reisvereisten voor middellandse zee cruises

wat u moet weten
voor uw cruise

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.
 

COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.   De onderstaande vereisten zijn geldig voor huidige en komende afvaarten (gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kunnen worden gewijzigd en zullen worden aangepast aan de hand van de ontwikkeling van de pandemie).

Houd er rekening mee dat alle gasten vanaf 12 jaar en ouder aan een van deze vereisten moet voldoen om in te mogen schepen:     

 
 • Volledig gevaccineerd zijn EN dienen een negatief testresultaat te tonen van een RT-PCR of antigeentest die binnen 48 uur voor inscheping is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord gaat, moet u op donderdag vanaf 15.00 uur uw COVID-19-test doen.

 • In de afgelopen zes maanden hersteld zijn van COVID-19 en een verificatiecertificaat of QR-code hebben die dit zodanig bevestigt EN dienen een negatief testresultaat te tonen van een RT-PCR of antigeentest die binnen 48 uur voor inscheping is afgenomen. Gasten dienen een EU Digital Covid-certificaat of gelijkwaardige geldige documentatie te tonen. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord gaat, moet u op donderdag vanaf 15.00 uur uw COVID-19-test doen.

Belangrijk:
MSC Opera: Gasten vanaf 18 jaar en ouder die aan boord zijn gegaan van de MSC Opera met een COVID-19-herstelcertificaat en een negatieve test, moeten in de terminal van La Goulette nogmaals een Covid-test ondergaan voordat ze aan land gaan in Tunesië.

Gasten van 2-11 jaar moeten binnen 48 uur voor inscheping een RT-PCR- of antigeentest overleggen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. Er zijn geen test- of vaccinatievereisten voor gasten jonger dan 2 jaar.

Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd indien ze:

Binnen de laatste 9 maanden en 14 of meer dagen voor vertrek twee set vaccins hebben ontvangen volgens de lokale regelgeving waaronder Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson en Novavax (voor MSC Lirica worden ook de vaccins Sinovac, Sinopharm, Sputnik V geaccepteerd). Een "mix-and-match" combinatie van de bovenstaande lijst van vaccins wordt ook geaccepteerd. Als er meer dan 9 maanden (270 dagen) zijn verstreken sinds de ontvangst van de twee sets vaccininjecties, zal een boostervaccin nodig zijn om in te schepen, met uitzondering van gasten tussen de 12-17 jaar oud.

 

Vanaf 14 mei is een booster niet verplicht voor gasten tussen de 12 en 17 jaar oud. Gasten van 12-17 jaar worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze de basisvaccinatiecyclus hebben voltooid - 2 DOSES VACCIN (in overeenstemming met de lokale regelgeving).

Gasten die de volledige set vaccins hebben ontvangen en ofwel een booster prik hebben gekregen of hersteld zijn van Covid-19 worden beschouwd als volledig gevaccineerd en hun certificaat wordt beschouwd als geldig zonder vervaldatum.

 

Vaccinatiebewijzen moeten geldig zijn voor de duur van de hele cruise. Gasten die hersteld zijn van Covid-19 en slechts één prik van het vaccin hebben gekregen, worden als volledig gevaccineerd beschouwd, zolang ze hun vaccinatie hebben gekregen of in de afgelopen 6 maanden zijn hersteld van Covid-19 en een verificatiecertificaat of QR-code hebben die dit bevestigt.

Let op: 2 doses van een niet door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurd vaccin plus een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurde booster (inclusief Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson en Novavax) worden alleen geaccepteerd voor inscheping als de boosterprik werd gegeven binnen 6 maanden na ontvangst van de tweede vaccinatie en welk is toegediend ten minste 28 dagen na ontvangst van de tweede vaccinatie.

Belangrijk: Antigeen zelftest wordt niet geaccepteerd voor inscheping .


Aanvullende reisvoorwaarden voor Israël

Belangrijke informatie voor gasten die inschepen in Haifa (Israël)
• Een inreisverklaring moet door alle gasten worden ingevuld binnen 48 uur vóór het vertrek van het schip. De verklaring moet voor vertrek worden ingevuld als een uitreisverklaring https://corona.health.gov.il/en/flights/.

Informatie voor gasten op doorreis in Israël
• Alle gasten moeten voor vertrek uit Kusadasi een inreisverklaring invullen. https://corona.health.gov.il/en/flights/


Het originele testresultatencertificaat, vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat.

ANDERE REISVEREISTEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.  

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.

