REISVEREISTEN VOOR NOORD-EUROPA

WAT U MOET WETEN

VOOR UW CRUISE

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN VOOR INWONERS UIT SCHENGEN-LANDEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.

 Voor huidige afvaarten tot en met zomer 2022 moeten alle gasten aan al deze vereisten voldoen om in te mogen schepen:

 • Alle gasten (vanaf 2 jaar en ouder) moeten een negatief RT-PCR test of antigeentest certificaat kunnen tonen die binnen 48 uur voor inscheping is afgenomen. Als u op zaterdag om 15:00 uur aan boord gaat van uw cruise, moet u uw COVID-19 test laten afnemen vanaf donderdag 15:00 uur.
 • Alle gasten (vanaf 12 jaar en ouder) moeten volledig gevaccineerd zijn en een vaccinatiecertificaat overleggen waaruit blijkt dat de volledige vaccinatie / booster in de afgelopen 9 maanden heeft plaatsgevonden. Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze de volledige set vaccinaties meer dan 14 dagen voor aanvang van de cruise hebben ontvangen met een goedgekeurd Covid-19-vaccin, waaronder Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson. Een 'mix-and-match'-combinatie van de bovenstaande lijst met vaccins wordt geaccepteerd.
  Let op:
 • Gasten die van Covid-19 hersteld zijn en slechts één prik kregen, worden niet als volledig gevaccineerd beschouwd.
 • Antigeen zelftest wordt niet geaccepteerd voor inscheping
 

Alle gasten die inschepen in het VK (Southampton) moeten een negatieve RT-PCR-test kunnen tonen die binnen 48 uur voorafgaand aan het vertrek van het schip is afgenomen.

Alle gasten die in Zeebrugge inschepen dienen voor inscheping de Belgische PLF te voltooien.

 

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

COVID 19: INSCHEPINGSVEREISTEN VOOR INWONERS UIT NIET SCHENGEN-LANDEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.

Voor huidige afvaarten tot en met zomer 2022 moeten alle gasten aan al deze vereisten voldoen om in te mogen schepen:

 
 • Alle gasten (vanaf 2 jaar en ouder) moeten de negatieve testresultaten van een RT-PCR test kunnen tonen die binnen 72 uur voor inscheping is afgenomen. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord gaat van uw cruise, moet u uw COVID-19 test laten afnemen vanaf woensdag 15.00 uur. 
 • Alle gasten (vanaf 12 jaar en ouder) moeten volledig gevaccineerd zijn en een vaccinatiecertificaat overleggen waaruit blijkt dat de volledige vaccinatie / booster in de afgelopen 9 maanden heeft plaatsgevonden. Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze de volledige set vaccinaties meer dan 14 dagen voor aanvang van de cruise hebben ontvangen met een goedgekeurd Covid-19-vaccin, waaronder Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson. Een 'mix-and-match'-combinatie van de bovenstaande lijst met vaccins wordt geaccepteerd. 
 • Let op: gasten die van Covid-19 hersteld zijn en slechts één prik kregen, worden niet als volledig gevaccineerd beschouwd.
 • Antigeen zelftest wordt niet geaccepteerd voor inscheping

Alle gasten die in het VK (Southampton) aan boord gaan, moeten een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 48 is afgenomen.
Alle gasten van 2 jaar en ouder die aan boord gaan vanuit niet-Britse havens moeten een negatieve RT-PCR-test afleggen die binnen 72 uur voor vertrek van het schip is afgenomen.  

Houd er rekening mee dat:

Volledig gevaccineerde NIET-VK-INWONERS die naar het VK vliegen en iedereen die van buiten de Common Travel Area (Ierland, Kanaaleilanden, Isle of Man) in het VK aankomt, moeten een passagierslokalisatieformulier (PLF) invullen, gasten jonger dan 18 mogen worden opgenomen in het PLF van een volwassene (voogd). Als u binnen 48 uur na aankomst in het VK aan boord gaat, is een PCR-test van dag 2 niet vereist.

 

Alle gasten die in Zeebrugge inschepen dienen voor inscheping de Belgische PLF te voltooien.

 

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaatmoet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat.  

ANDERE REISVEREISTEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.   Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren.
 

