La Coruña

Heerlijke restaurants, bars en winkels 
Het gezuilde Praza de María pita
Kenmerkende gebouwen met glazen gevels

Vind Noord-Europa cruises

La Coruña/Santiago de Compostela

Galicische ziel

De mooie haven van La Coruña ligt op een smal schiereiland grenzend aan de noordelijke kust van Spanje, 64 km ten noorden van Santiago.

Een brede landtong buigt in beide richtingen vanaf het eind van dat schiereiland en creëert zo twee grote baaien: de ene in de richting van Ferrol met een grote haven, de andere aan de Atlantische oceaan, gekenmerkt door een lang zandstrand.

In de dynamische stad ertussen is het maar vijf minuten lopen langs de oude stenen steegjes met de heerlijke restaurants, tapasbars en uitbundige uitgaansgelegenheden, naar de bruisende moderne haven, waar uw MSC cruiseschip op u wacht. Het kloppend hart van La Coruña is de gezuilde Praza de María Pita, gelegen tussen de oude stad en de moderne sfeer van de haven. De smalle en sfeervolle straten van de oude stad vormen zich rond de Romeinse kerken van Santiago en Santa María del Campo en worden afgeschermd van de zee door een hoge muur.

De kenmerkende galerijen met glazen gevels van de gebouwen met zeezicht, die zes verdiepingen boven de Avenida da Marina uitsteken voor de haven, vormen een indrukwekkend uitzicht. De galerijen zijn oorspronkelijk ontworpen voor lokale bewoners, die veel te maken hadden met de oceaan. Zo konden ze de activiteiten in de haven beschut bekijken. 

Wanneer u vaart rond Noord-Europa met MSC Cruises is Santiago de Compostela, een van de mooiste steden van heel Spanje, de meest voor de hand liggende excursie vanuit La Coruña. Het middeleeuwse centrum van Santiago is een prachtige mix van kronkelende stenen straatjes, statige pleinen en oude kerken, afgewisseld met talloze verborgen hoekjes en gaatjes. Het blijft desondanks een opmerkelijk goed geïntegreerd geheel en is bovendien gelukkig goed bereikbaar te voet. 

Must sees in La Coruna

Ontdek onze excursies

3 resultaten gevonden

 • HOOGTEPUNTEN VAN LA CORUÑA (4 UUR)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    4 u

   • Vanafprijs volwassenen39Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen29Prijs per persoon

   LCN03

   De drukke Galicische haven en de stad La Coruña liggen op een landtong bij de ingang van een estuarium aan de Atlantische Oceaan. Dit biedt de bezoeker een prachtig uitzicht over de baai en de oceaan. Deze excursie geeft u de kans om deze mooie Spaanse stad te verkennen en de belangrijkste bezienswaardigheden van historisch belang te zien, zoals de typische 18e-eeuwse gebouwen met glazen vensterbalkons die zijn ontworpen als een oplossing voor het weer. Na het passeren van Mendez Nuñoz Gardens, houden we een korte fotostop bij de beroemde Hercules-toren, de vuurtoren uit de Romeinse tijd die vandaag nog steeds werkt, vóórdat we het centrum van de stad bereiken voor een wandeling. U heeft wat vrije tijd om de bezienswaardigheden te zien op eigen houtje, waarvan sommigen in de stad prachtig bewaard zijn gebleven. Terugkeer naar het schip.
  • LA CORUÑA & BETANZOS (4 UUR)

   CULTUUR EN GESCHIEDENIS
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Gemiddeld

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

    LCN02

    Bij het verlaten van de haven gaan we per aangename 45 minuten durende rit naar de stad Betanzos voor een wandeling door de zorgvuldig bewaarde middeleeuwse stad centrum. De oude wijk, de mooie fonteinen, prachtige paleizen en prachtige kerken, zoals de 14e eeuwse Igrexa de San Francisco en de 16e-eeuwse Igrexa de Santiago, zijn bezienswaardigheden waarvoor u zeker uw camera in de aanslag dient te hebben. Na wat vrije tijd op eigen houtje keert u terug naar La Coruña voor een panoramisch rondleiding door de stad voor vele prachtige bezienswaardigheden. We houden een korte fotostop bij de beroemde Hercules-toren, de vuurtoren uit de Romeinse tijd die vandaag nog steeds werkt. De excursie wordt ten einde gebracht met de terugkeer naar de haven en het schip.
   • PANORAMISCHE RIT DOOR SANTIAGO DE
    COMPOSTELLA (4,5 UUR)

    PANORAMISCHE RONDRIT
     • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

      Moeilijkheidsgraad
      Gemiddeld

     • Duur
      4:30 u

     • Vanafprijs volwassenen62Prijs per persoon

     • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

     LCN01

     Een aangename 1,5 uur durende busrit brengt u naar de historische stad Santiago de Compostela, een van de belangrijkste bedevaartplaats in Spanje. De stad van de prachtige kathedraal en de oude wijk zijn zowel de lijst van UNESCO’s werelderfgoed. U krijgt de kans om door de straten, smalle steegjes en kleine pleintjes te wandelen alvorens we verder te voet gaan naar het Plaza do Obradoiro, die in het hart ligt van de stad en werd vernoemd is naar de werkplaats van de steenhouwer, dat werd daar vastgesteld, terwijl de kathedraal werd gebouwd. Een externe bezoek aan de kathedraal, een eclectische mix van verschillende architectonische stijlen, waaronder barokke, geeft u de gelegenheid om wat foto's te maken voordat we terugkeren naar de haven.Opmerking: Deze excursie is niet aanbevolen voor passagiers die slecht ter been zijn of hartproblemen hebben. De gids zal alleen uitleg geven buiten het klooster. Passagiers bezoeken het klooster zelfstandig.

    Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
     
    Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
     
    Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

    Spanje

    Liefde op het eerste gezicht
    Liefde op het eerste gezicht

    Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

    Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


    Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


    En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

    En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.