Volgens de laatste regelgeving opgelegd door de Italiaanse autoriteiten, moeten alle gasten een FFP2-type mondkapje dragen wanneer ze instappen op een bustransfer op het Italiaanse grondgebied. Gasten die niet aan deze eis voldoen zullen niet aan boord worden toegelaten. 
 
Aanvullende reisvoorwaarden voor Israël
Belangrijke informatie voor gasten die inschepen in Haifa (Israël)
• Een inreisverklaring moet door alle gasten worden ingevuld binnen 48 uur vóór het vertrek van het schip. De verklaring moet voor vertrek worden ingevuld als een uitreisverklaring https://corona.health.gov.il/en/flights/.

Informatie voor gasten op doorreis in Israël
• Alle gasten moeten voor vertrek uit Kusadasi een inreisverklaring invullen. https://corona.health.gov.il/en/flights/

Om gemoedsrust te garanderen, vereist MSC Cruises dat alle gasten een specifieke en verplichte Covid-19-verzekeringspolis afgesloten te hebben om aan boord te mogen gaan, die dekking biedt tegen COVID-19-gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Dit moet aanwezig vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of hun Fly & Cruise pakket. Het MSC COVID-19 Protection Plan is van toepassing op alle vertrekken vanaf het winterseizoen 2021-2022 en kan tijdens het maken van een boeking op onze website aan uw cruise toegevoegd worden. Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld- moet bij inscheping worden getoond. Gasten die deze documentatie niet kunnen overleggen worden geweigerd tijdens inscheping.
 

wat u moet weten
over inscheping

GEZONDHEIDSSCREENINGS & CHECKLIST VOOR INSCHEPEN

Volgens onze strenge MSC gezondheids- en veiligheidsprotocol, moeten alle gasten, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd, een aantal gezondheids- en COVID 19 screenings ondergaan, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, een gezondheidsvragenlijst en een contactloze temperatuurcontrole, in de terminal voordat ze aan boord gaan.
  Voor een naadloos inschepingsproces dient u onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze terminals door te nemen en het volgende mee te nemen:
 • Een geprint exemplaar van het inschepingsformulier (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Een geprint exemplaar van de verplichte gezondheidsvragenlijst, naar behoren ingevuld en ondertekend binnen 6 uur voorafgaand aan de inscheping (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Het originele testresultatencertificaat en vaccinatie- of herstelcertificaat (op papier of digitaal formaat) moet aangeven dat volledige vaccinatie heeft plaatsgevonden in de afgelopen 9 maanden (6 maanden voor Italiaanse inwoners). Gasten die het boostervaccin hebben gekregen, zijn vrijgesteld van de beperking van 9 maanden.
 • Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld
 • Een geldig identiteitsbewijs

Inscheping wordt geweigerd in het geval van:

 • Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F, hoesten, kortademigheid, koude rillingen, spier- / lichaamspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn en verlies van smaak / geur in de laatste 14 dagen
 • Mogelijke blootstelling aan een vermoedelijk of bevestigd geval van COVID-19 in de 14 dagen voorafgaand inscheping
 • Tijdelijke reisbeperkingen op basis van lokale omstandigheden. Bepaalde landen kunnen bijvoorbeeld visa weigeren of de toegang verbieden op basis van reisgeschiedenis of nationaliteit.
 • Het niet overleggen van het bewijs van de verplichte COVID-19-verzekeringspolis (die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn)

WAT U MOET WETEN OVER AAN WAL GAAN
& UW TERUGREIS NAAR HUIS

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.


Vanaf 1 april 2022 kunnen gasten zelfstandig aan wal gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die met niet-gevaccineerde kinderen reizen, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en veiligheid van een MSC Cruises Shore Excursion, die voorafgaand aan de cruise en aan boord te boeken is.

 

Aanvullende reisvoorwaarden voor Israël
Informatie voor gasten op doorreis in Israël
• Alle gasten moeten voor vertrek uit Kusadasi een inreisverklaring invullen. https://corona.health.gov.il/en/flights/

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met alle lokale regelgeving met betrekking tot COVID-19-testen bij terugkeer naar hun eindbestemming na de cruise.

 

Gasten die per cruiseschip reizen, moeten het PLF eenmaal indienen en als land van bestemming het laatste land selecteren waar ze aan het einde van hun cruise ontschepen. Zij zullen in het elektronische systeem de namen moeten invoeren van de havens die het schip tijdens de cruise heeft bezocht. (https://app.euplf.eu/#/)