Olbia

De grootste stad van de Costa Smeralda
Een hotspot voor beroemdheden en toeristen
Een levendige oude geschiedenis

Vind mediterrane cruises

Olbia/Costa Smeralda Sardinië

Kristalheldere wateren en wilde natuur

Ingeklemd tussen de kustlijn ligt Olbia, de grootste stad die u zult bezoeken tijdens een MSC mediterrane cruise rond het noordoosten van Sardinië. De recente groei is te danken aan de vele toeristen en cruisereizigers die op weg zijn naar een van de mooiste mediterrane kusten, de Costa Smeralda.

Olbia biedt een hoogstaand museum, evenals tal van bars en restaurants, vaak bomvol toeristen. Het is lang een trekpleister geweest voor de beroemdheden vanItalië. In de jaren 60 betekende een grootschalige opknapbeurt van Costa Smeralda een economische stimulans voor het hele eiland.

Porto Cervo, met haar typische rode architectuur,is het belangrijkste resort op de Costa Smeralda. Het belichaamt de droom van een idyllisch mediterraans dorpje zonder de ergernissen van het dagelijks leven. Porto Cervo, vrij van graffiti en vuil, wordt gekenmerkt door exclusiviteit, met een spetterende jachthaven als stralend middelpunt.

Olbia vormt de uitvalsbasis voor vele cruise-excursies: het eiland La Maddalena is ideaal om rond te slenteren en biedt een verscheidenheid aan zanderige en rotsachtige stranden in veelal ongerepte inhammen. De stranden aan de noordelijke en westelijke kusten zijn het mooist, vooral die rond de kleine haven Madonetta, 5 km ten westen van La Maddalena, en Cala Lunga, 5 km ten noorden van de stad.

Aangrenzend aan het belangrijkste eiland ligt het naburige Caprera, het eiland waar Garibaldi zijn laatste jaren doorbracht. Santa Teresa di Gallura is de meest noordelijke haven van Sardinië. Het stadje wordt erg druk bezocht in de zomer, met een bruisend nachtleven, maar de belangrijkste attractie is toch het strand, met prachtige uitzichten op Corsica, op slechts 11 km afstand.

Er is een stukje strand te vinden aan de rand van de stad, maar een aantal van de mooiste stranden op het hele eiland ligt een korte busrit verderop, met Punta Falcone en La Marmorata naar het oosten, en Capo Testa, 3 km ten westen van Santa Teresa, met zijn door de wind gebeeldhouwde granieten rotsformaties.

Must sees in Olbia

Ontdek onze excursies

6 resultaten gevonden

 • LA MADDALENA-ARCHIPEL (5 UUR)

  PANORAMISCHE RONDRIT
   • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie hellingen, trappen, oneven oppervlakken en/of lange wachtmomenten voorkomen.

    Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld

   • Duur
    5 u

   • Vanafprijs volwassenen59Prijs per persoon

   • Vanafprijs kinderen42Prijs per persoon

   OLB01

   Een korte busrit brengt u vanuit Olbia eerst noordwaarts naar de kuststad Palau waar u aan boord gaat van een ferry voor de overtocht naar het eiland La Maddalena, een van de zeven hoofdeilanden van de Maddalena-eilanden in de Straat van Bonifacio tussen noordoost-Sardinië en Corsica. Het eiland La Maddalena kan terugkijken op een lange militaire geschiedenis het kreeg zelfs ooit Admiraal Nelson en zijn vloot op bezoek. Vandaag is de eilandengroep een nationaal park, het Parco Nazionale Arcipelago di La Maddalena. De granieten kustlijn en het groene binnenland van het eiland vormen een natuurlijke habitat voor een gevarieerde fauna en de ongerepte schoonheid trekt toeristen van over de hele wereld aan. Na een sightseeingtour met de bus bent u even vrij om de omgeving in uw eigen tempo te verkennen. Het prachtige landschap van het eiland is zeker enkele kiekjes waard. Vergeet uw fototoestel dus niet. De ontspannen tour eindigt al even relaxed met uw terugkeer naar Olbia en het schip.Opmerking: Deze excursie is niet geschikt voor gasten die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken.
  • PANORAMISCHE TOUR VAN DE COSTA SMERALDA
   (4 UUR)

   PANORAMISCHE RONDRIT
    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen49Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

    OLB02

    De groene Costa Smeralda, mooi van naam en schitterend van nature, is een van de meest exclusieve stukken kust van heel Sardinië en een populair vakantieoord voor de superrijken. Deze panoramische tour van de Smaragden Kust begint met een schilderachtige busrit met een fotostop bij Hotel Cala di Volpe. Dit exclusieve etablissement staat op nummer 7 van de lijst van de 15 duurste hotelsuites ter wereld van CNN Go, 2012 en had ooit een sterrol in de James Bondfilm The Spy Who Loved Me uit 1977. Dan gaat het verder naar Porto Cervo en zijn lieflijke piazzetta, waarna de tour doorgaat naar de Baia Sardinia, een mooie inham met een prachtig wit zandstrand. U kunt wat tijd doorbrengen op het strand voordat u teruggaat naar Olbia voor een bezoek aan de San-Simpliciokerk uit 1200. U heeft nog wat vrije tijd in Olbia voordat u terugkeert naar de pier en het schip.Conservatieve kleding wordt aanbevolen bij het bezoeken van gebouwen en plaatsen van religieus belang.
   • Views, Shopping & Leisure in Costa
    Smeralda

    PANORAMISCHE RONDRIT
    • Winkelen

    • Rolstoel en mindervalide vriendelijke excursie - Passagiers die gebruik maken van een rolstoel moeten voorzien zijn van een eigen helper die hen dient te helpen om in en uit de bus te stappen. De rolstoel moet opvouwbaar zijn, want de bus heeft geen hellingen of liften. Eenmaal aan boord dient u spoedig contact op te nemen met het Excursiepersoneel, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden.

