Port of Spain

Geweldige plekken voor strandactiviteit 
Kleurrijk wild
De Macqueripe Bay Zip-Line

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Port of Spain

Eeuwenoude cacao- en koffieplantages

Degenen die in Trinidad aankomen met een MSC Caribbean cruise merken gelijk de Northern Range op, de bergketen van Trinidad, een triomf van de ongerepte natuur en stalagmieten.

Tijdens uw cruisevakantie in de Caribbean kunt u op excursie gaan naar enkele van de grootste toegankelijke grotten van het eiland, de grotten van Aripo, die 90 meter de grond binnendringen en vol zijn met stalactieten. Op de hellingen van de Northern Range, bedekt door weelderig regenwoud, vindt u een voormalige cacao- en koffieplantage die is omgetoverd tot het Asa Wright Natuurcentrum. Het natuurreservaat van 80 hectare biedt een spektakel van kleurrijk wild met vele wandelpaden.

Hier is het vogelspotten bijna een must: u kunt hier zeldzame vogels zien zoals de blauwgekroonde motmot of de palmtangare. Om de vuurrode ibis te bewonderen, die de mangroven bij zonsondergang opvullen met duizenden rode stippen, kunt u naar de andere vogeltempel van het eiland gaan: het Caroni vogelreservaat. Tussen deze heuvels bevindt zich de Santa Cruz Valley, ooit vol met plantages en cacaoverwerkingsbedrijven, maar nu een mooie woonwijk.

Op slechts 40 minuten van de hoofdstad vindt u Maracas Bay, de diepste baai aan de noordkust van het eiland. De U-vorm maakt het ideaal voor recreatieve strandactiviteiten, van zonnebaden tot windsurfen en bodysurfen. Een andere manier om het eiland te ontdekken is om u zelf vast te zetten aan een katrol en om een ritje te maken op een tokkelbaan op locaties zoals Macqueripe Bay Zip-Line in Chaguaramas, 5 km ten westen van Port of Spain. De tokkelbaan heeft zeven afdalingsroutes, het hoogste startpunt ligt op een hoogte van 30 meter en duurt 45 minuten: een ongeëvenaarde ervaring. Boek een excursie naar Pitch Lake in La Brea, het grootste natuurlijke teermeer van de wereld.

Must sees in Port of Spain

Ontdek onze excursies

  Trinidad en Tobago

  Tinten van het koraalrif
  Tinten van het koraalrif

  Trinidad en Tobago. Zo dichtbij en zo verschillend. Een cruise naar Trinidad neemt u mee naar Port of Spain, de hoofdstad, bijna twintig keer dichter bevolkt dan Scarborough, het belangrijkste centrum van Tobago.


  Negentiende-eeuwse koloniale gebouwen staan langs twee voetgangerswegen die samen Independence Square vormen, het centrale plein met tal van winkels en restaurants. In de noordoostelijke hoek van Queen’s Park Savannah, ooit een suikerplantage en vandaag de dag een openbaar park met een eigen renbaan, kunt u een bezoek brengen aan de mooie rotstuin met waterlelies die een vijver tussen de rotsen bedekken. Aan de overkant geniet u van een adembenemend uitzicht op het kleine plaatsje. De Magnificent Seven vallen op: een prachtige groep van koloniale gebouwen waar de balustrades en torentjes van het Stollmeyer Castle, een stukje Schotland in de Caribische Zee, uw aandacht zullen trekken.

  Ongereptenatuur kan worden gevonden op beide eilanden, maar voor een rustigere sfeer moet u in Tobago zijn. U zult er nog steeds kleurrijke vissersdorpen vinden, die er nog net hetzelfde uitzien als vijftig jaar geleden, zoals Charlotteville en Speyside. In Speyside vindt u unieke duikplekken in het koraalrif dat de stranden beschermt, tussen sponzen zo lang als mensen en struiken van zwart koraal.