MSC CRUISES VERSTERKT HAAR INDUSTRIE- LEIDENDE GEZONDHEIDS-& VEILIGHEIDSPROTOCOL MET COVID-19-VACCINATIEPROGRAMMA VOOR BEMANNING VAN ALLE SCHEPEN

Genève, Zwitserland, 1 mei 2021 - MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het een vlootbreed COVID-19-vaccinatieprogramma is gestart voor al haar bemanningsleden. Dit wordt een bijkomend kernelement van het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises dat de activiteiten al ondersteunt sinds het eerste schip in augustus vorig jaar weer in de vaart werd genomen.

 

De eerste stap was gisteren de voltooiing van de vaccinaties van de kapitein van de MSC Bellissima, kapitein Giuseppe Maresca en alle bemanningsleden van de MSC Bellissima.

 

In deze eerste fase zal MSC Cruises prioriteit geven aan bemanningsleden aan boord van de 10 schepen die staan gepland voor cruisevakanties in de zomer van 2021 in de Middellandse Zee en Noord-Europa en de schepen die gepland zijn om opnieuw te starten in het Caribisch gebied vanuit Amerikaanse havens, evenals andere die zich opmaken voor hun herstart. Alle bemanningsleden van het vlaggenschip de MSC Virtuosa zullen worden ingeënt voorafgaand aan de eerste reis van het schip van 20 mei rond het VK vanuit Southampton.

 

Het plan is dat alle bemanningsleden van MSC Cruises aan boord van operationele schepen, evenals schepen die zich voorbereiden om opnieuw op te starten, te laten vaccineren tegen COVID-19. Het programma is ontwikkeld en zal worden uitgevoerd met de steun van een aantal nationale overheidsinstanties, bestemmingen en entiteiten uit de particuliere sector.

 

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei“Terwijl onze schepen zich voorbereiden om de komende weken en maanden steeds meer gasten te verwelkomen, zijn we verheugd de start aan te kondigen van een uitgebreid vaccinatieplan voor al onze bemanning. Ons doel is om een hoger niveau van bescherming toe te voegen voor zowel zichzelf als de gasten die ze tijdens hun vakantie zullen verwelkomen, terwijl we het voortouw nemen bij de herstart van de industrie deze zomer.”


"Ons gezondheids- en veiligheidsprotocol was vorig jaar het speerpunt van een veilige hervatting van het cruisen in de wereldwijde industrie en ons vaccinatieprogramma voor al onze bemanning toont verder onze toewijding aan hun welzijn, aan onze gasten en aan de gemeenschappen die onze vloot van schepen zal bezoeken. in de komende maanden.”


“We hebben vorig jaar veel gefocust op en geïnvesteerd in een gezondheids- en veiligheidsprotocol en hebben meedogenloos gewerkt om een reeks autoriteiten te betrekken en goedkeuring te krijgen om weer veilig en verantwoord te cruisen. Op dezelfde manier hebben we deze benadering gevolgd voor vaccinaties voor onze bemanning : plannen, voorbereiden en uitvoeren. "

 

MSC Cruises werd de eerste rederij in de branche die internationale afvaarten hervatte in augustus 2020 toen het vlaggenschip van het bedrijf, de MSC Grandiosa, vanuit Genua vertrok voor een reis van 7 nachten in de Middellandse Zee. Sindsdien heeft het bedrijf ongeveer 65.000 gasten aan boord verwelkomd voor een veilige en ontspannende cruisevakantie op zee.

 

De 10 schepen van MSC Cruises die deze zomer in de Middellandse Zee en Noord-Europa zullen gaan varen, bezoeken havens in Italië, Malta, Griekenland, Kroatië, Montenegro, Duitsland en het VK. Tevebs zijn er  plannen om Frankrijk, Spanje en meer bestemmingen toe te voegen naarmate er meer landen hun grenzen openen enhun internationale en andere reisbeperkingen versoepelen.