Olden

De Briksdalgletsjer
De Lodalenvallei
Het Noorse Gletsjercentrum

Vind Noord-Europa cruises

Olden

De haven met de duizend watervallen

Wanneer uw MSC cruiseschip voor anker gaat in Olden, bevindt u zich in een kleine haven met enkele souvenirwinkels, een paar verspreide huizen en een enorme natuurlijke rijkdom die u met allerlei excursies kunt verkennen.

Een van de bestemmingen van uw vakantie in Olden is de Briksdalgletsjer, een uitvloeiing van de Jostedalbreen, de grootste van Noorwegen en beschermd binnen het nationaal park met dezelfde naam. Het landschap is er spectaculair en bloemen bloeien langs de randen. In het late voorjaar zijn er talloze watervallen die mede door het smeltende ijs worden gevormd.

Het is mogelijk dat u een meer tegenkomt met een unieke blauwe kleur waarin de voorzijde van een gletsjer ligt. Als u van avontuur houdt, kunt u naar de Lodalenvallei gaan om de Kjenndalgletsjer te bereiken. Hier vindt u indrukwekkende bergen en geen enkel spoor van menselijke aanwezigheid, behalve die van uzelf. Tijdens de excursie kunt u op de stille wateren van de Loen dobberen op een rubberboot.

Het laatste stuk dient u te voet af te leggen naar de eerste uitlopers van de Kjenndalgletsjer. En aangezien we in Noord-Europa zijn: waarom gaat u niet gelijk door naar het Noorse Gletsjercentrum? Vanuit Olden vertrekt u naar het zuiden richting Skei, een groot dorp op de heuvel die het Jolstemeer domineert. Voordat u uw bestemming bereikt, doorkruist u een tunnel uitgegraven door ijs, die leidt naar Fjærland ten noorden waarvan het Noorse Gletsjercentrum ligt.

Op de terugweg kunt u nog geweldige foto's maken van uzelf met het uitzicht van de Boyabreen-gletsjer.

Must sees in Olden

Ontdek onze excursies

3 resultaten gevonden

 • RIB Adventure on Nordfjord &
  Crayfish Tasting

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Excursie zonder gids

  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   2:30 u

  • Vanafprijs volwassenen129Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen129Prijs per persoon

  ODN11

  RIB Adventure on Nordfjord & Crayfish Tasting
 • A Visit to Jostedal Glacier National
  Park Centre

  SPECIALE EXCURSIE
  • Lunch of diner inbegrepen

  • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Makkelijk

  • Duur
   3 u

  • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen52Prijs per persoon

  ODN12

  A Visit to Jostedal Glacier National Park Centre
 • NORDFJORD PANORAMA

  WONDERLIJKE NATUUR
   • Duur
    4:30 u

   • Vanafprijs volwassenen99Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen72Prijs per persoon

   ODN09

   Nature rarely presents itself in finer form than in Norway’s verdant fjordic landscapes and this tour gives you a chance to touch base with the glorious scenery from the comfort of a coach. The half-day outing begins by taking you along the northern shoreline of Innvikfjorden, which adjoins Nordfjorden, passing through the pretty villages of Blaskæter, Fjelli and Hopland en route to Nos. A photo stop is scheduled here to capture the stunning panorama of the fjord and the nearby mountains, after which you’ll move on to the hill of Kvalen for more gorgeous vistas of the surrounding countryside. After returning to the lakeside town of Hennebygda, you’ll move on to a hotel in Nordfjordeid to have coffee and freshly prepared svele, a Norwegian kind of small, sweet pancake. The return journey will take you along the banks of Hornindalsvatnet, the deepest lake in northern Europe with crystal-clear water, pretty little islands and towering peaks in the background to round off your scenic experience. Please note: a helper to get on/off the coach must accompany wheelchair guests. Wheelchairs must be foldable, as the coach has no ramps or lifts. Once onboard, please contact Excursions Desk staff promptly so they can help make arrangements.

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
   
  Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
   
  Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

  Noorwegen

  De magie van het Noorderlicht
  De magie van het Noorderlicht

  Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.

  Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

  Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

  En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.