Kobe Cruise

The breathtaking view from Mount Rokkō
The magic of Kyoto
The white charm of Himeji Castle

Find MSC Grand Voyages Cruises

Kobe

The cosmopolitan city of Kobe

De charme van Japan met een MSC Cruise. Uw bestemming is Kobe. De grote stad, met zijn anderhalf miljoen inwoners, is gebouwd op Honshu Island en is altijd één van de belangrijkste Japanse havens geweest, strategisch belangrijk voor de commerciële handel tussen het oosten en het westen.

De charme van Japan met een MSC Cruise. Uw bestemming is Kobe. De grote stad, met zijn anderhalf miljoen inwoners, is gebouwd op Honshu Island en is altijd één van de belangrijkste Japanse havens geweest, strategisch belangrijk voor de commerciële handel tussen het oosten en het westen. In het begin van de twintigste eeuw werd Kobe bewoond door Europeaanse arbeiders en handelaars die naar Japan verhuisden. Mount Rokko kan worden bereikt met een excursie. Gelegen in het Sentonaikai Nationaal Park. Het is niet te missen. Kobe is vooral ’s nachts erg spectaculair.

Kyoto is zeker een omweg waard. Een excursie brengt u naar het meest duidelijke voorbeeld van Japanse expressie voor architectuur, cultuur, geschiedenis en religie. Voor ongeveer 100 jaar was deze stad de hoofdstad van Japan. Tegenwoordig is het beroemd om zijn Shinto-heiligdommen, de boeddhistische tempels voor de keizerlijke tuinen, typische houten huizen en de kersenbloesems die de straten van de stad in betoverende, surrealistische plaatsen in de lente. Ook op het eiland Honshu, heeft Kyoto, net als Kobe, ongeveer anderhalf miljoen inwoners en er is veel te zien. Eén van de meest interessante plaatsen, om er maar een paar te noemen, zijn de Fushimi Inari met het gelijknamige heiligdom, de Ochaya en Okiya buurten, respectievelijk bekend om theehuizen en om geishahuizen, de openlucht Nishiki markt, om de Japanse keuken te proeven tijdens een wandeling.
Ook in Kyoto kunt u het Himeji kasteel bewonderen tijdens een excursie. Het eerste versterkte complex werd gebouwd in 1400 en werd vervolgens door de eeuwen heen groter gemaakt door verschillende clans. Tegenwoordig bestaat het kasteel uit 8 gebouwen, wit van kleur, op verschillende niveaus. Het werd in 1993 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.      

Discover excursions in Kobe

  Japan

  Een andere planeet
  Een andere planeet

  Er gaat niets boven een cruise naar Japan. Het is de kwintessens van de Oosterse cultuur en heeft eeuwenlang tot de verbeelding van het Westen gesproken, met vele van haar geneugten onuitwisbaar gebleken in de gedachten van mensen die oceanen verwijderd zijn.


  Sushi en sake, anime en manga, samurai, ninja en de hoge snelheidstrein: iedereen weet wel iets over de cultuur van deze eilandennatie, maar er is veel meer te ontdekken dan deze erg leuke stereotypes. Bereid u voor om aangenaam gedesoriënteerd te raken. 

  Een van de geneugten van het bezoeken van Japan is om te zien hoe op alledaagse manieren de Japanse esthetiek tot uiting komt. De presentatie van gerechten, een etalage of de simpelste bloemstukken kunnen, meer dan een museum of kunstgalerie, de essentie van Japanse kunst uitdrukken. 


  Een MSC Grand Voyages cruise naar Japan zal de grote aantrekkingskracht van dit “Land der tegenstellingen” laten zien; het klinkt misschien als een veelgebruikt reiscliché, maar degenen die een bezoek brengen aan Japan zullen constant versteld staan van het gemakkelijke samengaan van het heden en de toekomst van de natie. 

  Ontdek Japan en zijn onverwachte prachtige landschappen, zijn erg hoffelijke mensen en zijn voelbare eerbied aan geschiedenis en gekoesterde tradities. Weinigen zullen niet geraakt worden door zijn mysterieuze maar toch prikkelende cultuur.