC Cruises een aantal maatregelen voor gasten op MSC Opera in Venetië om ervoor te zorgen dat enig ongemak als gevolg van hun geannuleerde cruise minimaal blijft.
 
 Alle gasten krijgen een volledige restitutie van hun cruisetarief en eventuele vooraf geboekte diensten.
 
 MSC Cruises biedt nog eens 50% korting op een toekomstige cruise vóór het einde van 2020. **
 
 Gasten die eerder willen terugkeren dan oorspronkelijk gepland, kunnen rekenen op onze steun om een geschikte retourvlucht of ander huisgebonden vervoer te regelen, indien van toepassing.
 
 Daarnaast zijn gasten van harte welkom om aan boord te blijven tot hun geplande ontschepingsdatum. Tot die tijd kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten van het schip, zoals entertainment en restaurants. Tijdens de maaltijden worden de drankjes - zowel alcoholische als alcoholvrije - in alle restaurants door MSC aangeboden.
 
 Naast de dagelijkse boottransfers naar het San Marcoplein biedt MSC Cruises nu ook boottransfers aan naar de prachtige eilanden Murano en Burano, het strand van Jesolo en het winkelcentrum Noventa Designer Outlet. Deze boottransfers worden gratis aangeboden door MSC Cruises.
 
 Sommige gasten hebben besloten om naar huis terug te keren, maar de meeste gasten maken van de gelegenheid gebruik om in Venetië te verblijven en de omliggende eilanden te verkennen.
 
** Gebaseerd op een cruise-only tarief. Het is geldig voor cruises tot december 2020 en heeft geen contante waarde en is niet overdraagbaar noch restitueerbaar. Deze voucher kan worden toegepast op vroegboektarief voor minimaal 7 nachten tot maximaal 21 nachten cruises en kan worden gecombineerd met de MSC Voyagers Club-korting.
 
 
UPDATE: 03 juni 2019 - 18:00 
 
Na het incident van gisteren met MSC Opera in Venetië, ontving MSC Cruises eerder deze ochtend toestemming van de autoriteiten om met de reparatiewerkzaamheden te beginnen. De schade aan het schip is beperkt tot het buitenste deel van de romp. Laswerkzaamheden worden momenteel uitgevoerd, maar op dit punt moet het geschatte tijdstip van voltooiing van deze werken nog worden bepaald.
 
Tegelijkertijd duurt het onderzoek naar de oorzaken van het incident langer dan oorspronkelijk werd verwacht en om deze reden is het onwaarschijnlijk dat het schip later vandaag of morgen zal vertrekken. Daartoe heeft MSC Cruises vanaf het allereerste begin nauw samengewerkt met de betrokken autoriteiten en heeft volledige medewerking geboden om alle feiten te helpen vastleggen en alle technische gegevens te achterhalen.
 
In verband met het bovenstaande heeft MSC Cruises de beslissing genomen om de huidige cruise te annuleren tot het begin van de volgende cruise en aan elke passagier de volledige kosten van hun cruiseticket en eventuele prepaid-services terug te betalen.
 
Het schip blijft echter beschikbaar voor alle passagiers die aan boord willen blijven terwijl ze in Venetië blijven en aan het einde van hun geplande cruise. Alle diensten en entertainment aan boord blijven volledig functioneren. Bovendien is er voor alle passagiers een gratis pendeldienst van en naar het Piazza San Marco in Venetië beschikbaar.
 
Voor passagiers die liever vandaag of op welk moment dan ook vertrekken en naar huis gaan, zal MSC Cruises alle nodige assistentie bieden voor het vervoer en de kosten ervan overnemen.
 
Voor passagiers die naar verwachting op zaterdag 8 in Bari willen uitstappen en aan boord willen blijven, zal de MSC Opera vrijdag 7  juni vanuit Venetië vertrekken en zaterdag 8 juni in Bari aan te meren. Vanaf daar vaart MSC Opera weer volgens schema.