REISVEREISTEN VOOR NOORD-EUROPA

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Laatst bijgewerkt: 22 september 2022

INSCHEPINGSVEREISTEN

De onderstaande vereisten zijn geldig voor cruises vanaf 1 oktober 2022.

Vaccinatievereisten
 • Alle gasten worden sterk aangemoedigd, maar zijn niet verplicht, om volledig gevaccineerd te zijn tegen COVID-19.
   

Wanneer wordt een gast als "volledig gevaccineerd" beschouwd?

- Gasten die ten minste twee doses vaccin hebben ontvangen - behalve in het geval van een enkele dosis Johnson & Johnson - met inbegrip van degenen die volgens de EMA-normen niet als up-to-date worden beschouwd. 
- Gasten die hersteld zijn van Covid-19 met één vaccinatie, worden als volledig gevaccineerd beschouwd (ze moeten een QR-code of een validerende documentatie verstrekken)

Testvereisten

- Voor gevaccineerde gasten is het niet verplicht (maar sterk aanbevolen) om een negatieve test te overleggen.

- Niet-gevaccineerde gasten, gasten zonder vaccinatiecertificaat of gasten die hersteld zijn van COVID-19 van 5 jaar en ouder moeten een negatieve COVID-19 RT-PCR- of antigeentest overleggen die 48 uur voor inscheping is afgenomen.

 

De tests moeten door een laboratorium zijn gecertificeerd. Een snelle antigeenzelftest is niet geldig voor reisdoeleinden.

Alle gasten wordt aanbevolen te reizen met hun COVID-19 vaccinatiestatus en testresultaten. Hoewel de vaccinatie niet vereist is om aan boord te gaan, kan er in verschillende havens en bij plaatselijke attracties naar worden gevraagd.  

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels, Italiaans, Duits, Frans or Spaans zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

Alle bemanningsleden moeten volledig gevaccineerd zijn en worden regelmatig wekelijks getest volgens het MSC Cruises Health & Safety protocol.

Voor meer informatie bezoek onze FAQ-sectie

Klik hier om de vereisten voor MSC Grand Voyages cruises te controleren.

PASPOORTEN EN VISA VOOR HET VERENIGD KONINKRIJK

VOOR GASTEN UIT HET SCHENGENGEBIED* EN BUITENLANDERS DIE IN HET SCHENGENGEBIED VERBLIJVEN

 

 • Gasten moeten bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk een geldig paspoort met een geldigheidsduur van ten minste 3 maanden kunnen tonen.
 • EU-identiteitskaarten worden niet geaccepteerd, ook niet als u aan boord wilt blijven tijdens uw verblijf in het Verenigd Koninkrijk.

 

*Reisvoorwaarden voor Schengen-gasten uitgebreid tot Bulgarije, Kroatië, Roemenië, Cyprus, Ierland (Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en Zwitserland). Als u geen houder bent van een Schengenpaspoort, maar in het geselecteerde land woont, moet u een geldige verblijfsvergunning hebben die is afgegeven door een Schengenland - niet geldig als deze wordt verlengd.


VOOR ANDERE GASTEN

 

 • Controleer hier.
 • ANDERE REISVEREISTEN

  Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.
   
  Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.

  Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

  Klik hier om alle vereiste documenten, paspoorten en visa voor uw cruise te controleren.

  Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

  De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of uw “Fly & Cruise” pakket.

  Om u volledig tegen bovenstaande risico's te beschermen, biedt MSC een COVID Protection Plan - een verzekering die speciaal voor deze COVID-19 risico's is ontworpen - dat tijdens het boeken aan de cruise kan worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €25 per persoon.

  U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt. 

  AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

  Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren.

   

  Vanaf 1 april 2022 kunnen gasten zelfstandig aan wal gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die met niet-gevaccineerde kinderen reizen, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en veiligheid van een MSC Cruises Shore Excursion, die voorafgaand aan de cruise en aan boord te boeken is.

   

  Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met alle lokale regelgeving met betrekking tot COVID-19-testen bij terugkeer naar hun eindbestemming na de cruise.