Le Havre

Sint-Jozefkerk  
De Volcan: Cultuurhuis van Le Havre  
Rouen, een van de oudste steden van Frankrijk

Find Northern Europe Cruises

Le Havre/Parijs

Een verblindend voorbeeld van moderne architectuur

Tijdens uw MSC cruise naar Frankrijk komt u aan in Le Havre, de tweede grootste haven van het land, die de helft van de Seine-monding in beslag neemt. De stad zelf echter, waar bijna 200.000 mensen wonen, is een bedevaartsoord voor liefhebbers van moderne architectuur.
  
Le Havre - “De Haven” - is de belangrijkste handelspost van Noord-Frankrijk en een aanleghaven voor onze MSC Noord-Europa cruises. Na bijna te zijn verwoest in de Tweede Wereldoorlog werd Le Havre tussen 1946 en 1964 herbouwd door één architect, Auguste Perret. 

Het pure gevoel van ruimte kan opwindend zijn: de pronkstukken in de vorm van monumenten stralen zelfvertrouwen uit en de weinige overblijfselen van de oude stad zijn zorgvuldig geïntegreerd in het geheel. Hoewel de eindeloze alledaagse woonblokken ontmoedigend kunnen zijn, kunnen zelfs de bezoekers die het oneens zijn met Perrets uitspraak dat “beton mooi is” genieten van een wandeling door de stad. Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise biedt u ook de mogelijkheid om Rouen te ontdekken, de hoofdstad van Haute-Normandie en een van de oudste steden van Frankrijk. 

Het staat op de locatie van Rotomagus, door de Romeinen gebouwd op het laagste punt waar ze de Seine konden overbruggen. Het werd in 911 aangelegd door de eerste hertog van Normandië. Het werd in 1419 veroverd door de Engelsen en was in 1431 de plek waar het proces en de executie van Jeanne d'Arc plaatsvonden, voordat het in 1449 weer onder Frans bewind kwam te staan. 

Hedendaags Rouen is een aantrekkelijke stad met een levendig en bruisend centrum vol met indrukwekkende kerken en musea. Het gebied ten noorden van de Seine is zeker een bezoekje waard. Naast de aanwezigheid van een aantal geweldige bezienswaardigheden - Cathédrale de Notre-Dame en alle kronkelende straten vol met houten huizen - is de geschiedenis overal te voelen; met name de banden met Jeanne d'Arc.

Must sees in Le Havre

Ontdek onze excursies

  De haven bereiken

  De haven van Le Havre

  Dit gedeelte bevat informatie hoe de haven te bereiken is.

  Cruise Terminal:

  Quai Roger Meunier  
  76059 Le Havre

  E-mail:  email@emailaddress.it

  De haven bereiken per

  • Auto

   Arriving at the city centre of Le Havre, drive towards the Port then follow the green signs “LD FERRIES” or “CAR FERRIES”. 
   From the Centre de Commerce International, follow “Terminal Croisière”.
   Auto
  • Trein

   Arriving at Le Havre train station. You can get on an Intercités or TER from Paris (Gare Saint-Lazare station). Direct high speed trains (TGV) from/to Marseille and Lyon. 
   From Le Havre train station, it is easy to reach the port by taxi; otherwise you can walk to the cruise terminal (between 10 and 15 minutes).
   Trein

  Frankrijk

  Een discrete en enigszins snobistische charme
  Een discrete en enigszins snobistische charme

  Een vakantie naar het zuiden van Frankrijk neemt u mee naar het paradijs. Deze paradijselijke omgeving omvat de met sneeuw bedekte Alpen en hun uitlopers, die in het oosten rechtstreeks de zee inlopen en in het westen zich bijna tot de Rhône uitstrekken.


  Het achterland van de kust bestaat uit rijen steile, beboste heuvels en de kust is een steeds veranderende cluster van geometrische baaien die plaatsmaken voor chaotische ontsluitingen van glimmende rotsen en diepe, smalle inhammen, zoals kleine fjorden - de calanques. Al deze elementen zouden echter niet goed tot uiting komen zonder het magische mediterrane licht. Het is er het mooist in de lente en de herfst en is zowel zacht als theatraal, alsof een technicus het licht voor ieder landschap heeft ingesteld op maximale kleur en definitie met minimale verblinding. Een cruise naar het zuiden van Frankrijk biedt u de kans om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van de Rivièra, Nice - een levendige en intrigerende mengelmoes van Italiaanse invloeden, verbleekte belle èpoque glorie en hoogwaardige kunst.

  Ten oosten van de stad grenst het lage Corniche aan de schilderachtige kustplaatsjes Villefranche, St-Jean-Cap-Ferrat en Beaulieu: de hooggelegen wegen bieden de mooiste kustuitzichten van Europa, onderweg naar het hooggelegen dorpje Èze en het kleine vorstendom Monaco. In het westelijke deel van de Rivièra vindt u de beste stranden - bij het jazzy Juan-les-Pins en bij Cannes, een blits centrum van designerwinkels en film.