Om van boord te gaan in Southampton, moeten gasten de UK PLF invullen en deze binnen 48 uur voor aankomst online indienen en een antigeen of PCR-test boeken om op of voor dag 2 uit te voeren. Gasten die minder dan 48 uur in het VK verblijven, hoeven alleen een PLF in te vullen.

Om aan wal of op doorreis te gaan in Southampton: gasten moeten het UK PLF (PLF) invullen; en test voor dag 2 is niet vereist als gasten op doorreis zijn of deelnemen aan een excursie van minder dan 48 uur.

Om aan wal te gaan of van boord te gaan in België, gasten zijn verplicht om de Belgische PLF in te vullen en online in te dienen voor aankomst van de cruise (gasten die aan boord van het schip in Zeebrugge blijven, hoeven GEEN Belgische PLF in te vullen).

Om aan wal te gaan in Duitsland (Hamburg) en als de gasten in de afgelopen 10 dagen een hoog risicogebied hebben bezocht voordat ze Hamburg bereiken, moeten gasten een digitaal deelnameformulier invullen. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen en de volgende websites te raadplegen:

 

België: https://www.info-coronavirus.be/  Additionele informatie voor het invullen van uw Belgische e-PLF:

- Identificatie van het schip: MSC Magnifica
- Woonadres: Straat: MSC Magnifica, Nummer: 9387085, Box (=Piernummer): 702, Postcode: 8380, Plaats: Zeebrügge

Verenigd Koninkrijk.: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk Meer informatie over de bijgewerkte vereisten van de Britse regering en de lijst van rode landen waarvoor meer beperkingen gelden en voor informatie over de PLF-, vaccinatie- en testvereisten gaat u naar www.gov.uk .Coronavirus (COVID-19): vereisten met betrekking tot openbare gezondheidsinformatie voor passagiers die naar het VK reizen

Duitsland: meer informatie hier en https://einreiseanmeldung.de

 

Om gemoedsrust te garanderen, vereist MSC Cruises dat alle gasten een specifieke en verplichte Covid-19-verzekeringspolis afgesloten te hebben om aan boord te mogen gaan, die dekking biedt tegen COVID-19-gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Dit moet aanwezig vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of hun Fly & Cruise pakket. MSC biedt een COVID Protection Plan aan voor het gehele Zomer 2022 seizoen - een verzekeringspolis specifiek voor deze COVID-19 risico’s en kan tijdens het maken van een boeking aan uw cruise toegevoegd worden. Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld- moet bij inscheping worden getoond. Gasten die deze documentatie niet kunnen overleggen worden geweigerd tijdens inscheping.

WAT U MOET WETEN OVER INSCHEPING

GEZONDHEIDSSCREENINGS & CHECKLIST VOOR INSCHEPEN

Volgens onze strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen moeten alle gasten, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd, een aantal gezondheids- en COVID 19-screenings ondergaan, inclusief een COVID-19 test, een gezondheidsvragenlijst en een contactloze temperatuurcontrole, voordat ze aan boord gaan.
 

Voor een naadloos inschepingsproces dient u onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze terminals door te nemen en het volgende mee te nemen:

 

 • Een geprint exemplaar van het inschepingsformulier (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Een geprint exemplaar van de verplichte gezondheidsvragenlijst, naar behoren ingevuld en ondertekend binnen 6 uur voorafgaand aan de inscheping (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Het originele COVID-19 testresultatencertificaat of vaccinatiecertificaat (op papier of digitaal formaat) moet aantonen dat de volledige vaccinatie/booster in de afgelopen 9 maanden heeft plaatsgevonden.
 • Het bewijs van de COVID-19 verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld
 • Een geldig identiteitsbewijs

Inscheping wordt geweigerd in het geval van:

 • Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F, hoesten, kortademigheid, koude rillingen, spier- / lichaamspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn en verlies van smaak / geur in de laatste 14 dagen
 • Mogelijke blootstelling aan een vermoedelijk of bevestigd geval van COVID-19 in de 14 dagen voorafgaand inscheping
 • Tijdelijke reisbeperkingen op basis van lokale omstandigheden. Bepaalde landen kunnen bijvoorbeeld visa weigeren of de toegang verbieden op basis van reisgeschiedenis of nationaliteit.
 • Het niet overleggen van het bewijs van de verplichte COVID-19-verzekeringspolis (die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn)

WAT U MOET WETEN OVER AAN WAL GAAN
& UW TERUGREIS NAAR HUIS

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren.   

