Xiamen

Het eiland Gulangyu
De Nanputuotempel
De Zhongshan Road

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Xiamen

Amoy voor de Engelsen

De stad Xiamen ligt in de provincie Fujian, in de buurt van het eiland Taiwan , en wordt door de Engelsen "Amoy" genoemd. De stad is één van de stops op de Oosterse ontdekkingscruise van MSC.

Als belangrijke haven en industriecentrum is deze Chinese stad in feite een eiland, dat door middel van een 5 kilometer lange brug met het vasteland verbonden is. De stad biedt vele mogelijkheden om de cultuur van deze immense en dichtbevolkte staat te ontdekken. 's Winters is het klimaat zacht, terwijl moessons en het kenmerkende regenseizoen de zomers vochtig en warm maken.

U kunt genieten van de veelzijdigheid van Xiamen, een bestemming waar het massatoerisme nog op gang moet komen, en die daarom nog interessanter is en onbedorven door globalisatie. Ook het eiland Gulangyu is een bezoekje waard. Dit eiland was ooit een westers district, en is vandaag de dag alleen te bereiken per boot, en volledig autovrij. Tijdens een wandeling door de straatjes kunt u de karakteristieke gebouwen bewonderen en souvenirs vindt u hier in overvloed.

In het district Siming vindt u het enige Boeddhistische bastion: de Nanputuotempel. Andere bezienswaardigheden zijn de Universiteit van Zhongshan en Zhongshan Road, de winkelstraat, het ontspannende Meer van Yundang en de Botanische Tuinen. China staat synoniem voor koken en Xiamen biedt het beste van duizend jaar kookkunst. Ook moet u natuurlijk een kopje thee hebben gedronken in één van de vele tea rooms. In deze kuststad is vis een van de meest voorkomende ingrediënten van de meer traditionele gerechten, met zeevruchtennoedels en soepen, en niet te vergeten zoet-zure kip, een echte aanrader in de Chinese keuken.

Must see places in Xiamen

Ontdek onze excursies

  China

  Een natie in opmars
  Een natie in opmars

  Een cruise naar China biedt een fenomenale kans om China te ontdekken, een waanzinnig divers land op het gebied van cultuur, etniciteit, gastronomie en sociale structuur.


  Het land ondergaat momenteel een ongekende en ongeëvenaarde snelle ontwikkeling en de al grote steden krijgen er dagelijks alleen maar meer voorsteden en hypermoderne architectuur bij, terwijl de steeds groter wordende spoorwegnetwerken het land bij elkaar houden. Desondanks is deze schijnbare moderniteit gebaseerd op een beschaving die grotendeels intact is gebleven en voortdurend is vernieuwd, al meer dan 4000 jaar. 


  Het zijn juist die spanning en die contrasten tussen verandering en continuïteit die het hedendaagse China zo fascinerend maken. Shanghai, dat China's oostelijke kust aan de mond van de Yangzi domineert, is de meest verwesterde stad van het vasteland. Het is een bruisende havenstad waar de art-decomonumenten van de oud Europese Bund – het zakendistrict aan de rivier – zij aan zij staan met een hypermoderne metropool, bekroond met twee van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld


  Het is interessant om Shanghai's stadslandschap te vergelijken met dat van de zuidkust van rivaliserend zakencentrum Hongkong. Met zijn koloniale erfgoed en verfrissende kosmopolitische instelling is er bijna niets dat Hongkong niet kan aanbieden aan een MSC Grand Voyages reiziger wat betreft toeristische faciliteiten, van mooie stranden tot aan een geweldige gastronomie.