Shanghai

Een vooraanstaande zakenstad
De Bund 
De Jinmao Toren

Vind MSC Grand Voyages Cruises

Shanghai

Ongebruikelijke bezienswaardigheden

Wanneer uw MSC cruise u naar Shanghai brengt, is het makkelijk om te begrijpen dat na jaren stagnatie deze enorme metropool een van 's werelds snelste economische groei ervaart.

Terwijl Shanghai zijn positie als de leidende zakenstad van Oost-Azië herovert, een status die het voor het laatst bezat voor de Tweede Wereldoorlog, vult de skyline zich met wolkenkrabbers – er zijn er nu al meer dan duizend


Glimmende winkelcentra, luxe hotels en prestigieuze kunstcentra schieten uit de grond, terwijl onder de grond 's werelds langste metronetwerk rijdt. De 23 miljoen inwoners van Shanghai genieten van de hoogste inkomens van het vasteland en er is genoeg om het geld aan te besteden; er zijn tal van restaurants van beroemdheden en flagshipstores van bekende ontwerpers. MSC Grand Voyages cruises bieden ook excursies aan naar de Bund, Shanghai's originele kenmerkende skyline, een strook van grootse neoklassieke koloniale gebouwen aan de westoever van de Huangpu rivier Pudong aan de overliggende oever – een achtergrond waar vele plaatselijke bezoekers voor een foto poseren.


De Bund is vernoemd naar een oude Brits-Indiase term “bunding” (de indijking van een modderige vooroever) en haar officiële naam is Zhongshan Lu, maar het is onder de plaatselijke bewoners beter bekend als Wai Tan (letterlijk, “buitenstrand”). 

Onder welke naam dan ook, dit was het commerciële hart van het oude Shanghai, met de rivier aan de ene kant en kantoren van de grootste bank en handelshuizen aan de andere kant. Jinmao Tower is een prachtig gebouw, geeft een elegante, conische, postmoderne draai aan art deco en heeft een observatiedek op de 88e verdieping. Een lift snelt u in enkele seconden 340 m naar boven. Het spektakel van de stad die voor u ligt is natuurlijk waanzinnig, maar vergeet u niet om te draaien voor een duizelingwekkend uitzicht op het glorieuze atrium van het gebouw. Shanghai Museum is een van de hoogtepunten van de stad, met een fantastische, mooi tentoongestelde collectie. 

Must sees in Shanghai

Ontdek onze excursies

  China

  Een natie in opmars
  Een natie in opmars

  Een cruise naar China biedt een fenomenale kans om China te ontdekken, een waanzinnig divers land op het gebied van cultuur, etniciteit, gastronomie en sociale structuur.


  Het land ondergaat momenteel een ongekende en ongeëvenaarde snelle ontwikkeling en de al grote steden krijgen er dagelijks alleen maar meer voorsteden en hypermoderne architectuur bij, terwijl de steeds groter wordende spoorwegnetwerken het land bij elkaar houden. Desondanks is deze schijnbare moderniteit gebaseerd op een beschaving die grotendeels intact is gebleven en voortdurend is vernieuwd, al meer dan 4000 jaar. 


  Het zijn juist die spanning en die contrasten tussen verandering en continuïteit die het hedendaagse China zo fascinerend maken. Shanghai, dat China's oostelijke kust aan de mond van de Yangzi domineert, is de meest verwesterde stad van het vasteland. Het is een bruisende havenstad waar de art-decomonumenten van de oud Europese Bund – het zakendistrict aan de rivier – zij aan zij staan met een hypermoderne metropool, bekroond met twee van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld


  Het is interessant om Shanghai's stadslandschap te vergelijken met dat van de zuidkust van rivaliserend zakencentrum Hongkong. Met zijn koloniale erfgoed en verfrissende kosmopolitische instelling is er bijna niets dat Hongkong niet kan aanbieden aan een MSC Grand Voyages reiziger wat betreft toeristische faciliteiten, van mooie stranden tot aan een geweldige gastronomie.