Gdynia

Oude schepen en een oceanografisch museum
Het standbeeld van Joseph Conrad
Een interessant marinemuseum

Vind Noord-Europa cruises

Gydna/Gdánsk-Danzig

Een onvergetelijke wandeling langs de kust

Als u tijdens uw MSC cruise in de baai van Gdánsk aankomt, bent u in de meest fascinerende regio's van de Baltische Zee en Noord-Europa beland.
 
In Gydna vindt u langs de zuidelijke pier (de Poludniowe-pier) twee interessante museumschepen. Het eerste is een imposant driemastfregat, de Dar Pomorza, dat te water werd gelaten in 1909 en vele jaren door de Duitse marine gebruikt werd als schoolschip. Het tweede is een torpedobootjager, de Blyskawica, die in 1939 aan een ​​Duitse aanval wist te ontsnappen.

Op het moment dat u van uw MSC cruiseschip stapt, vindt u buiten het interessante oceanografische museum en aquarium (Muzeum Oceanograficzne i Akwarium Morskie) een standbeeld van Jozef Konrad Korzeniowski. Hij is beter bekend onder de naam Joseph Conrad en werd in 1857 geboren in Berdicev, Oekraïne. Als u aankomt bij de Bulwar Nadmorski, langs de kust met haar inhammen en stranden die Gdynia, Sopot en Gdánsk verbinden, zult u het interessante Marinemuseum (Muzeum Marynarki Wojennej) vinden.

Mis op uw MSC cruise naar Noord-Europa geen excursie naar Gdánsk, een stad die dankzij de belangrijke haven een rijke geschiedenis kent. Breng langs de rivier de Motlawa een bezoek aan de oude binnenstad (Główne Miasto), die ooit het havencentrum vormde. Hier vindt u een grote en blauwe havenkraan van hout; de grootste machine van zijn soort in Europa. Deze machine werd in 1444 gebouwd en gebruikt voor het laden en lossen van schepen en om masten te plaatsen.

Terwijl u de rivier achter u laat, kunt u de koninklijke route lopen. Het is een weg die koningen en hoogwaardigheidsbekleders de stad binnen liet komen en is afgesloten door twee imposante poorten: de gouden poort en de groene poort. Langs deze weg kunt u het Artushof bewonderen: één van de levendige centra van het stadsleven. In het museumhuis Uphagen kunt u een idee krijgen van het leven van een rijke 18e-eeuwse familie uit Gdánsk. Aan het eind van de koninklijke route vindt u de gotische kerk van de Maagd Maria: één van de hoogste bakstenen gebouwen in Europa.

Must sees in Gdynia

Ontdek onze excursies

  Polen

  De weelde van het verleden
  De weelde van het verleden

  Een cruise naar Polen laat u kennismaken met een land dat vol traditie en geschiedenis zit, hoewel er in de afgelopen twintig jaar zo'n sterke economische ontwikkeling heeft plaatsgevonden dat het steeds meer gaat voelen als West-Europa.

  Desondanks vindt men onder de blinkende buitenkant een cultuur die sterk geworteld is in oosterse gastvrijheid, collectieve waarden en de alomtegenwoordige herinneringen aan het roerige verleden. 


  Een vakantie naar Polen laat u ook kennismaken met een ondergewaardeerd land dat aanzienlijk veel natuurschoonbezit en waar de idyllische meren, stranden en bergeneen mooi contrast vormen met de stedelijke drukte. 

  De hoofdstad, Warschau, is een fascinerende smeltkroes van een historisch centrum dat grenst aan grijze wijken uit een communistisch tijdperk, evenals blinkende, moderne kantoorgebouwen en levendige plekken waar het nachtleven bruist. 

  Krakau, de oude koninklijke hoofdstad in het zuiden van het land, is de grote trekpleister die niet onder doet voor de elegantie van Praag en Wenen. Toch biedt Gdańsk, dat het dichtst bij Noord-Europa ligt, inzicht in de roerige geschiedenis van Polen en haar Baltische, Rivièra-achtige strandleven


  In het westen trekt Wrocław bezoekers aan met een statige architectuur en een levendig studentenleven. Tegelijkertijd biedt Poznań een mengelmoes van historische bezienswaardigheden en stedelijke bezigheden die typisch Pools zijn. Het Tatra-gebergte aan de Slowaakse grens biedt spectaculaire wandelroutes en betaalbare skimogelijkheden.