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     5:30 u

    • Vanafprijs volwassenen52Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen39Prijs per persoon

    OLB15

    Views, Shopping & Leisure in Costa Smeralda
   • Car with guide

    SPECIALE EXCURSIE
    • Excursie zonder gids

    • Beperkt aantal plaatsen

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen599Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen599Prijs per persoon

    OLB33PV

    Car with guide
   • Minivan with guide for 3 to 6 pax

    SPECIALE EXCURSIE
    • Excursie zonder gids

    • Beperkt aantal plaatsen

    • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

     Moeilijkheidsgraad
     Makkelijk

    • Duur
     4 u

    • Vanafprijs volwassenen689Prijs per persoon

    • Vanafprijs kinderen689Prijs per persoon

    OLB34PV

    Minivan with guide for 3 to 6 pax
   • SANTA TERESA DI GALLURA & CAPO TESTA
    (5 UUR)   

    STADSRONDLEIDING
     • Het is mogelijk dat er tijdens de excursie een aantal trappen, oneven oppervlakken en/of momenten van wachten voorkomen.

      Moeilijkheidsgraad
      Makkelijk

     • Duur
      5 u

     • Vanafprijs volwassenen49Prijs per persoon

     • Vanafprijs kinderen35Prijs per persoon

     OLB04

     Nadat u met de bus de haven van Olbia verlaat, maken we een eerste stop in San Pantaleo, een lieflijk dorpje in de bergen van de verbluffende Costa Smeralda, de Smaragden Kust. We houden even halt in het dorp voor een wandelingetje, een kijkje in de winkeltjes en een bezoek aan de ambachtelijke ateliers. Dan gaat de excursie verder door het meest noordelijke deel van het eiland naar Santa Teresa di Gallura, een badplaats die uitkijkt op de Straat van Bonifacio en Corsica. We brengen een begeleid bezoek aan dit kleine, maar mooie stadje waarna u even vrij bent om op eigen houtje rond te kuieren. Voordat u de terugrit naar de haven aanvat, brengt een korte rit u naar uw laatste bestemming: het verbluffende schiereiland Capo Testa. Het rotsachtige landschap gelegen op de punt van de meest noordelijke regio van Sardinië en slechts met een smalle landengte verbonden met het hoofdeiland, biedt een prachtig uitzicht voor fantastische foto's voor het thuisfront.Opmerking: U bereikt het meest panoramische deel van Capo Testa na een wandeling van 10 minuten.

    Afhankelijk van de lokale omstandigheden en/of onvoorziene gebeurtenissen kan het excursieprogramma, het tijdstip van de tour en de route variëren.
     
    Sommige excursies zijn erg populair en daarom kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
     
    Houdt u er rekening mee dat gidsen aan boord gegarandeerd zijn in het Engels. Alleen voor afvaarten in Zuid-Amerika zijn de gidsen gegarandeerd in het Braziliaans/Portugees. Gidsen in andere talen zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid. Houdt u er rekening mee dat de uiteindelijke taal van de excursie aan boord bevestigd zal worden tijdens de cruise.

    Italië

    Geschiedenis, gastronomie en mode
    Geschiedenis, gastronomie en mode

    Een cruise naar Italië is een emotionele achtbaan. Rome is een gigantische stad als geen ander en wat betreft historische bezienswaardigheden overtreft het de rest van het land.
     
    Ligurië, de smalle kustprovincie langs de noordwestelijke kust, staat al lang bekend als de “Italiaanse Rivièra” en is in de zomer overladen met toeristen.
    In Veneto is de grootste trekpleister natuurlijk Venetië: een unieke stad en echt zo mooi als haar reputatie. Toscane in midden-Italië vertegenwoordigt misschien het bekendste beeld van Italië, met het heuvelachtige platteland en de steden vol kunst zoals Florence en Pisa.

    Het zuiden begint met de regio Campania. De hoofdstad Napels is een unieke, onvergetelijke stad en het spirituele hart van het Italiaanse zuiden. Puglia, de “hiel” van Italië, heeft ook veel ondergewaardeerde geneugten: vooral het landschap van het Garganoschiereiland en de soukachtige kenmerken van de hoofdstad, Bari.

    Het eiland Sicilië is een uniek gebied, met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden: van de mooiste bewaard gebleven Griekse schatten van Europa tot de mooiste Mediterrane strandplaatsen in Taormina enCefalù en niet te vergeten prachtige hoogvlaktes.