Port Kelang

De Petronas Towers
De Golden Triangle
De Batu-grotten

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Port Kelang/Kuala Lumpur

Een sprankelende hoofdstad

Een cruise van een dag is genoeg om het beste van Kuala Lumpurs belangrijkste bezienswaardigheden te zien, waaronder het koloniale hart rond het Merdeka-plein en de nabijgelegen enclaves van Chinatown en Little India, en naar het oosten, de restaurants, winkels en nachtleven van de zogenaamde Golden Triangle, het moderne hart van het centrum van Kuala Lumpur, uw MSC Cruises aanleghaven in Maleisië.


Het is ook leuk om alleen al het straatleven te verkennen, in het bijzonder de luidruchtige markten, van vis- tot versmarkten gepropt in steegjes, met kleding- en accessoireskraampjes tot kraampjes die allerlei soorten eten verkopen. De hoofdstad biedt enkele van de meest opwindende gerechten van het land, niet alleen op de straatmarkten, maar ook in een verscheidenheid aan restaurants naar ieders smaak en budget. De hoogtepunten in het achterland van Kuala Lumpur maken deze MSC Grand Voyages cruise ook uniek; deze omvatten de ruige kalkstenen Batu Caves, waar Maleisiës heiligste Hindoe heiligdom te vinden is.


In tegenstelling tot een zichtbaar stadscentrum kent Kuala Lumpur meerdere activiteitscentra. Het voormalige koloniale district en zijn kenmerkende architectuur, dicht bij de oorspronkelijke “modderige samenvloeiing” van de rivieren, omringt het Merdeka-plein, met ten zuidoosten daarvan het drukke toeristische centrum Chinatown. Daartussen ligt de mooie oude Jamek-moskee en het walhalla van handwerken, de Centrale Markt. Uitstapjes die de moeite waard zijn kunnen worden gemaakt naar het noorden, naar Little India’s winkels die meer gericht zijn op de plaatselijke bevolking en de ruigeChow Kit Market. Twee kilometer naar het oosten staat de Golden Triangle voor het moderne imago van de stad, met daarin het levendige Bukit Bintang met luxe hotels, restaurants en designer winkelcentra. Naar het noorden toe staan de opvallend modernistische Petronas Towers; bezoekers bezoeken massaal de skybridge hier, hoewel de westelijke Menara Kuala Lumpur Tower die boven het beboste Bukit Nanas uittorent, een beter uitzicht biedt.

Must sees in Port Kelang

Ontdek onze excursies

  Maleisië

  Tussen verleden en toekomst
  Tussen verleden en toekomst

  Maleisië heeft iets te bieden aan iedere MSC Grand Voyages reiziger – van bruisende bars en nachtclubs in de hoofdstad, historische gebouwen in steden rijk aan koloniale geschiedenis en ontelbare regionale lekkernijen, tot wandeltochten en wild spotten in 's werelds oudste regenwoud en duiken op de beste duikplekken ter wereld aan de witte zandstranden van Maleisiës vele eilanden.

  Op een cruise naar Maleisië komt u veel charme en schoonheid tegen; de rijke culturele erfgoed komt duidelijk naar voren in zowel traditionele dorpsgebieden als in de toewijding aan religieuze pluraliteit.

  De dominante culturele kracht is ongetwijfeld de islam, maar diverse bevolkingsgroepen van het land zoals Maleiers, Chinezen, Indiërs en inheemse stammen van Borneo hebben een prachtige juxtapositie van moskeeën, tempels en kerken, en een arsenaal aan festivals gecreëerd, en een prachtig diverse gastronomie. De Maleisiërs zijn overtuigd dat hun gastronomie de beste smaken en gerechten van de regio combineert – en na te hebben gegeten bij een zinderend eetkraampje, zult u het zeker met hen eens zijn.

  De eerste indruk die u van Maleisiës hypermoderne en snelgroeiende hoofdstad, Kuala Lumpur (KL) krijgt, is waarschijnlijk die van een levendige en kleurrijke, moderne metropool met blinkende wolkenkrabbers. Pulau Langkawi is een populair, met palmbomen omringd, belastingvrij eiland ten noorden van Penang, terwijl routes naar de oostkust van het schiereiland langs de prachtige eilanden Pulau Perhentian en Pulau Tioman gaan.