 

Om te ontschepen in Southampton, moeten inwoners of gasten die langer dan 48 uur blijven, de Britse PLF invullen en deze binnen 48 uur voor aankomst online indienen en een antigeen- of PCR-test boeken om op of voor dag 2 uit te voeren. Gasten die minder dan 48 uur in het VK verblijven moeten alleen de PLF invullen.

Om aan wal of op doorreis te gaan in Southampton: gasten moeten het UK PLF (PLF) invullen; en dagtest 2 is niet vereist als gasten op doorreis zijn of deelnemen aan een excursie van minder dan 48 uur
Om aan wal te gaan of van boord te gaan in België, gasten zijn verplicht om de Belgische PLF in te vullen en online in te dienen voor aankomst van de cruise (gasten die aan boord van het schip in Zeebrugge blijven, hoeven GEEN Belgische PLF in te vullen).
Om aan wal te gaan in Duitsland (Hamburg) en als de gasten in de afgelopen 10 dagen een hoog risicogebied hebben bezocht voordat ze Hamburg bereiken, moeten gasten een digitaal deelnameformulier invullen. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen en de volgende websites te raadplegen:

 

België: https://www.info-coronavirus.be/  Additionele informatie voor het invullen van uw Belgische e-PLF:

- Identificatie van het schip: MSC Magnifica
- Woonadres: Straat: MSC Magnifica, Nummer: 9387085, Box (=Piernummer): 702, Postcode: 8380, Plaats: Zeebrügge

Verenigd Koninkrijk.: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Duitsland: meer informatie hier en https://einreiseanmeldung.de

 

Tijdens een veilige excursie de bestemming ontdekken: Als u tijdens uw cruise aan wal wilt gaan, raden wij u aan dit alleen te doen door deel te nemen aan een van onze MSC Shore Excursions om dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen aan de wal te garanderen als aan boord. Gasten die volledig zijn gevaccineerd, kunnen zelfstandig aan wal gaan en moeten zich houden aan de vereisten van het land om aan wal te mogen gaan. Niet alle bestemmingen staan onafhankelijke ontscheping toe en dit kan afhangen van de vaccinatiestatus van de reiziger. Gasten die niet volledig zijn gevaccineerd of die ongevaccineerde kinderen in hun reisgezelschap hebben, mogen alleen aan wal gaan met een MSC-excursie en het land ontdekken tijdens een beschermde excursie. Voor sommige excursies is een officieel Covid-certificaat vereist om toegang te krijgen tot sommige locaties (d.w.z. musea, kerken, ...) of om deel te nemen aan een evenement.  Ga naar "Veel gestelde vragen" voor meer informatie.

 

Inwoners van Frankrijk die terugkeren uit een land buiten de Europese Gemeenschap moeten een certificaat van een negatieve RT-PCR- of antigeentest tonen die binnen 24 uur voor aankomst is genomen. De test kan aan boord worden afgelegd voor 80,00 euro.

Houders van een Zwitsers paspoort en inwoners die terugkeren naar Zwitserland zijn verplicht om een certificaat of een negatieve RT-PCR-test te tonen en zich te onderwerpen aan aanvullende tests tussen dag 4 en dag 7 bij terugkeer naar Zwitserland. Gasten zijn ook verplicht om de Autoriteit voor Volksgezondheid in hun kanton op de hoogte te stellen. De test kan aan boord worden afgelegd voor 80,00 euro.

Inwoners van het VK die vanaf een cruisebestemming naar het VK terugkeren, moeten een passagierslokalisatieformulier (PLF) invullen, een antigeen- of PCR-test boeken om op of vóór dag 2 te nemen bij hun terugkeer naar het VK.

 

De Italiaanse autoriteiten eisen van alle internationale gasten die naar Italië reizen een bewijs van een negatieve antigeentest die binnen 24 uur voor aankomst in Italië is genomen, of een negatieve RT-PCR-test die binnen 48 uur voor aankomst in Italië is genomen.

Om onze gasten een veilige terugkeer naar huis mogelijk te maken in overeenstemming met de internationale regelgeving, heeft MSC Cruises de mogelijkheid voor haar gasten georganiseerd om een RT-PCR test of een antigeen test te kopen en uit te voeren tijdens hun cruise. Ga naar "Veel gestelde vragen" voor meer informatie.