Falmouth

Baptistenkerken en witte stranden
Een korte geschiedenis: suiker, rum en slaven
Kilometers aan koraalrif

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Falmouth

Een adembenemende baai

U kunt gemakkelijk een bezoek brengen aan Falmouth tijdens uw Caribische en Franse Antillen cruise naar Jamaica. Een aantal van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad - het verzakte Tharp House, het postkantoor met portieken in het midden van de marktstraat en het oude gerechtsgebouw, met uitzicht op zee en gebouwd in 1895 - zijn nog steeds in commercieel of gemeentelijk gebruik en bij aankomst zal het kegeldak van de Phoenix Foundry uit 1810 u gelijk opvallen.Het gebouw ligt aan de oostkant naast een aantal vervallen stenen pakhuizen achter de gesloten hekken van de Central Wharf, de plek waar suiker, rum en slaven werden vervoerd en verhandeld tijdens de hoogtijdagen van Falmouth. In de buurt, vindt u het statige Baptist Manse, vermoedelijk ooit bewoond door de baptische priester en tegenstander van de slavernij William Knibb.

De vernielde pastorie werd tien jaar geleden zorgvuldig en uitvoerig gerestaureerd en het gerenoveerde gebouw herbergt een ruime en lichte galerij op de bovenverdieping en diverse kunstgerelateerde maatschappelijke projecten op de begane grond.

De grote William Knibb Memorial Baptist Church is een andere plaats van aanbidding die u kunt bezoeken tijdens uw excursie. Op ongeveer 35 kilometer van Falmouth, de op een na grootste stad van Jamaica, ligt Montego Bay tussen de enigszins hellende heuvels van Bogue, Kempshot en Salem.

Het bestaat uit twee kenmerkende delen: de voornamelijk toeristische Gloucester Avenue en de grootste stad, ook de ‘binnenstad’ genoemd. De tweedeling is zo duidelijk merkbaar dat de meeste toeristen niet verder gaan dan de rotonde die de twee delen scheidt. Het ‘hippe deel’ zou niet bestaan zonder de trots van Montego Bay: een prachtige baai met kilometers aan koraalrif (tegenwoordig aangewezen als marinepark) en schitterende stranden.

Een groot deel van de kustlijn is volgebouwd met hotels, maar er zijn drie openbare hoofdstranden langs Gloucester Avenue, allemaal met douches, kleedkamers, snackbars, watersportgelegenheden en een minimale toegangsprijs.

Niet te missen plek in Falmouth

Ontdek onze excursies

  Jamaica

  Prachtige landschappen
  Prachtige landschappen

  Hoewel Jamaica terecht bekendstaat om haar stranden en muziek, heeft het land veel meer te bieden. Er is zeker genoeg aan wit zand, turquoise Caribische zee en wuivende palmbomen, maar er zijn ook spectaculaire bergen en rivieren, tuimelende watervallen en met cactussen bezaaide savannevlakten.
   
  Het eiland is meer dan een resort. Het beschikt over levendige dorpen en steden zoals het uitbundige Kingston, dat de muziek van Bob Marley heeft geïnspireerd en talloze andere reggae-supersterren van eigen bodem.
  Jamaica is een land met een eigen zwier; trots op haar geschiedenis, sportsucces en muzikale erfgoed. Maar het is ook een land met een last op de schouders.

  Als de geboorteplaats van het “all-inclusive”-hotel, is Jamaica zeer geschikt voor reizigers die rechtstreeks vanuit hun cruiseschepen naar het strand willen. Maar om het land tijdens uw cruise naar Jamaica beter te leren kennen, moet u eropuit gaan.

  Het zal ongetwijfeld de moeite waard zijn, aangezien dit een eiland is dat gevuld is met prachtige bezienswaardigheden en rijk is aan muzikaal en cultureel erfgoed. Als u van reggae houdt, is dit voor u een droombestemming.