Nieuws

MSC Grandiosa verlichtte de Elbe-rivier van Hamburg tijdens officiële doop

11-11-2019

• MSC Grandiosa gedoopt in Hamburg
• Speciale gasten waren aanwezig waaronder internationale beroemdheden als Michelle Hunziker, Jochen Schropp, Annemarie & Wayne Carpendale, Mousse T. en Emma Lanford
• Sophia Loren Godmother van haar 15e MSC Cruises-schip 
 
Hamburg, Duitsland - 9 november 2019 - MSC Cruises heeft de MSC Grandiosa, het nieuwste, meest ecologisch geavanceerde vlaggenschip, in de stad Hamburg gedoopt. Het werd een buitengewoon welkom voor een buitengewoon schip. MSC Grandiosa is ontworpen om nog schonere luchtemissies en verbeterde algehele milieuprestaties op zee en aan wal te garanderen en is uitgerust met geavanceerde geavanceerde technologieën en zet een nieuwe standaard voor duurzaamheid op zee.
 
Aan boord kunnen gasten van alle leeftijden en interesses iets opwindends verwachten, waaronder:
• Twee originele nieuwe shows van Cirque du Soleil at Sea exclusief voor MSC Cruises-gasten
• Een 93-meter lange mediterrane promenade met internationale winkels en restaurants
• Een meeslepende kunstervaring met etsen uit de Danse Dessin-serie van Edgar Degas
• Toegewijde kinderruimtes ontworpen in samenwerking met Chicco en LEGO
• 's Werelds eerste virtuele digitale cruise-assistent - ZOE - in elke hut
 
Sinds aankomst op 6 november in Hamburg, was de MSC Grandiosa het onderwerp en de ster van een meeslepende lichtshow in de Blauwe Haven van de Duitse stad. Spectaculaire lichtinstallaties van de beroemde kunstenaar Michael Batz dompelde de stad en het schip onder in tinten blauw die doen denken aan de zee om het langdurige verbintenis van MSC Cruises voor de oceaan te symboliseren, en het opvallende silhouet van MSC Grandiosa glinsterde langs de beroemde Elbphilharmonie aan de Elbe in Hamburg .
 
De traditionele doopceremonie vond plaats op verschillende locaties op het schip, en werden georganiseerd door getalenteerde actrice, tv-presentator, model en zangeres, Michelle Hunziker, naast mede-tv-presentator en acteur Jochen Schropp, een van de favoriete entertainers van Duitsland.
 
De festiviteiten stopten daar niet - een speciaal gebouwd "MSC Village" aan de oevers van de rivier de Elbe bracht de festiviteiten naar de kust en verwelkomde 5.000 inwoners om de doop vanaf het land te ervaren met livemuziek en foodtrucks. Gasten werden vergezeld door het populaire Duitse tv-paar Annemarie & Wayne Carpendale die zoptraden als presentatoren en gastheren.
 
Gasten aan boord genoten tijdens het galadiner  van een gastronomisch viergangenmenu, samengesteld door de beroemde Duitse chef-kok Harald Wohlfahrt met 3 Michelinsterren.Tijdens de nacht en avond genoten de gasten in de Galleria Grandiosa, de iconische 93 meter lange mediterrane promenade van het schip waar de populaire Duitse DJ Mousse T. en van de Britse zangeres Emma Lanford optraden.
 
MSC Grandiosa zal vanaf 23 november beginnen met haar reguliere 7-nachten cruises in de westelijke Middellandse Zee met zes inschepingshavens die Genua, Civitavecchia, Italië aandoen; Palermo, Sicilië; Valetta, Malta; Barcelona, Spanje en Marseille, Frankrijk.
 
#GreatnessAtSea / #MSCGrandiosa