REISVEREISTEN VOOR dubai, abu dhabi & qatar cruises

WAT U MOET WETEN

VOOR UW CRUISE

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

COVID 19: INSCHEPINGSVEREISTEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.   De onderstaande vereisten zijn geldig voor huidige en komende afvaarten (gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kunnen worden gewijzigd en zullen worden aangepast aan de hand van de ontwikkeling van de pandemie).

Houd er rekening mee dat alle gasten aan al deze vereisten moeten voldoen om in te mogen schepen:   
 • Alle gasten (vanaf 2 jaar en ouder), inclusief lokale inwoners en gasten die voor de cruise verblijven in de V.A.E., moeten de negatieve testresultaten van een RT-PCR test kunnen tonen die binnen 72 uur voor inscheping is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord gaat van uw cruise, moet u uw COVID-19 test laten afnemen vanaf woensdag 15.00 uur. 

 • Alle gasten (vanaf 12 jaar en ouder) moeten volledig gevaccineerd zijn. Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor aanvang van de cruise de volledige set vaccinaties hebben ontvangen met een goedgekeurd Covid-19-vaccin, waaronder Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson; Sinopharm, Spoetnik V, Covishield, Sinovac, Covaxin. Een 'mix-and-match'-combinatie van de bovenstaande lijst met vaccins wordt geaccepteerd. Alle gasten die aan boord gaan van een cruise, ongeacht hun nationaliteit, moeten een vaccinatiecertificaat overleggen waaruit blijkt dat de volledige vaccinatie in de afgelopen 9 maanden heeft plaatsgevonden (12 maanden voor gasten die een boosterdosis bij Pfizer, Moderna of Astrazeneca hebben gekregen). Het vaccinatiebewijs moet geldig zijn voor de duur van de hele cruise. Vanaf 1 maart 2022: gasten die meer dan 9 maanden voor de cruise een 2e vaccindosis of booster hebben gekregen (dus met een verlopen vaccinatiegeldigheid) maar die binnen 9 maanden voor vertrek hersteld zijn van COVID-19, mogen inschepen. Gasten moeten een officieel en verifieerbaar laboratoriumtestresultaat overleggen als bewijs van de eerdere infectie.
 • Gasten die inschepen in Doha (Qatar) moeten een certificaat overleggen van een negatieve RT-PCR-test die is afgenomen binnen 48 uur vanaf de vertrektijd van de vlucht naar Doha. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal.

Let op: gasten die van Covid-19 hersteld zijn en slechts één prik kregen, worden niet als volledig gevaccineerd beschouwd. Spoetnik/Sinopharm/Sinovac/Covaxin zijn voorwaardelijk goedgekeurde vaccins in Qatar en worden als geldig beschouwd voor 6 maanden na de tweede dosis of booster. Het vaccinatiebewijs moet geldig zijn voor de duur van de hele cruise. Gasten met twee shots van een voorwaardelijk gecertificeerd vaccin moeten bij aankomst in Qatar een serologische antilichaamtest met eeen positieve uitslag binnen 30 dagen na aankomst in Qatar bij zich hebben; zonder de antistoffentest mogen ze niet in- of aan wal gaan. Mensen die twee doses van een voorwaardelijk goedgekeurd vaccin hebben gekregen, gevolgd door één dosis Pfizer- of Moderna-vaccin en 14 dagen na de laatste dosis, worden als volledig immuun beschouwd (het is niet nodig om het Serelogy-antilichaam te tonen). Antigeen zelftest wordt niet geaccepteerd voor inscheping

Gasten die in Qatar aankomen met een MSC Fly & Cruise pakket op de dag van inscheping zijn vrijgesteld van quarantaine. Gasten die met hun eigen vlucht aankomen, worden in quarantaine geplaatst.

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

ANDERE REISVEREISTEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.

Het paspoort van gasten moet op het moment van reizen minimaal 6 maanden geldig zijn.


VOOR GASTEN DIE IN ABU DHABI INSCHEPEN: Vanaf 30 december moeten gevaccineerde mensen die Abu Dhabi binnenkomen vanuit de andere Emiraten de groene status tonen op de Al Hosn-app: https://alhosnapp.ae/en/home/


V.A.E: Een COVID-19-test is verplicht om per vliegtuig de V.A.E. binnen te komen.

