Kochi cruises

Het oude kasteel van Kochi
Genieten van Katsuo-vis
De rotsachtige wonderen van Oboke

Vind Azië Cruises

Kochi

Aan het einde van de Spiegelrivier

Op een MSC cruise wordt u meegenomen naar Kochi, op het eiland Shikoku. U kunt het kasteel van Kochi tijdens een excursie bezoeken; het is een van de twaalf Japanse kastelen die branden, oorologen en andere rampen uit het tijdperk van het leenstelsel hebben overleefd.

Het werd tussen 1601 en 1611 gebouwd. Wat u vandaag nog van het gebouw kunt zien, dateert uit 1748, het jaar waarin het kasteel na een brand werd heropgebouwd. Merkwaardig weetje: de hoofdtoren werd niet enkel voor de militaire doeleinden gebruikt, maar was ook de residentie van adellijke families. Dit was tamelijk ongewoon, aangezien de adel normaal gezien in andere delen van het kasteel woonde. Het houten interieur is typisch voor de traditionele stijl van de Edo-periode.
 
Nabij de haven van Kochi ligt het pittoreske strand van Katsurahama. In de plaatselijke restaurants kan je Katsuo eten: een soort tonijn die inheems is aan de Japanse wateren, deze wordt in plakjes gesneden en licht gegrild op een strovuur, waardoor hij een licht gerookte smaak verkrijgt.
 
Zeventig kilometer van Kochi ligt een bijzondere toeristische attractie: de oude Kazurabashi-brug. Deze 45m lange en 2m brede brug hangt 14m boven het water van de rivier lya. De brug, die gemaakt is van het hout van de Actinidia arguta, een soort slingerplant die lijkt op de kiwiplant, is nu verstevigd met stalen kabels. Het is een niet te missen bezienswaardigheid wegens het uitzicht op het omringende landschap en de korte maar spannende oversteek. 
 
Dichter bij Kochi loopt de wonderlijke Oboke vallei: we steken de rivier Yoshino over met een boot en verbazen ons erover hoe de rivier gedurende miljoenen jaren de rotsen van het Skikoku-gebergte heeft uitgesleten in bizarre vormen.

Must sees in Kochi

Ontdek onze excursies

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een MSC Grand Voyages cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.