Kiel

Een simpele en rustige Duitse stad
De Kieler Förde
Het Schleswig-Holsteinisches Freilichtmuseum

Vind Noord-Europa cruises

Kiel/Lübeck

Een sterke band met water

Op uw MSC Cruise van Noord-Europa hebt u de kans om een bezoek te brengen aan Kiel, een groeiend stedelijk centrum aan de oevers van de Oostzee.


Kiel werd in 1871 de keizerlijke militaire haven van Duitsland en toen het kanaal in 1895 werd geopend om de Oostzee met de Noordzee te verbinden, had de stad de controle over de grootste kunstmatige waterweg ter wereld.

Kiel is de ideale locatie voor een ontspannende vakantie in Duitsland met een MSC cruise: het is simpel en rustig, zelfs tijdens de Kieler Woche internationale zeilwedstrijd, een niet te missen evenement voor zeilliefhebbers. Het geringe aantal musea kan in één ochtend worden bezocht, maar als u Kiel echt wilt leren kennen, kunt u de waterwegen niet negeren. Hieraan is de stad onlosmakelijk verbonden en u kunt ze bezoeken door te wandelen op de Kiellinie of door een wandeling te maken langs de Kieler Förde en het kanaal.

Een ruime promenade langs de pier biedt u de kans om een verscheidenheid van schepen te bewonderen, waaronder de rubberboten van de zeilschool. Vanuit het natte dok aan de voorkant kunt u het beste uitzicht op Kiel krijgen. 6 km ten zuidwesten van het centrum, in Molfsee, kunnen we het Schleswig-Holsteinisches Freilichtmuseum vinden.

Dit openluchtmuseum toont ongeveer zeventig traditionele gebouwen uit de Lande en zijn geassembleerd in miniatuurdorpen: de koloniale huizen hebben nog steeds hun originele meubels - enorme bedden waarin hele gezinnen konden slapen om zichzelf in de strenge winters warm te houden.

Tijdens uw MSC Cruise vakantie naar Kiel, neemt een excursie u mee naar Lubecca, een van de weinige steden aan de noordkust van Europa die haar middeleeuwse glorie heeft weten te behouden. Al langer dan twee eeuwen is het een van de rijkste en machtigste Europese steden geweest. De welvaart die voortvloeide uit de handel wordt het beste uitgedrukt in de architectuur: van het oudste Rathaus van Duitsland tot kerken met de hoogste klokkentorens en herenhuizen van kooplieden.

Must sees in Kiel

Ontdek onze excursies

  DE HAVEN BEREIKEN

  De haven van Kiel

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven van Kiel bereikt kan worden.

  Cruise Terminal:

  1. Otseekai Terminal 2. Ostuferhafen Terminal > MSC Meraviglia

  De haven bereiken per

  • Auto

   Ostuferhafen    

   Ostuferhafen wordt aangegeven bij alle belangrijke verkeersroutes.  

   Volg de borden met "Ferry" en vervolgens "Ostuferhafen".  
   Het schip is aangemeerd bij de Ostuferhafen Cruise Terminal. 

   Auto

   Parkeerinformatie

   HAVEN VAN KIEL
   KIEL – Parkeren in de terminal met speciaal afleverpunt voor bagage
    
    
   Adres: Salzredder 30, 24149 Kiel
   Tel: +49 0431 9822 399
   E-mail: portparking@portofkiel.com
    
   PARKEREN EN MEER 
   OSTUFERHAFEN - SHUTTLE Parking

    
   Adres: Am Kiel-Kanal-38, 24106 Kiel 
   Tel: +49 0431 55 68 60 76 
   E-mail: buchung@parken-und-meer.de

   MSC Parking kan online worden gereserveerd tot 48 uur voor vertrek van de cruise. Reserveringen na 48 uur voor vertrek kunnen direct bij de parkeerorganisatie tegen hetzelfde tarief worden gereserveerd wanneer u uw reisdocumenten toont. 

   Boek uw parkeerplaats met MSC Cruises

   HAVEN VAN KIEL

   KIEL - Parkeren in de terminal met speciaal afleverpunt voor bagage°

   VOERTUIG

   DAGEN PRIJZEN*
   Auto/Suv/Bus 8 € 139
   Auto/Suv/Bus 15 € 169
   *prijs per week


   PARKEN UND MEER 
   OSTUFERHAFEN - SHUTTLE Parking°

   VOERTUIG

   DAGEN PRIJZEN**
   Auto/Suv/Bus 8 € 89
   Camper 8 € 109

   Auto/Suv/Bus

   15

   € 129

   Camper

   15

   € 149

   **prijs per week

  • Trein

   Ostseekai  
   Vanaf het Centraal Station ligt Ostseekai slecht op een paar minuten loopafstand. Volg het voetgangersgebied.
   Trein

  Duitsland

  In de voetsporen van de Hanze
  In de voetsporen van de Hanze

  Vandaag de dag neemt een vakantie naar het noorden van Duitsland u mee naar een regio met een landelijke charme.

  In tegenstelling tot de hoofdstad van de deelstaat Schleswig-Holstein, Kiel, een bruuske werkhaven, is het vrij van stedelijke ontwikkeling en wordt de zachte Oostzeekust gekerfd door fjorden. De westkust is wild en ruig door de wind en het wordt overal overdekt door kleurrijke luchten die een inspiratiebron zijn geweest van menig kunstenaar. Zelfs in Lübeck is de geschiedenis goed te voelen. Deze voormalige stadstaat kent een even rijke en complexe geschiedenis als een verhaal dat is bedacht door de beroemde inwoner van de stad, Thomas Mann. Net zoals de andere mysterieuze oude steden van Duitsland: met een erfenis en gevoel van cultuur die eeuwenlang onder de Hanze zijn doorgegeven.

  Zodra u de culturele grootmachten Hamburg en Lübeck heeft bezocht, zal een vakantie naar Schleswig-Holstein tijdens uw MSC Noord-Europa cruise - met de mooie stranden van Schleswig en de duinen bezaaid met helmgras, gestreepte vuurtorens, commerciële havens op diepe fjorden en variërend weer en de typisch Noordse sfeer van Holstein - een bezoek zijn dat gewijd is aan de mooie natuur.