Fukuoka

Uitstekende volksmusea

Tenjins bars en restaurants

De eeuwenoude stad Dazaifu

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Fukuoka/Hakata

Een vrolijke metropool

Kyushu's grootste stad, Fukuoka, is een van de populairste plekken van Japan. Ondanks het feit dat de stad niet bepaald bekend is bij de rest van de wereld, verschijnt Fukuoka regelmatig op globale ranglijsten van beste plekken om te wonen.


Hoewel het slechts enkele bezienswaardigheden kent, heerst er een bepaalde Kyushujoie de vivre hier, het beste te merken door de ontelbare rustieke yatai langs de straten, waar plaatselijke bewoners slurpen aan hun noedels onder het genot van een paar biertjes, sake of iets anders waar ze zin in hebben. Tot voor kort kon de stad niet bepaald industrieel worden genoemd, ze stond alleen bekend voor haar aansluitingen naar Korea en de rest van het eiland, maar de heropleving van de stad is opvallend geweest. 


Wanneer u over de Grote Oceaan vaart met MSC Cruises zult u merken dat Fukuoka een fijne metropool is; het verdient een dagje van uw reistijd. De hoogtepunten hier zijn onder andere enkele uitstekende musea en rijen van opvallende moderne architectuur – de meest opmerkelijke van laatstgenoemde is Canal City, een bioscoop, hotel en winkelcomplex gebouwd rond een halfronde strook water en Hawks Town, dat deel uitmaakt van een belangrijke renovatie van de waterkant waar tevens mogelijkheden te vinden zijn om te winkelen, eten en voor ander vermaak. Als u zin hebt om iets meer educatiefs te doen tijdens uw MSC Grand Voyages cruise, kunt u de bekende festivals van Fukuoka bezoeken en de volksambachten bekijken in het Hakata Machiya Folk Museum.


Zoals iedere andere Japanse stad van deze grootte kent Fukuoka een bruisende uitgaanswijk, in dit geval gepropt op het kleine eiland van Nakasu, hoewel het goedkoper is om naar de minder blitse bars en restaurants van Tenjin te gaan, het belangrijkste centrum van de stad. Er zijn ook enkele mooie bezienswaardigheden ten zuiden van Fukuoka te vinden: de oude tempelstad Dazaifu, ooit regeringszetel van het hele zuiden van Japan, maar nu een gemoedelijke plek die vooral bekendstaat om haar tempels en heiligdommen; en de helende wateren van het nabije Futsukaichi Onsen.

Must see places in Fukuoka

Ontdek onze excursies

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een MSC Grand Voyages cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.