Belize City

Het Victoriaanse museum van Belize
De Swing Bridge
Meeslepende Caribische ritmes

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Belize City

Een eerbetoon aan Peter Wallace, de piraat

Degenen die wat tijd doorbrengen in Belize City tijdens een MSC Caribische cruisenaar Belize zullen in deze  stad een kenmerkende geschiedenis, sublieme bezienswaardigheden en fascinerende culturele fenomenen ontdekken. De verbazingwekkende energie van de stad is afkomstig van de ruim 76.000 inwoners die elke etnische groep vertegenwoordigen, waarbij Creoolse nazaten van voormalige slaven en Britse “Baymen” het grootste deel van de bevolking vormen en voor een ontspannen Caribische sfeer zorgen.

Deze ontspannen houding wordt gecombineerd met een ondernemende flair, want Belize City is de zakelijke hoofdstad van het land. In de hoofdstraten bevinden zich banken, kantoren en winkels terwijl fruit- en fastfoodkraampjes strijden om een plekje op straat en anderen plastic kommen of goedkope sieraden verkopen. De uitbundige septembervieringen, die de toch al volle straten vullen met muziek, dans en parades komen tot een hoogtepunt in een carnaval met prachtig gekostumeerde dansers die stralen en door de stad dansen op meeslepende Caribische ritmes.

Een vakantie naar Belize laat u kennismaken met twee van de meest zorgvuldig gerestaureerde koloniale gebouwen die open zijn voor bezoekers; de voormalige stadsgevangenis gebouwd in Victoriaanse tijden die nu het Museum van Belize is en het nog oudere regeringsgebouw, een museum en cultureel centrum. De stad wordt door Haulover Creek, een vertakking van de rivier de Belize, netjes verdeeld in noordelijke en zuidelijke helften.

Het centrale punt van het stadscentrum is de Swing Bridge die altijd druk met verkeer is en zo nu en dan wordt opengezet om grotere schepen door te laten. Het omringende Belize District, dat zich uitstrekt tot het noorden, westen en zuiden van de stad is ideaal voor excursies en beschikt over de populairste bezienswaardigheden van het land. Zoals de Altun Ha-ruïnes, de prachtige dierentuin van Belize en het Community Baboon Sanctuary.

Must sees in Belize City

Ontdek onze excursies

  Belize

  Een precolumbiaanse beschaving
  Een precolumbiaanse beschaving

  Een cruise naar Belize biedt een reeks fenomenale ervaringen: snorkel door het langste barrièrerif van Amerika, duik in de zwarte dieptes van de Blue Hole en begin aan een ambitieuze wandeling naar de top van de torenhoge Maya-piramides. En hoewel het geografisch gezien bij Midden-Amerika hoort, heeft Belize een Caribische ziel. Deze combinatie zorgt voor een unieke mengeling van beide culturen. Belize ligt omsloten in de noordoostelijke hoek van Midden-Amerika en beschikt over enkele van de meest adembenemende kustlandschappen van het Caribisch gebied.

  Met uitgestrekte archeologische vindplaatsen en een interessant wildleven is het niet verrassend om te zien dat het aantal bezoekers per jaar gestaag stijgt. Het grondgebied van Belize omvat iets meer zee dan land en voor de meeste bezoekers is de zee de belangrijkste bezienswaardigheid. Een verbazingwekkend natuurwonder ligt net van de kust vandaan - de schitterende turquoise ondieptes en kobaltblauwe dieptes van het barrièrerif.

  Onder het oppervlak bevindt zich een schitterende veelkleurige wereld van vissen en koralen, die wacht om ontdekt te worden door duikers en snorkelaars, terwijl een keten van eilanden bekend als  cayes verspreid over het hele rif het vasteland beschermt tegen de oceaandeining en er ook nog eens uitziet als een tropisch paradijs. Voorbij het rif liggen de echte juwelen van de natuurlijke kroon van Belize - drie van de enige vier koraalatollen van het Caribisch gebied.