Olbia

De grootste stad van de Costa Smeralda
Een hotspot voor beroemdheden en toeristen
Een levendige oude geschiedenis

Vind mediterrane cruises

Olbia/Costa Smeralda Sardinië

Kristalheldere wateren en wilde natuur

Ingeklemd tussen de kustlijn ligt Olbia, de grootste stad die u zult bezoeken tijdens een MSC mediterrane cruise rond het noordoosten van Sardinië. De recente groei is te danken aan de vele toeristen en cruisereizigers die op weg zijn naar een van de mooiste mediterrane kusten, de Costa Smeralda.

Olbia biedt een hoogstaand museum, evenals tal van bars en restaurants, vaak bomvol toeristen. Het is lang een trekpleister geweest voor de beroemdheden vanItalië. In de jaren 60 betekende een grootschalige opknapbeurt van Costa Smeralda een economische stimulans voor het hele eiland.

Porto Cervo, met haar typische rode architectuur,is het belangrijkste resort op de Costa Smeralda. Het belichaamt de droom van een idyllisch mediterraans dorpje zonder de ergernissen van het dagelijks leven. Porto Cervo, vrij van graffiti en vuil, wordt gekenmerkt door exclusiviteit, met een spetterende jachthaven als stralend middelpunt.

Olbia vormt de uitvalsbasis voor vele cruise-excursies: het eiland La Maddalena is ideaal om rond te slenteren en biedt een verscheidenheid aan zanderige en rotsachtige stranden in veelal ongerepte inhammen. De stranden aan de noordelijke en westelijke kusten zijn het mooist, vooral die rond de kleine haven Madonetta, 5 km ten westen van La Maddalena, en Cala Lunga, 5 km ten noorden van de stad.

Aangrenzend aan het belangrijkste eiland ligt het naburige Caprera, het eiland waar Garibaldi zijn laatste jaren doorbracht. Santa Teresa di Gallura is de meest noordelijke haven van Sardinië. Het stadje wordt erg druk bezocht in de zomer, met een bruisend nachtleven, maar de belangrijkste attractie is toch het strand, met prachtige uitzichten op Corsica, op slechts 11 km afstand.

Er is een stukje strand te vinden aan de rand van de stad, maar een aantal van de mooiste stranden op het hele eiland ligt een korte busrit verderop, met Punta Falcone en La Marmorata naar het oosten, en Capo Testa, 3 km ten westen van Santa Teresa, met zijn door de wind gebeeldhouwde granieten rotsformaties.

Must sees in Olbia

Ontdek onze excursies

  Italië

  Geschiedenis, gastronomie en mode
  Geschiedenis, gastronomie en mode

  Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
   
  Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
  In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

  Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

  Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.