Cochin

Gekleurde pakhuizen en Chinese visnetten
India's eerste Europese kerk
Het huis van Vasco da Gama

Vind MSC Grand Voyages Cruise

Cochin

Gebouwen aan de waterkant

Verspreid over de eilanden en kapen tussen de Arabische Zee en de doorstroming is Kochi (lang bekend als Cochin) Kerala's voornaamste toeristische bestemming. Kochi is een mooie aanleghaven voor MSC cruiseschepen op Grand Voyages reisroutes.
 
In Fort Cochin zijn kruidenmarkten, Chinese visnetten, een synagoog, een Portugees paleis, India's eerste Europese kerk en zeventiende-eeuwse Nederlandse huizen te vinden; allemaal op korte loopafstand van elkaar. Als u met het cruiseschip aanmeert, biedt de waterkant met haar rode pannendaken en rijen van afschilferende, pastelkleurige godowns (pakhuizen) een uitzicht dat weinig is veranderd door de eeuwen heen.

Fort Cochin, de rijen oude straten aan het noordwestelijke einde van het schiereiland, is waar de Portugezen hun eerste ommuurde burcht oprichtten, Fort Immanuel, die de Verenigde Oost-Indische Compagnie later versterkte met een cirkel van goed versterkte stadsmuren. Slechts een aantal stukken van de voormalige kantelen staan er nog, maar tientallen andere sfeervolle monumenten uit de Europese tijd zijn intact gebleven: de Nederlandse begraafplaats uit de vroege achttiende eeuw, Vasco da Gama’s vermeende huis en een aantal huizen van handelaren.

Een van de meest magische ervaringen die een bezoeker kan opdoen tijdens een MSC Grand Voyages excursie naar Kerala, is om een van de ontelbare eeuwenoude dramarituelen te zien, die een grote rol spelen in het culturele leven van de regio. Kathakali is de meest bekende; een andere minder bekende vorm, die duidelijk haar ontwikkeling heeft beïnvloed, is de klassieke Sanskriet kudiyattam.

Vele Keralaanse vormen kennen veel overeenkomsten. Een voornaam streven van iedere artiest is om het alledaagse te transformeren in de wereld van goden en demonen; de voorbereiding is erg geritualiseerd, met bijzondere kostuums en maskerachtige schmink. In kathakali en kudiyattam is deze voorbereiding een nauwgezet gecodificeerd deel van de klassieke traditie.

Must sees in Cochin

Ontdek onze excursies

  India

  Kleuren, smaken en geuren
  Kleuren, smaken en geuren

  Een vakantie naar India staat niet voor het bezoeken van een land, maar van een continent. Het land strekt zich uit van de bevroren toppen van de Himalaya tot het tropische groen van Kerala, en zijn uitgebreide grenzen omvatten een onvergelijkbaar scala aan landschappen, culturen en mensen.

  Loop op straat in iedere Indiase stad en u komt mensen tegen met verschillende geloofsovertuigingen, verschillende kasten en zelfs kastelozen, lichtgekleurde Punjabi's en donkergekleurde Tamils.
  Op een MSC Grand Voyages cruise naar India wordt u ook geïntroduceerd aan tempelrituelen die sinds de tijden van Egyptische farao's al worden uitgevoerd, stuit u op uivormige koepels van moskeeën die eeuwen vóór de Taj Mahal zijn opgericht en ontdekt u eigenzinnige overblijfselen van de Britse Raj op vrijwel elke hoek.

  Het meest bereisde circuit in het land, dat spectaculaire monumenten combineert met vlak, vruchtbaar landschap, wat voor veel mensen typisch Indiaas is, is de zogenaamde Gouden Driehoek in het noorden: Delhi, het koloniale centrum; Agra, thuis van de Taj Mahal; en de roze stad Jaipur in Rajasthan.
  Rajasthan is waarschijnlijk de populairste staat onder reizigers, die zijn aangetrokken tot de woestijnachtige omgeving, de indrukwekkende middeleeuwse burchten en de paleizen van Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur en Bundi, en de kleurrijke traditionele kledij.