South Queensferry

The mighty Forth Bridges
An attractive old port
Edinburgh’s Old Town

Find Northern Europe Cruises

South Queensferry/Edinburgh

The undisputed charm of the Scottish capital

Eight miles north-west of Edinburgh city centre is the small town of South Queensferry, located at the southern end of the two mighty Forth Bridges.
 
When you are cruising the North Sea with MSC Cruises, South Queensferry will be your port of call. It’s an attractive old settlement, with a narrow, cobbled High Street lined with tightly packed buildings, most of which date from the seventeenth and eighteenth centuries.

Moreover, a shore excursion on your MSC Northern Europe cruise can be the opportunity to discover the Scottish capital, Edinburgh, a far more handsome city than London; it’s famous for its magnificent setting, majestic castle and ancient royal quarter of Holyrood, not to mention an acclaimed international arts festival and some excellent museums. Edinburgh’s Old Town, although only about a mile long and 400 yards wide, represented the total extent of the twin burghs of Edinburgh and Canongate for the first 650 years of their existence, and its general appearance and character remain indubitably medieval.

Containing the majority of the city’s most famous tourist sights, the Old Town is compact enough to explore in a single day, though a thorough visit requires a bit longer. The history of Edinburgh, and indeed of Scotland, is indissolubly bound up with its castle, which dominates the city from its lofty seat atop an extinct volcanic rock. The disparate styles of the fortifications reflect the change in its role from defensive citadel to national monument, and today, as well as attracting more visitors than anywhere else in the country, the castle is still a military barracks and home to Scotland’s Crown Jewels.

The oldest surviving part of the complex is from the twelfth century, while the most recent additions date back to the 1920s.

Must sees in South Queensferry

Ontdek onze excursies

7 resultaten gevonden

 • EDINBURGH ROYAL MILE EN ST. GILES
  KATHEDRAAL TE VOET (4 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   4 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  SOQ07

  Terugkijkend op een lange geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, werd de oude binnenstad van de stad Edinburgh bekend om haar prachtige architectuur en mooie oude gebouwen, waarvan vele zijn nu hersteld in hun oude glorie. Deze wandeling heeft betrekking op drie van de vier Royal Mile afdelingen en voert u langs St. Giles Cathedral, John Knox House, het voormalige huis van het Schotse parlement, "Writers” Close en Gladstone's Land, een perfect bewaard gebleven 17e eeuwse woning. Uw gids zal u informatie verstrekken over de folklore van de stad en beroemdheden, zoals David Hume, Adam Smith, Mary, Queen of Scots en John Knox. De tour eindigt met een korte bus rit naar beneden Canongate, het laatste deel van de Royal Mile, voor een uitzicht van Holyrood Palace en de hedendaagse Schotse parlement. U keert vervolgens terug naar South-Queensferry en het schip.Opmerking: beperkt aantal gidsen in andere talen dan het Engels. Als een gids voor uw taal niet beschikbaar is, zal de excursie in het Engels worden gegeven.
 • HIGHLIGHTS & KASTEEL VAN EDINBURGH
  (4,5 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  SOQ01

  Deze excursie brengt u naar Edinburgh, de prachtige hoofdstad van Schotland, met haar spectaculaire ligging bovenop een reeks uitgedoofde vulkanen en steile rotsen. De excursie zelf begint met een boeiende tour door de stad langs de meeste historische monumenten en attracties van Edinburgh, zowel in de oude, middeleeuwse stad als in de 18e-eeuwse New Town. Daarna gaat het verder naar het kasteel van Edinburgh waarvan het middeleeuwse silhouet het stadscentrum domineert. Het kasteel was eeuwenlang de thuishaven van vele Schotse koningen en koninginnen. Na het bezoek aan het kasteel rijdt de bus met u de historische Koninklijke Mijl van Edinburgh af. Ook op de weg: het paleis van Holyrood, de residentie van koningin Elizabeth II in Edinburgh, en het grote, nogal wilde koninklijke park waar u naar de zetel van Arthur klimt voor een mooi uitzicht over de stad. Dan gaat de tour verder naar de ‘Georgian’ nieuwe stad met haar elegante herenhuizen en privé-parken voordat we terugrijden naar het schip in South Queensferry.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken. Alle sites, behalve het kasteel, worden van buitenaf bezichtigd. Fotograferen of filmen is verboden in het kasteel.
 • MYSTERIEUZE KAPEL VAN ROSSLYN &
  EDINBURGH (4,5 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  SOQ08

