Cartagena

De hoofdstad van Hannibal in Spanje
Mooie modernistische gebouwen van Beltri
Het Castillo de la Concepción

Vind Middellandse Zee cruises

Cartagena/Murcia

Een doolhof van middeleeuwse straatjes

Ontdek Cartagena tijdens uw MSC mediterrane cruise naar Spanje: wanneer u in de oude binnenstad aankomt vanuit de Middellandse Zee en de haven, kunt u de ware aard van de plek zien, met zijn smalle middeleeuwse straten gevuld met bars en restaurants. De hoofdstad van Hannibal op het Iberische schiereiland werd vernoemd naar zijn Carthago in Noord-Afrika en was een strategische haven en een bestuurscentrum voor de Romeinen.

In dit verband heeft het Museo Nacional de Arqueología Subacuática, aan de buitenmuren van het Arsenaal in de richting van de vuurtoren, een Romeinse kombuis herbouwd met vele interessante tentoonstellingen, waaronder een ruimte voor maritieme geschiedenis en nautiek. Als voortzetting van dat thema is het Museo Archeológico Municipal gebouwd op een Romeinse begraafplaats en biedt het een goed beeld van de oude geschiedenis van de stad.
De indrukwekkende collectie van Romeinse voorwerpen omvat een prachtige collectie van glaswerk, Romeinse kunst en standbeelden.

MSC mediterrane cruise-excursies bieden bovendien de beste manier om de rijke geschiedenis van de stad te ervaren: een eenvoudige wandeling. Onderweg zult u een groot aantal modernistische gebouwen zien, waarvan de meeste afkomstig zijn van iemand uit Cartagena en student van Gaudí, Victor Beltri. Zeer de moeite waard is Casa Maestre in Plaza San Francisco; Casa Cervantes, c/Mayor 15; en het oude Hotel Zapata, Plaza de España.

Om meer van Cartagena's geschiedenis te ontdekken, volgt u het gemarkeerde pad naar het indrukwekkende Castillo de la Concepción en u kunt ook wandelen rond de oude muren, waar uitkijkposten een adembenemend uitzicht bieden op de stad en het omringende landschap.

Ontdek de excursies in Cartagena

Ontdek onze excursies

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.