25-03-2021

CLEAN MARINE FUELS: TOTAL LEVERT AAN DE AANKOMENDE LNG-CRUISESCHEPEN VAN MSC CRUISES

LNG-brandstof zal de uitstoot van schepen sterk verminderen en de luchtkwaliteit in alle havens verbeteren.
Nieuwe LNG-schepen van MSC Cruises die technologisch en ecologisch de meest geavanceerde ter wereld zijn.
 

Genève, 25 maart 2021 - MSC Cruises en Total kondigen vandaag een leveringsovereenkomst aan voor ongeveer 45.000 ton vloeibaar aardgas (LNG) per jaar aan de aankomende cruiseschepen van MSC Cruises op LNG.

 

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, zei: “Deze overeenkomst is een volgende stap in onze voortdurende reis naar het continu verkleinen van onze ecologische voetafdruk, waarvoor LNG momenteel een cruciaal onderdeel is. Terwijl we ons voorbereiden op de lancering van onze eerste van drie aankomende cruiseschepen op LNG in 2022, hebben we via deze belangrijke overeenkomst nu de ondersteuning voor het bijtanken van onze " next-generation" en meest milieuvriendelijke schepen in de Middellandse Zee verzekerd.

 

Gebruikt als scheepsbrandstof, vermindert LNG de uitstoot van schepen aanzienlijk, wat resulteert in een verbetering van de luchtkwaliteit, met name voor gemeenschappen in kustgebieden en havensteden. Deze overeenkomst heeft dus niet alleen een positieve impact op de plaats waar LNG-bunkering zal plaatsvinden, Marseille, maar ook op alle havens waar de cruiseschepen hun toekomstige bezoeken rond de Middellandse Zee zullen maken.

 

De LNG-aangedreven schepen van MSC Cruises zullen tot de technologisch meest geavanceerde cruiseschepen ter wereld behoren en een reeks milieu-innovaties op de markt brengen. De belangrijkste daarvan is een 50 kilowatt, LNG-aangedreven vast oxide brandstofceltechnologieproject dat een potentieel biedt om de uitstoot van broeikasgassen met nog eens 25% te verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor.

 

Total zal de LNG-aangedreven cruiseschepen van MSC Cruises die op de Middellandse Zee varen, bunkeren door middel van schip-tot-schipoverdracht, met behulp van haar tweede LNG-bunkerschip dat momenteel in aanbouw is. Dit schip zal voldoen aan de hoogste technische en milieunormen, door zelf LNG te gebruiken als voortstuwingsbrandstof en een volledige herverdamping van het boil-off gas te integreren.