Visby

De ruïnes van Visborgs Slott
De bizarre Gamla Apoteket
De Maagdentoren

Vind Noord-Europa cruises

Visby

Tussen rozen en ruïnes

Tijdens uw cruise naar Zweden zou u tijd moeten maken om Visby te bezoeken: een stad die is gemaakt om in rond te dolen en om te ontspannen met koppen koffie en stukken gebak.

Of u nu de omringende stadsmuren beklimt of de wirwar van geplaveide, hellende straten bewandelt; er is genoeg lust voor het oog. Een MSC excursie aan walbiedt u de mogelijkheid om de oude binnenstad te bezoeken. Hier wordt het mooie Packhusplan, het oudste plein van de stad, in tweeën gedeeld door de krommende Strandgatan, die zuidwaarts stroomt naar de onvolledige ruïnes van Visborgs Slott en uitzicht biedt op de haven. Het kasteel werd in de vijftiende eeuw gebouwd door Erik van Pommeren en in de zeventiende eeuw door de Denen opgeblazen. In tegengestelde richting stroomt de Strandgatan in noordwestelijke richting naar de zee en de Jungfrutornet (Maagdentoren). Daar werd de dochter van de plaatselijke goudsmid levend dichtgemetseld; men zegt voor het verraden van de stad aan de Denen. Het bewandelen van de kronkelende straatjes en sfeervolle muren verveelt niet snel maar als u toch een doelt wilt hebben, loop dan richting Norra Murgatan, boven de kathedraal. Het was ooit een van de armste gebieden in Visby.

Het einde van de straat, het dichtst bij Norderport, biedt het beste uitzicht over de muren en daken van de stad. Strandgatan is de beste plek om de indrukwekkende koopmanshuizen te bezichtigen, die torenen over de smalle straatjes. Ze bevatten opslagkamers boven de woonverblijven met kelders daaronder en de bekendste van deze huizen is het duidelijk gemarkeerde Burmeisterska huset in Donnerplats; een mooi huis dat nog steeds in goede staat is. Een van de meest schilderachtige gebouwen in de straat is een oude apotheek, Gamla Apoteket. Het is een mooi oud gebouw met prachtige schots en scheve ramen; het ligt op de hoek van Strandgatan en Lybska gränd.

Als u iets wilt doen dat educatiever is tijdens uw MSC Noord-Europa cruise, ga dan naar het mooie Fornsal-museum, dat bijna alles vertelt over Gotland en met name Visby. U vindt er in de buurt ook nog eens een leuke kunstgalerie.

Must sees in Visby

Ontdek onze excursies

2 resultaten gevonden

 • FIETSEN IN EN ROND VISBY (VARIABEL,
  AFHANKELIJK VAN DE TIJD DIE GESPENDEERD WORDT IN DE HAVEN)

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Excursie zonder gids

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   00 m

  • Vanafprijs volwassenen35Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

  VIS02

  Bij het verlaten van het schip krijgt u uw fiets. Op eigen houtje kunt u van een aangename rit van de stadstraten en het platteland van de mooie Zweedse eiland Gotland. Visby is liefdevol aangeduid als de stad van rozen en ruïnes en wordt gezegd dat het de best bewaarde middeleeuwse nederzetting is in heel Scandinavië. Visby verstrekt toegang tot vers water en beschikt over een natuurlijke haven. Visby is bewoond al sinds het stenen tijdperk en behoort tevens tot UNESCO werelderfgoed. Het is een populaire vakantiebestemming die duizenden Scandinavische en internationale bezoekers elk jaar verwelkomt. Als grootste eiland van Zweden is Gotland niet alleen de thuisbasis van Visby, maar biedt ook een prachtig landschap. Deze kunt u prachtig verkennen op de fiets. Stop waar u maar wilt voor een pauze of om foto's te maken van de prachtige natuur die u onderweg tegenkomt.Opmerking: De rondleiding duurt zo lang als het schip in de haven ligt.
 • PANORAMISCHE TOUR VAN VISBY (3 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen45Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen32Prijs per persoon

  VIS01

  Na het verlaten van de haven zet de excursie eerst voort naar Almedalen, de vallei van de iepen in de eerste haven van Visby en de plaats van de Hanze-poort. Vanaf daar loopt u door de botanische tuinen en kunt u de rozen van Visby bekijken waar Visby zo beroemd om is. De tocht gaat verder met het bezoek aan St. Mary's Cathedral en gaat dan naar de Gunpowder Tower, die dateert uit de 11e eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd om de oude haven te beschermen. Het is het oudste overgebleven structuur in Visby. De volgende stop bij de grote marktplein van Stora Torget, die wordt overzien door de ruïnes van St. Katarina, ooit de kerk van de cisterciënzer nonnen. Een fotostop zal worden gemaakt op Hoklint, een klif met een fantastisch uitzicht op Visby en de kustlijn. Vergeet niet om uw fototoestel mee te nemen om de schoonheid van deze bijzondere plek vast te leggen. De tour eindigt met de terugkeer naar de haven en het schip.Opmerking: Lange wandelingen op oneffen ondergrond; niet aangeraden voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Zweden

Weelderige bossen en open ruimtes
Weelderige bossen en open ruimtes

Een vakantie naar Zweden laat u voornamelijk een land van bossen en meren zien. De dorpen en steden van Zweden zijn volgens Europese normen klein en zijn vooral te vinden in het zuidelijke deel van het land, waar de meeste Zweden wonen.

Van al haar steden is het sereen mooie Stockholm subliem. Het ligt sierlijk op veertien verschillende eilanden, waar het water van het Mälarmeer overgaat in de Baltische Zee. De stad beschikt over fantastische architectuur, mooie musea en biedt verreweg de beste cultuur en het beste nachtleven van het land.

De 24.000 eilanden waaruit de scherenkust van Stockholm bestaat, zijn de perfecte remedie tegen de stadse drukte. Er zijn talloze mogelijkheden om ongerepte eilanddorpjes te verkennen en om te gaan zwemmen.
Aan de westkust vindt u Göteborg, de tweede stad van het land en een van de mooiste bestemmingen van Zweden. Inwoners van Göteborg staan bekend als een van de vriendelijkste volken van Zweden en het netwerk van grachten en brede straten doet denken aan Amsterdam en is ook door Amsterdammers ontworpen.

Tijdens een MSC Noord-Europa cruise naar Zweden zult u ontdekken dat het zuiden het meest kosmopolitische deel is van het land. Dit heeft te maken met de nabijheid van Denemarken en de rest van het Europese continent. Het is de thuisbasis van de glorieuze oude universiteit van Lund, terwijl het nabijgelegen Malmö, de derde stad van Zweden, gekenmerkt wordt door het bruisende nachtleven rond haar middeleeuwse centrum.