QATAR: Inwoners van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) en de Europese Unie (EU) hoeven zich niet langer online op de Ehteraz website te registreren voordat zij het land binnenkomen of naar Qatar vliegen. Het is echter verplicht voor alle gasten om de Ehteraz app te downloaden op hun mobiele telefoon. De Ehteraz-app wordt geactiveerd via mobiele data wanneer de gasten in Qatar landen. 

Alle niet GCC en EU gasten die aan land gaan moeten zich via de Ehteraz website registreren. Gasten ontvangen een pre-goedkeuringsbrief (dit document moet worden gedownload voordat u naar Qatar reist om in het vliegtuig te kunnen stappen en de luchthaven van Doha te verlaten) per e-mail die bij aankomst door de havenautoriteiten zal worden gecontroleerd. Gasten moeten een kopie van hun paspoort en een kopie van hun vaccin uploaden (als ze zijn gevaccineerd met de voorwaardelijk goedgekeurde vaccins, moeten ze het resultaat van de antilichaamtest uploaden). Registratie kan 72 uur voor aankomst worden gedaan. Gasten kunnen alleen aan wal gaan in Qatar als ze deelnemen aan een georganiseerde MSC Shore Excursion.

 

VERPLICHTE Download van Ehteraz APP op hun mobiele telefoons. De Ehteraz APP wordt geactiveerd wanneer gasten via mobiele data in Qatar zijn geland.

Voor gasten die in Qatar aankomen, is quarantaine bij aankomst vanaf 1 maart 2022 verplicht voor nationaliteiten en mensen die afkomstig zijn uit landen die op de rode lijst staan. Alle andere landen zijn vrijgesteld van quarantaine. Klik hier voor meer informatie.

 

Voor routes die Qatar aandoen, is het alleen mogelijk aan land te gaan met een door MSC georganiseerde excursie (om aan land te gaan moeten gasten een vaccinatiecertificaat + cruisekaart kunnen tonen).

 

Gasten die in Qatar ontschepen, dienen de Ehteraz-app te downloaden. De app kan op elk moment worden gedownload, maar kan alleen worden geactiveerd zodra gasten in Doha aankomen. Gasten die direct naar de luchthaven gaan nadat ze van boord zijn gegaan, moeten een geldige 48-uurs PCR-test of 24-uurs antigeentest hebben voordat ze in Qatar aankomen voor alle vluchtbestemmingen die dit vereisen. Voor gasten met een verblijf na de cruise in DOHA wordt alleen een 48-uurs PCR-test geaccepteerd.

 

Andere vereisten zoals een COVID-19 test en de Passenger Locator Form (PLF) kunnen nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.
 
Om gemoedsrust te garanderen, vereist MSC Cruises dat alle gasten een specifieke en verplichte Covid-19-verzekeringspolis afgesloten te hebben om aan boord te mogen gaan, die dekking biedt tegen COVID-19-gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Dit moet aanwezig vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise of hun Fly & Cruise pakket. Het MSC COVID-19 Protection Plan is van toepassing op alle vertrekken vanaf het winterseizoen 2021-2022 en kan tijdens het maken van een boeking op onze website aan uw cruise toegevoegd worden. Het bewijs van de verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld- moet bij inscheping worden getoond. Gasten die deze documentatie niet kunnen overleggen worden geweigerd tijdens inscheping.

WAT U MOET WETEN OVER INSCHEPING

GEZONDHEIDSSCREENINGS & CHECKLIST VOOR INSCHEPEN

Volgens onze strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen moeten alle gasten, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd (jonger dan 12 jaar oud), een aantal gezondheids- en COVID 19-screenings ondergaan, inclusief een gezondheidsvragenlijst en een contactloze temperatuurcontrole, voordat ze aan boord gaan.
  Voor een naadloos inschepingsproces dient u onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze terminals door te nemen en het volgende mee te nemen:

 

 • Een geprint exemplaar van het inschepingsformulier (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Een geprint exemplaar van de verplichte gezondheidsvragenlijst, naar behoren ingevuld en ondertekend binnen 6 uur voorafgaand aan de inscheping (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Het originele COVID-19 testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat (op papier of digitaal formaat) moet aantonen dat er in de afgelopen 9 maanden een volledige vaccinatie heeft plaatsgevonden (12 maanden voor gasten die een boosterdosis bij Pfizer, Moderna of Astrazeneca hebben gekregen).
 • Het bewijs van de COVID-19 verzekeringspolis (bijv. een certificaat, overzicht, of de polis die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn) - waarin duidelijk de COVID-19-dekking staat vermeld
 • Een geldig identiteitsbewijs

