Mahon

Britse invloeden
De kronkelende Costa de Ses Voltes
Ciutadella: de voormalige hoofdstad

Vind Middellandse Zee cruises

Mahón/Menorca

Een klein maar charmant stadscentrum

Mahón, Menorca's hoofdstad, is meest waarschijnlijk de eerste haven die u aandoet op een MSC mediterrane cruise.

Het ligt hoog boven de grootste natuurlijke haven van het Middellandse Zeegebied en het kleine stadscentrum is binnen 10 minuten te voet te doorkruisen. De architectuur van de stad bestaat uit een ongewone mengeling van klassieke Georgiaanse herenhuizen die een Britse oorsprong verklappen en hoge Spaanse appartementencomplexen die de smalle straten overschaduwen.

Vanuit de naburige veerhaven, onder de rots die de overblijfselen van de stadsmuur ondersteunt, leidt een grote stenen trap, de Costa de Ses Voltes, naar een reeks van kleine pleintjes die de kern van de oude binnenstad vormen. Op de Plaça Constitució vindt u de belangrijkste kerk van de stad, Santa María. Deze werd opgericht in 1287 door Alfonso III om de herovering van het eiland te vieren en is meerdere malen gerenoveerd.

Net zoals Mahón is ook Ciutadella een bezoekje waard tijdens uw MSC mediterrane cruise-excursie. Het ligt hoog boven de haven en is moeilijk toegankelijk door het smalle kanaal dat te smal is voor de meeste vrachtschepen. Ciutadella is niettemin bijna altijd de hoofdstad van het eiland geweest. De smalle, geplaveide straten van het kleine ommuurde centrum zijn gevuld met oude paleisjes, verborgen achter hoge muren, evenals een aantal barokke en gotische kerken in de Spaanse traditie.

De belangrijkste plaza's en bezienswaardigheden liggen vlak bij elkaar, op en rond het belangrijkste plein, Plaça d'es Born. In het midden van het plein vindt u een obelisk welke het verweer van de stad tegen de plunderende Turken in 1558 herdenkt. In het noordwesten wordt het plein begrensd door steile havenmuren en in het noordoosten vindt u het grote negentiende-eeuwse herenhuis Palau Torresaura.

Must sees in Mahon

Ontdek onze excursies

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.