  Stap in de bus voor een bezoek aan een van de architecturale pareltjes van Schotland, de kapel van Rosslyn, met een sightseeingtour door de Schotse hoofdstad Edinburgh. De eerste halte is het schilderachtige dorp Roslin en de prachtige kapel van Rosslyn uit het midden van de 15e eeuw. Deze fantastische kapel, gelegen op een heuvel die uitkijkt over de vallei van Esk, wordt een architectuurwonder en een bibliotheek in steen genoemd omwille van haar vele gebeeldhouwde oppervlakken. Daarna keert u terug naar Edinburgh voor een tour langs de hoogtepunten in de oude middeleeuwse stad én de 18e-eeuwse New Town. Na een rit langs de Koninklijke Mijl, langs het 16e-/17e-eeuwse paleis van Holyrood – de residentie van koningin Elizabeth II in Edinburgh – en door het uitgestrekte koninklijke park, bereikt u het grootste winkelcentrum van Edinburgh in Princes Street, het Scott Monument en de mooie tuinen van Princes Street. In verhouding tot haar omvang en inwonersaantal heeft Edinburgh een weergaloos aantal kunstgalerieën en musea waarvan u er sommige kunt zien onderweg naar de ‘Georgian’ New Town met zijn elegante herenhuizen en privé-parken. Uw excursie eindigt met uw terugrit naar de haven en het schip. Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Fotograferen of filmen is verboden in de kapel van Rosslyn. Passagiers in een rolstoel kunnen aan deze excursie deelnemen. De crypte in de kapel is echter niet toegankelijk voor voor gasten die gebruikmaken van een rolstoel.
 • STIRLING, DE TROSSACHS & CULROSS
  (HELE DAG, ZONDER LUNCH)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   7:30 u

  • Vanafprijs volwassenen75Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

  SOQ06

  De excursie vertrekt richting Stirling, de stad met het torenhoge Wallace Monument en imposante kasteel, hoog op een rotsachtige heuvel die over de hele omgeving uitkijkt. Deze stad in het midden van Schotland was in het verleden van enorm strategisch belang. Bezoek en verken het historische kasteel en zijn prachtige architectuur en het koninklijk paleis dat in zijn oude glorie is hersteld. We eindigen met een bezoek aan het tapijtenatelier waar de meest bedreven wevers een stel van de mooiste, nog bewaard gebleven, middeleeuwse tapijten aan het restaureren zijn. De excursie gaat verder met een schilderachtige rit door de ruwe, met heide bedekte bergen van de Trossachs – de hooglanden in miniatuur – en komt onderweg langs Loch Venacher. Dan rijden we westwaarts naar de mooie stad Aberfoyle, de toegangspoort tot de Trossachs, met de hoge Ben Venue op de achtergrond. We houden halt om te lunchen. Daarna rijden we dieper de Trossachs in en vervolgens oostwaarts naar het 16e-eeuwse dorp Culross. Een groot deel van Culross is origineel, met smalle kasseisteegjes waaronder de tot de verbeelding sprekende Stinking Wynd – Stinkende Steeg – die haar naam vermoedelijk ooit eer aandeed, het marktkruis op het dorpsplein en tal van verbluffende witgeverfde gebouwen. Nadat u zich heeft laten onderdompelen in het Schotse leven in de 16e en 17e eeuw, keert u terug naar South Queensferry en het schip via de wereldberoemde Forth-brug, die over de hele wereld wordt bewonderd omwille van haar elegantie en haar staaltje ingenieurskunst.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken. Deze excursie is niet beschikbaar op de volgende haltes: 26.08.2013 + 03.09.2013.
 • EDINBURGH EN HET WATERLEVEN (4,5 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Drankje inbegrepen

  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen65Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen49Prijs per persoon

  SOQ05

  Deze tocht neemt u mee naar Edinburgh, de prachtige hoofdstad van Schotland gesitueerd bovenop een reeks uitgedoofde vulkanen en steile rotsen. De excursie begint met een fascinerende rondleiding door de stad waaronder u de meeste historische monumenten van Edinburgh ziet en bezienswaardigheden in zowel de middeleeuwse oude stad en de 18e eeuwse nieuwe stad. De excursie gaat vervolgens verder met de Scotch Whisky Experience. Neem een wervelende, borrelende rit in vat door een replica distilleerderij en maak deel uit van het proces van whisky. De informatie zal worden verstrekt bij elke fase van het proces en u krijgt een kans om de aroma's en smaken te ontdekken. Het bezoek eindigt met een proeverij en de kans om 's werelds grootste flessencollectie whisky te zien van maar liefst 3.500! Vervolgens een rit naar beneden naar de historische Royal Mile van Edinburgh. Ook op de route zijn Holyrood Palace, het thuis van Koningin Elizabeth II's Edinburgh, met de uitgebreide Royal Park en tevens de wereldberoemde belangrijkste winkelstraat van de stad: Princes Street, met zijn torenhoge Scott Monument en mooie Princes Street Gardens. De tour gaat dan door naar de Georgische nieuwe stad met zijn elegante herenhuizen en prive-parken. Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden.
 • SIGHTSEEINGTOUR EDINBURGH (6,5 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   6:30 u

  • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

  SOQ02

  Deze excursie brengt u naar Edinburgh, de prachtige hoofdstad van Schotland, met haar spectaculaire ligging bovenop een reeks uitgedoofde vulkanen en steile rotsen. De tour omvat een busrit van 2 uur door de stad en veel vrije tijd om het stadscentrum in uw eigen tempo te verkennen. U begint met een boeiende bustour door de stad langs de meeste historische monumenten en attracties van Edinburgh, zowel in de oude, middeleeuwse stad als in de 18e-eeuwse New Town, inclusief een ritje langs de historische Koninklijke Mijl van Edinburgh. Ook op de weg: het paleis van Holyrood, de residentie van koningin Elizabeth II in Edinburgh, en het grote, nogal wilde koninklijke park waar u naar de zetel van Arthur klimt voor een mooi uitzicht over de stad. Bovendien telt de stad, in verhouding tot haar omvang en inwonersaantal, een weergaloos aantal kunstgalerieën en musea, zoals het National Museum op de Mound. Dan gaat de tour verder naar de ‘Georgian’ nieuwe stad met haar elegante herenhuizen en privé-parken waarna u vrije tijd heeft om de stad verder te verkennen of te lunchen (niet inbegrepen). Houd uw camera in de aanslag om alle mooie plekken van Edinburgh vast te leggen. Terugkeer naar het schip in South Queensferry.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden.
 • THE ROYAL YACHT BRITANNIA (4,5 UUR)

  SPECIALE EXCURSIE
  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   4:30 u

  • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

  SOQ03

  Krijg een voorproefje van een champagne-levensstijl op deze reis naar de prive-jacht koningin Elizabeth II. Ze is beschreven als een drijvende paleis en haar home away from home, de Royal Yacht Britannia belichaamt stijl en luxe en biedt een uniek inzicht in de Britse koninklijke familie. Na het bereiken van Edinburgh, de prachtige hoofdstad van Schotland, gaat u door naar Leith, de Edinburgh van haven, waar de Royal Yacht Britannia wordt afgemeerd. De Royal Yacht blijft een van de meest bekende schepen in de wereld. U ontdekt het fascinerende verleden van Britannia door middel van exposities, displays en foto's, voordat u een bezoek brengt aan de Royal Apartments, waar honderden originele items worden tentoongesteld in de serre, salon en slaapkamers, maar ook het werkdek, officiers kantine, ziekenboeg en de machinekamer. Bij het verlaten van het jacht, zult u verder gaan naar het centrum van Edinburgh voor een boeiende rondleiding dat de meeste historische monumenten van Edinburgh en bezienswaardigheden in zowel de middeleeuwse oude stad en de 18e-eeuwse New Town bevat. Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie wordt niet aanbevolen voor passagiers met mobiliteitsproblemen of met een rolstoel.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Verenigd Koninkrijk

God Save the Queen
God Save the Queen

Het Verenigd Koninkrijk is niet slechts één land maar vier - Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland - en bestaat uit meerdere culturele identiteiten: Het wordt niet gewaardeerd als u een Schot of iemand uit Wales bijvoorbeeld Engels noemt.


Mis de echte Londen-ervaring niet tijdens uw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk; de hoofdstad is dé plek die op de meeste reisroutes staat. 

Brighton en Canterbury bieden uiteenlopende bezienswaardigheden: de eerste is een levendige bestemming aan zee, de laatste is een van de mooiste middeleeuwse steden van Groot-Brittannië. 


In het zuidwesten van Engeland vindt u de ruige moerassen van Devon, de rotsachtige kustlijn van Cornwall en de historische kuurstad Bath. De belangrijkste bezienswaardigheden van Centraal-Engeland zijn de universiteitssteden Oxford en Cambridge

Verder naar het noorden vindt u de voormalige industriële steden Manchester, Liverpool en Newcastle, die levendige en jonge plaatsen zijn. De plaats York beschikt over prachtige historische schatten maar vooral het landschap, met de hoogvlakten van het Lake District, is de grootste trekpleister. 


De mooiste meren, valleien en bergtoppen van Schotland en het prachtige uitzicht op de West Coast-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Glasgow en Edinburgh. Deze laatste plaats heeft mogelijk het mooiste stadslandschap van Groot-Brittannië. Ten slotte is een cruise naar het Verenigd Koninkrijk niet compleet zonder een bezoek aan Noord-Ierland met de hoofdstad Belfast en de spectaculaire Giant’s Causeway.