Alicante

Zonovergoten stranden
Het Castillo de Santa Bárbara
Promenades aan zee

Vind Middellandse Zee cruises

Alicante

De ontspannen sfeer van het Middellandse Zeegebied

Het ware Spaanse Alicante heeft een elegante mediterrane sfeer die u kunt proeven tijdens uw vakantiecruise naar het zuiden van Spanje: vlak bij uw cruiseschip biedt de stad wandelingen aan zee en wijde, luchtige promenades, gevuld met gezellige bars en terrasjes.


Bovendien vindt u er een reeks van goed onderhouden musea die over van alles beschikken: van archeologie tot hedendaagse kunst. De keuken van de stad is steeds bekender aan het worden, net als het nachtleven van de stad; en de uitgerekte zandstranden zijn voor een groot deel van het jaar zonovergoten. 


Het gezellige drukke Castillo de Santa Bárbara, een indrukwekkend middeleeuws fort gelegen op een rotsachtige heuvel boven het strand, is de belangrijkste historische plek van Alicante. Het is het beste bereikbaar vanuit de Middellandse Zeekust - de ingang van de lift ligt aan de Avenida de Jovellanos - het is gemakkelijk te bereiken vanaf uw cruiseschip. Bijna precies er tegenover vindt u de Iberische en Romeinse overblijfselen.


Het goed onderhouden stadstrand - Playa del Postiguet - is perfect voor een excursie aan wal.


Elx, 20 km landinwaarts en ten zuiden van Alicante, staat in heel Spanje bekend om zijn exotische palmbomen. De palmbomen, oorspronkelijk geplant door de Moren, zijn nog steeds het belangrijkste kenmerk van de stad - niet alleen trekken ze toeristen aan, maar de vrouwelijke bomen produceren dadels en er is grote vraag naar de bladeren van de mannetjes voor gebruik tijdens processies met Palmpasen en als amuletten tegen blikseminslag.


Een cruise-excursie kan u ook de mogelijkheid bieden om Guadalest te ontdekken, een van de populairdere toeristenplekken in het gebied. Het 16e-eeuwse Moorse kasteeldorpje en voormalige islamitische nederzetting is hoog gebouwd en wordt door een rots omgeven. U kunt het bereiken via een tunnel in de berg.

Must sees in Alicante

Ontdek onze excursies

  Spanje

  Liefde op het eerste gezicht
  Liefde op het eerste gezicht

  Als u Spanje voor de eerste keer bezoekt, wees gewaarschuwd: dit is een land waar u verslaafd aan kunt raken. U was misschien aanvankelijk van plan om een cruisevakantie te houden, een wandeltocht te nemen of van een stadsvakantie te genieten, maar voordat u het weet bent u verslaafd geraakt aan iets heel anders - misschien de viering van een lokale fiesta of de adembenemende architectuur van Barcelona.

  Zelfs in de uiterst toeristische mediterrane vakantieoorden van de Costa del Sol kunt u nog een authentieke bar of een authentiek restaurant vinden waar de plaatselijke inwoners verblijven, of een dorpje niet ver gelegen waar een eeuwenoude stierengevechttraditie onaangetast is gebleven ondanks het toerisme. 


  Een vakantie naar Spanje biedt u ook de mogelijkheid om de grote steden van het noorden te bezoeken, zoals Barcelona. Dit soort steden hebben zichzelf opnieuw uitgevonden als vooral culturele bestemmingen (en waar niet alles in de middag een aantal uur gesloten is). 


  En aangezien Spanje nu op de kaart staat wat betreft gastronomie - het land is de herkomst van enkele topchefs en innovatieve restaurants uit de hele wereld - is het duidelijk dat dingen er veranderd zijn. Spanje ziet zichzelf nu, ondanks de huidige economische instabiliteit, anders dan een generatie geleden. 

  En dat zou u ook moeten doen - dus wees bereid om te worden verrast.