Trondheim

De markante Nidaros-kathedraal
De oude stadsbrug
De Bryggen

Vind Noord-Europa cruises

Trondheim

Aan de oevers van een fjord

Trondheim - in 997 gesticht door de Noorse Olaf I, de Viking die voorstander was van de Noorse bekering tot het christendom - was meer dan tweehonderd jaar de hoofdstad van het land en dankt haar naam aan het fjord aan de oevers van waaruit het ontstond.

Tijdens een MSC cruise naar Noord-Europa kunt u de overblijfselen van het middeleeuwse stadscentrum bekijken en het bruisende studentenleven observeren. De indrukwekkende Nidarosdomen (Nidaros kathedraal) dateert uit de 12e eeuw en was in de middeleeuwen een bedevaartsoord. Het is een imposant gotisch gebouw van grijsblauwe stenen met een voorgevel die tot in detail versierd is. Het wordt aan beide kanten “bewaakt” wordt door trotse klokkentorens. Wat we vandaag zien is het resultaat van zorgvuldig restauratiewerk dat honderd jaar duurde en in 1970 werd voltooid. De Gamle Bybro (de oude stadsbrug), ook de poort van geluk genoemd, werd gebouwd om de burcht van Kristiansten toegankelijk te maken. Het staat op een heuvel van waaruit u ook een prachtig uitzicht heeft.

Vanaf de brug is het ook mogelijk om de Bryggen te zien: de kenmerkende gebouwen die tussen de 18e en 19e eeuw op de oevers van de Nidelva rivier werden gebouwd. Vooral het Ringve Museum is interessant en heeft een permanente tentoonstelling die gewijd is aan muziek en muziekinstrumenten van over de hele wereld. In deze ruimtes kunt u zich verdiepen in de geschiedenis van de pianoforte maar ook in moderne muziekgenres zoals rock en pop. De botanische tuinen van het museum zijn spectaculair en zijn het hele jaar geopend.

De tuinen beschikken over 2000 verschillende planten: geneeskrachtige kruiden, sierbloemen, groenblijvende bomen... Om het meeste van de stad te kunnen zien, kunt u het beste kiezen voor een ​​busexcursie. U ziet dan vanuit uw stoel de meest interessante bezienswaardigheden van de stad, evenals de typische en vrolijk gekleurde gebouwen aan zee.

Must sees in Trondheim

Ontdek onze excursies

4 resultaten gevonden

 • WANDELEXCURSIE (ong. 3,5 uur)

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen59Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen45Prijs per persoon

  TRM03

  We verlaten de stad met haar kleurrijke houten huisjes en rijden naar Bymarka, een populair recreatiegebied ten westen van Trondheim. Hier begint u aan een twee uur durende natuurwandeling naar Lian waar u koffie en wafels geserveerd krijgt. Terugkeer naar de haven per bus. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn.
 • RINGVE MUSEUM & NIDAROS-KATHEDRAAL
  (ong. 3 uur)

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen82Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen59Prijs per persoon

  TRM04

  Geniet van een kort bezoek aan deze Vikingstad die in 997 door koning Olav werd gesticht. Bezoek de Nidaros-kathedraal die in de 12e eeuw werd gebouwd op het graf van de koning. Rijd de stad uit naar het Ringve Museum, het enige museum in Noorwegen dat gespecialiseerd is in muziekinstrumenten en dat instrumenten uit de hele wereld tentoonstelt. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. Deze excursie is niet geschikt voor passagiers die slecht ter been zijn.
 • SIGHTSEEINGTOUR PER BUS (ong. 2 uur)

  PANORAMISCHE RONDRIT
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   2 u

  • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

  TRM01

  Tijdens deze excursie krijgt u een introductie over Trondheim per bus en per tram. Stap in de tram van de Graskall-lijn die in 1924 opende en sindsdien een belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven van Trondheim. Bezoek een pittoreske wijk met geschilderde houten huizen en een oude vesting uit de 16e eeuw. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid.
 • STADSBEZOEK (ong. 3 uur)

  STADSRONDLEIDING
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen75Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen55Prijs per persoon

  TRM02

  Geniet van een bezoek aan deze stad die in 997 door de Vikings werd gesticht. Deze excursie omvat een bezoek aan de Nidaros-kathedraal, waarvan sommige delen dateren uit de 12e eeuw, en aan het openlucht volksmuseum. Geniet van een korte wandeling door het centrum naar het uitkijkpunt Sverresli voor een laatste blik op deze charmante stad. Opgelet: het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels begeleid. Tijdens deze excursie moet u bergopwaarts wandelen en een aantal trappen beklimmen in het openluchtmuseum.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Noorwegen

De magie van het Noorderlicht
De magie van het Noorderlicht

Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.

Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.