Charlottetown cruise

Het Beste van Charlottetown

Bezienswaardigheden uit Lucy Maud Motgomery’s boeken

Provinciaal Huis National Historic Site 

Vind Verenigde Staten & Canada cruises

Charlottetown

Canada’s geboorteplaats

"Land van smaragden, robijnen en saffieren" was de beschrijving van de schoonheid van Prins Edward Eiland, geschreven door de auteur Lucy Maud Montgomery, beroemd omdat ze de avonturen van roodharige Anne van Green Gables in veel van haar romans had verteld. Hier is de thuis basis voor vele evenementen rond dit literaire karakter. Dat Charlottetown is ontdekt wordt gevierd door festivals. Kortom, een tussenstop die u tijdens uw MSC cruise niet mag missen.

Koloniale architectuur, elegante gebouwen in Victoriaanse stijl, met bomen omzoomde lanen, perfect onderhouden parken en tuinen: de hoofdstad van Prins Edward Eiland is een typisch voorbeeld van een Engelse dambord met een centraal plein met openbare gebouwen en vier symmetrisch gerangschikte kleinere pleinen eromheen.
 
Op uw MSC cruise kunt u een excursie maken die door de meest beroemde, karakteristieke plekken in de stad gaat: in Victoria Park kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de zee naar Fort Amherst, gebouwd door de Britten op de overblijfselen van Port la Joye om de ingang van de baai te bewaken. Alleen de dijken van het fort zijn overgebleven, maar bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad en een informatiecentrum waar de geschiedenis van dit uitkijkpunt wordt verteld. Victoria Park is ook de thuisbasis van het statige, witte, neoklassieke gebouw dat bekend staat als Government House, een van de meest prestigieuze gebouwen van Charlottetown, ontworpen door de plaatselijke architect Isaac Smith.
 
Het meest interessante gebouw in Charlottetown is echter de Nationale Historische Site van het Provinciaal Huis, beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Georgische architectuur in de Maritimes. Het werd in 1848 voltooid door Isaac Smith, het is het hoofdkwartier van het provinciale parlement en was het toneel in 1864 van de onderhandelingen die vervolgens leidden tot de vorming van Canada als een enkele staat. Het was in dit stadium dat de stad een sleutelrol op zich nam in de nationale federale geschiedenis, zelfs zo dat het de bijnaam kreeg van de geboorteplaats van Canada.

Ontdek de excursies in Charlottetown

  Canada

  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen
  Ruwe schoonheid en onverwachte landschappen

  Canada is een ongelooflijk divers land, van historische steden in het oosten tot de vlaktes en overweldigende bergen in het westen en de Arctische wildernis in het noorden.

  Atlantic Canada, vooral Newfoundland is een land apart, met een duidelijke cultuur, een adembenemend landschap en altijd veel wegen. Een MSC cruise brengt u naar Halifax, de hippe hoofdstad van Nova Scotia die geweldige musea, honderden pubs en de beste livemuziek in het oosten, het Prins Edward Eiland, het landelijke land van Anne of Green Gables en Newfoundland biedt luidruchtige hoofdstad, St John's, waar u kunt walvissen kijken of picknicken bij een vuurtoren.


  Tijdens een MSC cruise kunt u genieten van de lange, grillige kustlijn onderbroken door schilderachtige baaien, zandstranden, torenhoge kliffen van de maritieme provincies en de natuurlijke en historische charmes van Newfoundland. De Atlantische Oceaan was cruciaal voor de ontwikkeling van dit deel van Canada, niet alleen om de kolonisten te laten golven, maar ook om de grootste industrieën te vertegenwoordigen: scheepsbouw en visserij. Verspreid over het voorgebergte Cap Diamant en de oevers van de St. Lawrence Rivier is Québec City één van de mooiste steden van Canada en zeker de meest historische.