Oranjestad

Oude gekleurde huizen
Fantastische grotten
Het mooiste strand van de Caribbean

Zoek en Boek Caribbean en Franse Antillen Cruises

Oranjestad

Stad van sport en ontspanning

De naam Oranjestad​ betekent “Orange City” in het Engels. De hoofdstad van Aruba, die u zult bezoeken tijdens uw MSC Caribbean cruise, werd gesticht in 1796 rond Fort Zoutman, een militaire buitenpost en het eerste gebouw dat werd opgericht op het eiland. Tegenwoordig vormt het, met een belastingvrije haven, de uitvalsbasis voor het verkennen van Aruba. Na het bezoeken van het Fort en de Willem III Toren uit 1866, kunt u Aruba verkennen. Het is een geweldige plek om te ontspannen, maar ook een goede plek voor de actievere reiziger, voor diegenen die gefascineerd zijn door de natuur (die nog half in ongerepte staat is) én voor de adrenalinejunks.

Breng een bezoek aan de natuurlijke rotsbruggen en enorm kalme wateren aan prachtige stranden zoals Baby Beach. Of ga op een excursie naar de grotten in het Arikok Nationaal Park: de Guadirikiri grot waar zonnestralen door de openingen in het gewelf stralen, de Fonteingrot waar nog steeds rotstekeningen op de muur te vinden zijn die gemaakt zijn door de Arawaks of de lange Huliba grot, ook wel bekend als de Tunnel van de Liefde vanwege de hartvormige ingang.  

Voor sportliefhebbers is er genoeg te doen: golfen, mountainbiken, off-roaden en zelfs windsurfen op een ‘zweefvliegtuig op wielen’. Wel een opmerkelijke keuze aangezien de zee rond het eiland genoeg te bieden heeft, zowel op als onder het oppervlak. U kunt er ook diepzeevissen, snorkelen en de vele overblijfselen onder water verkennen, zoals het schipwrak van de SS Antilla en vliegtuigen zoals de Aruba Airlines YS-11. Dit vliegtuig is dicht bij Renaissance Island neergestort, een lang en smal eiland bij Oranjestad.

Of u kunt ontspannen in de zon op een van de vele stranden die het eiland omringen. Wilt u het mooiste strand van de Caraïben bezoeken? Volgens de krant USA Today moet u dan naar Eagle Beach gaan, aan het noordwestelijke uiteinde van het eiland. Als u zowel wilt snorkelen als zonnebaden, gaat u naar Mangel Halto Beach aan de zuidoostelijke kust, net ten zuiden van de Spaanse Lagune.

Must sees in Oranjestad

Ontdek onze excursies

  Aruba

  Warme, zachte stranden
  Warme, zachte stranden

  Een van de eerste dingen die opvallen wanneer u in Aruba aankomt, zijn de grote kandelaarvormige cactussen, de kudushi. Deze cactussen geven dit Caribisch eiland het uiterlijk van het wilde westen dat we zien in cowboyfilms.

  Aruba, een lang en bladvormig eiland 19 zeemijlen vanaf de Venezolaanse kust, heeft de mooiste stranden ter wereld: Palm Beach met acht kilometer wit zand en door de Miami Herald vernoemd als een van de tien mooiste stranden ter wereld.

  Maar een vakantie in Aruba betekent ook een bezoek aan het Las Vegas van de tropen: het casino van Oranjestad. Windsurfliefhebbers kunnen terecht op het uiterste oostelijke punt in Fisherman's Hut, Manchebo Beach of Boca Grande. Na een dag op het strand kunt u bijkletsen in Charlie’s Bar in Saint Nicolas: een van de tien beste bars in het Caribisch gebied waarvan de muren bezaaid zijn met plaquettes en souvenirs.

  Tussen de witte duinen van het Arikok Nationaal Park, rond Yamanota, kunt u als u goed kijkt geiten, ezels en leguanen in het wild zien. Decunucu en Aruba's woestijngebied wemelen van de divi divi, de nationale boom. Tussen Bushiribana en Balashi kunt u interessante goudzoekerssteden vinden, waar mijnen werden ontdekt aan het begin van de 19e eeuw en waar langer dan een eeuw goud werd gewonnen.