Inscheping wordt geweigerd in het geval van:

 • Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F, hoesten, kortademigheid, koude rillingen, spier- / lichaamspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn en verlies van smaak / geur in de laatste 14 dagen
 • Mogelijke blootstelling aan een vermoedelijk of bevestigd geval van COVID-19 in de 14 dagen voorafgaand inscheping
 • Tijdelijke reisbeperkingen op basis van lokale omstandigheden. Bepaalde landen kunnen bijvoorbeeld visa weigeren of de toegang verbieden op basis van reisgeschiedenis of nationaliteit.
 • Het niet overleggen van het bewijs van de verplichte COVID-19-verzekeringspolis (die in het Engels, Italiaans, Duits, Frans of Spaans moet zijn)
 • Positief PCR-testresultaat afgenomen in Dubai, Abu Dhabi en Doha op de luchthaven/haven

WAT U MOET WETEN OVER AAN WAL GAAN
& UW TERUGREIS NAAR HUIS

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

Gasten kunnen zelfstandig aan wal gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die met niet-gevaccineerde kinderen reizen, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en veiligheid van een MSC Cruises Shore Excursion, die voorafgaand aan de cruise en aan boord te boeken is. Ga naar "Veel gestelde vragen" voor meer informatie. 

Transit-gasten in Dubai die in Doha zijn ingescheept, moeten bij aankomst in Dubai een lokale PCR-test in de VAE afnemen. Het is niet verplicht om op de resultaten te wachten voordat u op excursie gaat.
 


Voor vaarroutes met bezoek aan Qatar:

 

Voor routes die Qatar aandoen, is het alleen mogelijk aan land te gaan met een door MSC georganiseerde excursie (om aan land te gaan moeten gasten een vaccinatiecertificaat + cruisekaart kunnen tonen).
 
Gasten die in Qatar ontschepen (verblijf in Qatar of rechtstreeks naar de luchthaven gaan) , dienen de Ehteraz-app te downloaden. De app kan op elk moment worden gedownload, maar kan alleen worden geactiveerd zodra gasten in Doha aankomen (zie onderstaande instructies over hoe de app kan worden gedownload en kan worden geactiveerd). Registreer u bij het Ehteraz-portaal via "(https://www.ehteraz.gov.qa/)" en download de vereiste officiële documenten om de pre-goedkeuringsbrief van het portaal via e-mail te ontvangen. *Ze kunnen deze brief per e-mail ontvangen terwijl ze in Abu Dhabi of Sir Bani Yas zijn, waar GRATIS wifi beschikbaar is.  

 • Als gasten geen pre-goedkeuringsbrief hebben ontvangen, hebben ze het volgende nodig: vaccinatiecertificaat, kopie van paspoort, cruisekaart, ALLEEN voor gasten die zijn gevaccineerd met voorwaardelijk goedgekeurde vaccins.

Gasten die direct naar de luchthaven gaan nadat ze van boord zijn gegaan, moeten een geldige 48-uurs PCR-test of 24-uurs antigeentest hebben voordat ze in Qatar aankomen voor alle vluchtbestemmingen die dit vereisen. Voor gasten met een verblijf na de cruise in DOHA wordt alleen een 48-uurs PCR-test geaccepteerd.

 

Belangrijke informatie over de app Ehteraz (Qatar)

- De app is alleen vereist voor gasten die ontschepen in Doha (Qatar).
- Gasten kunnen van tevoren de app downloaden en zich registreren, maar de app kan in Qatar slechts één keer worden geactiveerd met een wifi-verbinding van een IP-adres in Qatar of door dataroaming in te schakelen. Als de internationale simkaart niet werkt, kunnen gasten een lokale simkaart kopen die bij de terminal verkrijgbaar is voor $24 om de Ehteraz-app te activeren.

 

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan alle lokale regelgeving met betrekking tot COVID-19 testen wanneer zij terugkeren naar hun eindbestemming na de cruise