REISVEREISTEN VOOR MSC GRAND VOYAGES
& MSC WORLD CRUISE

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

 

Laatst bijgewerkt: 18 november 2022


INSCHEPINGSVEREISTEN

De onderstaande vereisten zijn geldig voor cruises vanaf 1 oktober 2022.   Vaccinatievereisten

 

Alle gasten van 12 jaar of ouder die aan boord gaan moeten volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19.

 

Wanneer wordt een gast als "volledig gevaccineerd" beschouwd?

 

-Gasten die ten minste twee doses vaccin hebben ontvangen - behalve in het geval van een enkele dosis Johnson & Johnson - met een goedgekeurd vaccin van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of anders een in het land van eindbestemming goedgekeurd vaccin: in beide gevallen moet het certificaat een QR-code bevatten. Alle gasten moeten een vaccinatiebewijs overleggen.

Testvereisten

 

  • Alle gasten van 5 jaar en ouder moeten, ongeacht hun vaccinatiestatus, een negatieve Covid-19 RT-PCR of antigeentest voorleggen die 48 uur voor de inscheping is afgenomen.

    Belangrijk: Gasten die reizen op routes die Bermuda aandoen zijn vrijgesteld van het invullen van de Reistoestemming.

De tests moeten door een laboratorium zijn gecertificeerd. Een snelle antigeenzelftest is niet geldig voor reisdoeleinden.


Alle gasten zijn verplicht te reizen met hun COVID-19 vaccinatiestatus of testresultaten. Er kan in verschillende havens en bij plaatselijke attracties ernaar worden gevraagd. 

Het originele testresultatencertificaat of vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels, Italiaans, Duits, Frans or Spaans zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

Alle bemanningsleden moeten volledig gevaccineerd zijn en worden wekelijks gescreend volgens het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.


ANDERE REISVEREISTEN

Vanwege de Covid-19 pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.


Andere vereisten zoals een COVID-19 test een Passenger locator form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereisten voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

Klik hier om alle vereiste documenten, paspoorten en visa voor uw cruise te controleren.

Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of uw “Fly & Cruise” pakket.  

Om u volledig tegen bovenstaande risico's te beschermen, biedt MSC een COVID Protection Plan - een verzekering die speciaal voor deze COVID-19 risico's is ontworpen - dat tijdens het boeken aan de cruise kan worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €29 per persoon (MSC Grand Voyages) en €45 per persoon (MSC World Cruise).

 
U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt.

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Gasten kunnen zelfstandig aan wal gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die met niet-gevaccineerde kinderen reizen, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en veiligheid van een MSC Cruises Shore Excursion, die voorafgaand aan de cruise en aan boord te boeken is.

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen. Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan alle plaatselijke voorschriften met betrekking tot COVID-19 testen wanneer zij terugkeren naar hun eindbestemming na de cruise.