Portobelo

Warme kristalheldere wateren
Surfstranden aan de Costa Verde
Lokaal handwerk en krachtige golven

Vind cruises in Zuid-Amerika

Portobelo

Een karakteristiek vissersdorp

Als u reist naar de Braziliaanse kust met een MSC Zuid-Amerika cruise ontdekt u een regio die de Costa Verde e Mar genoemd wordt door de toeristische autoriteiten.
De prachtige stranden zijn hier het middelpunt. Op uw reis met uw MSC cruiseschip zal u ongetwijfeld een stop maken bij een van de mooiste zwem- en surfstranden, op het Porto Belo schiereiland, dicht bij Florida. Porto Belo is een vissersgemeenschap gelegen bij het knooppunt van idyllische stranden van het naastgelegen schiereiland.

De meest verleidelijke stroken zand en warm, helderblauw water worden door u ontdekt tijdens een MSC Zuid-Amerika excursie. U vindt dit in Bombas en Bombinhas, op respectievelijk 5 km en 8 km ten oosten van Porto Belo, van elkaar gescheiden door een rotsachtige kaap. De baai waarin ze zich bevinden is erg mooi en biedt een rijke vegetatie achter het strand, en golven die geschikt zijn voor onervaren surfers.

Ten zuiden van Bombinhas, voor als u op zoek bent naar open zee en krachtige golven, ligt het op het oosten gerichte Praia do Mariscal. Het is echter alleen geschikt voor de meest deskundige surfers. U kunt het meeste halen uit uw luxe cruiseschipmet enkele lokale rondleidingen.

Geniet van een lokale bezienswaardigheid en ga naar Ponta do Lobo of trek erop uit en pak een boot naar de eilanden Arvoredo en João da Cunha, die beide fijne stranden bieden.

Degenen die vinden dat geen vakantie compleet is zonder te winkelen, zullen genieten van de winkels en boetiekjes in Porto Belo. U vindt er lokaal handwerk, houtsnijwerk, schilderijen, originele kunstwerken en lokaal gemaakte sieraden, dus zorg ervoor dat u een ​​souvenir meeneemt!

Must sees in Porto Belo

Ontdek onze excursies

  Zuid-Brazilië

  Langs Christus de Verlosser
  Langs Christus de Verlosser

  In het zuidoosten van Brazilië vormen de drie grootste steden – São Paulo, Rio de Janeiro en Belo Horizonte – een driehoek waar de economie om draait.

  Ze zijn allemaal een bezoek waard, maar de niet te missen bestemmingen tijdens Brazilië zijn Rio (dat echt zo mooi is als op de plaatjes) en het prachtige koloniale overblijfsel Paraty (dat tussen Rio en het opkomende São Paulo ligt). Noordwaarts ligt de stad Belo Horizonte in het hart van Minas Gerais, waar de oude Portugese plaatsen Ouro Preto, Tiradentes en Diamantina vol koloniale geschiedenis zitten.

  In het zuiden, opgemaakt uit de staten Paraná, Santa Catarina en Rio Grande do Sul, vindt u de spectaculaire Watervallen van Iguaçu op de grens met Argentinië. Het is een van de grootste natuurlijke wonderen van Zuid-Amerika. Vanaf Curitiba glijdt de Serra Verde Express, die mooie uitzichten biedt, omlaag langs de kust waar u kunt ontspannen op Ilha do Mel of van strand naar strand kunt gaan in Florianópolis.

  Ondanks de nabijheid van de stad wordt de 400 km lange kustlijn van São Paulo soms over het hoofd gezien vanwege het meer glamoureuze Rio. In het noordoosten richting de grens van de staat Rio is het gebied zich snel aan het ontwikkelen, maar het biedt nog steeds mooie contrasten: van lange wijd uitgestrekte gedeeltes van zand aan het eind van een kustvlakte tot idyllisch uitziende baaien tegen een bergachtige achtergrond.