Freeport

De Straw Market
Japanse poorten en kleine winkels
De marktplaats van Port Lucaya

Vind Caribische en Franse Antillen Cruises

Freeport

Een tropische vrije haven

Een MSC Caribische cruise naar Grand Bahama is een unieke manier om de hoofdstad, Freeport, te bezoeken die gemakkelijk lopend te bereiken is voor het bezoeken van winkels en restaurants. Het belangrijkste commerciële district is gecentreerd op The Mall en bevindt zich tussen Ranfurly Circus en Churchill Square, ongeveer tien straten naar het noorden.

Toeristenactiviteit is geconcentreerd in het zuideinde van East Mall Drive, rond Ranfurly Circus en de International Bazaar. Het is een wirwar van eenvoudige winkels en cafés gekenmerkt door rode Japanse Torii-poorten. Naast verschillende restaurants, een stromarkt en diverse souvenirkraampjes, biedt een vakantie naar Grand Bahama belastingvrije winkels met sieraden, parfum, Cubaanse sigaren, rum, resortkleding en kristal. 


Een MSC Cruises excursie aan wal neemt u mee naar Port Lucaya en de hotels aan het strand, die bestaan uit resortgebieden met een meer vrolijke sfeer dan in Freeport, met zorgvuldig verzorgde lanen en bosjes en nette, felgekleurde winkels en huisjes. Lucaya was een woonwijk aan zee die werd ontwikkeld in de jaren zestig en wordt gedomineerd door het enorme Westin & Sheridan bij Our Lucaya Beach en Golf Resort, bij het strand van Lucaya dat beschikt over twee golfbanen. Aan de overkant van dit resort is de marktplaats van Port Lucaya, een drukke, kleurrijke toeristenmarkt die uitzicht biedt op de boten in Port Lucaya Marina. Hier zijn winkels te vinden die het standaard assortiment van producten verkopen, evenals buitenkraampjes met strowerk en andere souvenirs en verschillende levendige restaurants en bars vol vakantiegangers.


De twee belangrijkste bezienswaardigheden buiten FreeportLucayan National Park en Paradise Cove – liggen aan weerszijden van de stad. Lucayan National Park bestaat uit veertig hectare gemengde bebossing, kalkstenen grotten en verdwijngaten, mangrove kreken, een spectaculair strand en diverse natuurpaden die allemaal minder dan twee kilometer lang zijn. Een pad vanaf de parkeerplaats aan de noordkant van de snelweg leidt tot een 9,6 km lang grottensysteem onderwater, een van de langste ter wereld. 

Must sees in Freeport

Ontdek onze excursies

  Grand Bahama

  Kristalheldere wateren en rood koraal
  Kristalheldere wateren en rood koraal

  Achtentachtig kilometer ten oosten van Miami werd Grand Bahama ontwikkeld in de jaren 50. Het ontstond grotendeels als grote attractie voor de Noord-Amerikanen, op effectieve wijze vanaf de grond opgebouwd op een 160 km lang stuk van gebleekt kalksteen met torenhoge dunne pijnbomen en omzoomd door een strook zijdeachtig wit zand en verschuivende golven van indigo en jade wateren.  Voor degenen op een cruise naar Grand Bahama, kan het grootste deel van het leven gevonden worden op 4,8 km landinwaarts, in het plaatsje Freeport en haar zusterwijk Lucaya aan zee. Bijna alle 47.000 inwoners wonen in deze twee plaatsen, waar ieder jaar een half miljoen bezoekers komen. Ieder jaar ontvangt Grand Bahama een toestroom van gasten die van de nieuwe luxe resorts van het eiland willen genieten. Met golfbanen, een casino, winkels en restaurants heeft Grand Bahama veel te bieden aan degenen die op zoek zijn naar actieve buitenavonturen, maar het biedt ook ontspannen strandvakantie-ervaringen met het bijna twee kilometer lange strand van Lucayan en de minder ontwikkelde Taino-, Churchill- en Fortune-stranden. 

  Ten noorden van Freeport/Lucaya bevinden zich de ongerepte en niet-ontwikkelde stroken van de Barbary-, High Rock- en Gold Rock-stranden, evenals het Lucayan National Park waar mangrove beken te verkennen zijn per kajak.