Molde

Het Romsdalmuseum
Het panoramische uitkijkpunt van Varden 
De Romsdalseggenberg

Vind Noord-Europa cruises

Moldefjorden

Natuur - ongetwijfeld de hoofdpersoon

Molde is de dichtstbevolkte stad in Noorwegen die u kunt bezoeken tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa.
 
Wanneer u aankomt in het stadscentrum kunt u een bezoek brengen aan het Romsdalmuseum waar er een model is van een deel van de stad van vóór de Tweede Wereldoorlog en waarin er 35 gebouwen werden gebouwd tussen de 16e en 19e eeuw.

U kunt tijdens deze vakantie zelf bepalen of Noorwegen veel of weinig is veranderd! Vanuit Molde leidt een wandelpad u via het natuurlijke landschap naar het panoramische uitkijkpunt van Varden (407 meter boven de zeespiegel) van waaruit u de hele stad en het mooie Romsdalsfjord kunt zien. Vanaf Varden hebt u een compleet uitzicht op alle 222 bergtoppen die het hele jaar door bedekt zijn met sneeuw en die dit gebied een beschermd UNESCO-werelderfgoed hebben gemaakt.

Als u een van de mooiste en wildste omgevingen van deze hoogtes wilt meemaken tijdens uw MSC cruise kunt u de berg Romsdalseggen beklimmen. Het uitzicht is adembenemend: bergen, watervallen en rivieren overal waar u maar kijkt zodat iedereen op deze excursie kan gaan. Er zijn verschillende routes voor zowel gevorderde klimmers als gezinnen. En mis de trolverwijzingen niet: zoals de Trollstigenbergweg (een van de populairste routes onder bezoekers) of de majestueuze bergtoppen en de Stigfossenwatervallen die de Isterdalenvallei instromen.

Halverwege tussen Trollstigen en het centrum van Valldal kunt u langs Gudbrandsjuvet gaan: een spectaculaire groep maalstromen van ongeveer 5 meter breed en 20 meter diep, die hun naam ontlenen aan de legendarische schurk die erin dook met de vrouw die hij net had ontvoerd. Ten slotte bereikt u het Gezicht van de Troll (Trollveggen), de grootste verticale bergwand van Europa: 1800 meter hoog om te bewonderen vanuit het beste uitkijkpunt en picknickgebied niet ver van Åndalsnes.

Must sees in Molde

Ontdek onze excursies

3 resultaten gevonden

 • Hiking through the Vardan Mountains

  ACTIEF & AVONTUUR
  • Snack inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Actieve excursies welke wordt aangeraden aan reizigers met een goede fysieke gezondheid.

   Moeilijkheidsgraad
   Moeilijk

  • Duur
   3:30 u

  • Vanafprijs volwassenen72Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen65Prijs per persoon

  MLD09

  Hiking through the Vardan Mountains
 • HÅHOLMEN: VIKING CENTRAL

  CULTUUR EN GESCHIEDENIS
  • Lunch of diner inbegrepen

  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   7 u

  • Vanafprijs volwassenen169Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen122Prijs per persoon

  MLD05

  Your day on the trail of the Vikings begins with a coach ride through Norway’s awe-inspiring mountainscape, taking you past such scenic jewels as Fraenfjorden, the pretty fishing village of Bud and on to some WWII fortifications for a photo stop. Taking the Hustadvika coastal road will then see you join the Atlantic Ocean Road, a series of causeways that link small islets and skerries. Another brief photo stop follows, after which you’ll move on again, crossing the goat island of Geitoya to reach the spot from which a 15-minute crossing will take you to the island of Haholmen, “Viking central”. You’ll be sailing on a true reconstruction of the Saga Siglar, the replica Viking ship with which Ragnar Thorseth – the owner of the now restored historical fishing community of Haholmen – circumnavigated the world from 1986 to 1987. After watching a video on Thorseth’s voyages, you’ll have lunch at one of the cosy restaurants, followed by a look around the picturesque village. The return route to Molde then delivers further fabulous views, passing Kornstadfjorden and Eide on the way. Please note: limited number of guides in languages other than English. Should a tour guide for your language be unavailable, the tour will be in English only. As the tour involves negotiating several steps to get on and off the boat, it is considered to be unsuitable for guests with mobility problems or using a wheelchair. In the event of rough weather, the crossing to Håholmen will be on a regular boat, not the Saga Siglar reconstruction. This tour is not available on 07.06.2016 (MSC Splendida).
 • STADSTOUR (2 UUR)

  STADSRONDLEIDING
  • Beperkt aantal plaatsen

  • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

   Moeilijkheidsgraad
   Gemiddeld

  • Duur
   2 u

  • Vanafprijs volwassenen55Prijs per persoon

  • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

  MLD01

  Ondanks de noordelijke ligging heeft de zeehaven van Molde een relatief mild klimaat als gevolg van de warme Atlantische golfstroom en beschutte ligging van de stad in de bergen. Molde is twee keer herbouwd, eerst na een brand in 1916 en opnieuw na zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uw aangename bezienswaardigheden tour van deze prachtige stad omvat een bezoek aan de moderne kerk en openlucht folk museum. U zult ook langs het stadhuis gaan, die bekend staat om zijn prachtige rozentuin. We kunnen tevens genieten van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de Varden uitkijkpunt. Vergeet niet om uw camera mee te nemen en krijg de mogelijkheid om de pracht van het landschap vast te leggen. De excursie eindigt met de terugreis naar de haven en het schip.Opmerking: Het aantal gidsen in andere talen dan het Engels is beperkt. Is een gids in uw taal niet beschikbaar, dan wordt de excursie alleen in het Engels aangeboden. Deze excursie kan gecombineerd worden met een halve dag excursie wanneer u Aldalsnes in de middag aandoet.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
 
Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 
Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

Noorwegen

De magie van het Noorderlicht
De magie van het Noorderlicht

Een vakantie in Noorwegen is een droom. Een droom langs een fjord, de meest sfeervolle en karakteristieke natuurlijke formatie van dit land.

Het Geirangerfjord en het Nærøyfjord zijn beide genoteerd op de UNESCO-werelderfgoedlijst, maar ook de langste van alle fjorden (het 204 km lange Sognefjordas) en het Hardangerfjord (waar kersen- en appelbloesem op de kliffen te zien zijn in het voorjaar) zijn ook vermeldenswaardig.

Een Noord-Europa MSC cruise betekent echter ook de spectaculaire schoonheid van het Noorderlicht meemaken. Degenen die in de zomer naar Noorwegen reizen, kunnen de even spectaculaire middernachtzon zien, ooit ten noorden van het Noordpoolgebied. Tijdens een cruise naar Noorwegen kunt u ook de cultuur van twee eeuwenoude bevolkingsgroepen ontdekken. Zoals de Vikingen, niet alleen piraten en strijders maar ook handelaren, ontdekkingsreizigers en kolonisten die meer dan driehonderd jaar tot aan de 11e eeuw over Scandinavië en de Noord-Atlantische Oceaan heersten. Maar ook de Sami's, de inheemse bevolking van dit gebied, gekleed in veelkleurige kleding met enorme kuddes rendieren, die al meer dan 10.000 jaar in het hoge noorden leven.

En ten slotte, kijk uit voor de trollen! Veel van de plaatsen die u zult bezoeken zijn vernoemd naar deze legendarische wezens: Trollheimen, Trollstigen (met het spectaculaire Trollenpad), Trollhatten en Trollveggen.