REISVEREISTEN VOOR CARIBBEAN & ANTILLEN CRUISES

WAT U MOET WETEN

VOOR UW CRUISE

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om de reisvereisten te controleren vóór het vertrek van de cruise. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio's en landen waarin de schepen opereren om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan de vereiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en deze overtreft. Onderstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

CARIBBEAN CRUISES - COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN VOOR VS INWONERS

Raadpleeg de MSC USA Website voor reisvereisten voor inwoners van de VS.

CARIBBEAN CRUISES - COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN VOOR NON-VS INWONERS

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf. De onderstaande vereisten zijn geldig voor huidige en komende afvaarten (gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kunnen worden gewijzigd en zullen worden aangepast aan de hand van de ontwikkeling van de pandemie).  

Houd er rekening mee dat alle gasten aan al deze vereisten moeten voldoen om in te mogen schepen:  

Afvaarten met vertrek vanuit Amerikaanse havens:

Alle gasten vanaf 12 jaar en ouder volledig zijn ingeënt tegen COVID-19. De vaccinatievereisten gelden ook voor gasten die in de afgelopen 90 dagen zijn hersteld van COVID-19. Er is geen vereiste voor een boostervaccinatie. Alle volledig gevaccineerde gasten moeten een negatieve RT-PCR- of antigeentest testresultaat tonen die niet meer dan 2 dagen voor inscheping is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal.

Alle gasten (2-11 jaar oud) moeten de negatieve testresultaten van een RT-PCR test kunnen tonen die binnen 3 dagen voor inscheping is afgenomen en er zal een extra COVID-19-test uitgevoerd worden in de terminal (gratis) voor het inschepen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal.

Gasten jonger dan 2 jaar hoeven niet te worden getest voor of tijdens het inschepen.

Gasten worden als volledig gevaccineerd beschouwd als ze de volledige set vaccinaties meer dan 14 dagen voor aanvang van de cruise hebben ontvangen met een goedgekeurd WHO COVID-19-vaccin, waaronder Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna, Oxford/Astrazeneca, Covishield, Sinopharm, Sinovac , Coronavac, Novavax/Covovax of een "mix-and-match" combinatie van geaccepteerde COVID-19-vaccins.

Het vaccinatiebewijs moet geldig zijn voor de duur van de hele cruise.

Let op:
Gasten die hersteld zijn van Covid-19 en slechts één prik hebben gekregen, worden niet als volledig gevaccineerd beschouwd en een antigeen-zelftest wordt niet geaccepteerd voor inscheping. In beide gevallen wordt inscheping geweigerd.


Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. Het COVID 19-vaccinatiecertificaat moet het volgende bevatten: persoonlijke identificatiegegevens (minimaal volledige naam en geboortedatum) die overeenkomen met de persoonlijke identificatiegegevens in het paspoort, naam van de officiële bron die het dossier heeft uitgegeven, vaccinfabrikant en datum(s) van vaccinatie.

ANTILLEN CRUISES - COVID-19: INSCHEPINGSVEREISTEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.    

 

De onderstaande vereisten zijn geldig voor huidige en komende afvaarten (gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kunnen worden gewijzigd en zullen worden aangepast aan de hand van de ontwikkeling van de pandemie).

 

Houd er rekening mee dat alle gasten aan al deze vereisten moeten voldoen om in te mogen schepen:  

   

 • Alle gasten (vanaf 2 jaar en ouder) moeten de resultaten van een RT-PCR test kunnen tonen die binnen 72 uur voor inscheping is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. Als u op zaterdag om 15.00 uur aan boord gaat van uw cruise, moet u uw COVID-19 test laten afnemen vanaf woensdag 15.00 uur.
 • Alle gasten (vanaf 12 jaar en ouder) moeten volledig gevaccineerd zijn (d.w.z. minimaal 14 dagen voor vertrek van het schip volledig gevaccineerd zijn, geaccepteerde vaccins: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).
  Let op: gasten die hersteld zijn van Covid-19 en slechts één vaccinatie hebben gekregen, worden niet beschouwd als volledig gevaccineerd. Een Mix-and-match combinatie wordt 2 weken na de tweede dosis geaccepteerd in een 2-dosis series combinatie van een enkele dosis Pfizer of Moderna met een enkele dosis AstraZeneca. Het vaccinatiebewijs moet geldig zijn voor de duur van de hele cruise. Op het vaccinatiebewijs moet staan dat de volledige set vaccinatie / booster in de afgelopen 9 maanden heeft plaatsgevonden. 

 

Voor inscheping in St. Maarten moeten gasten 48 uur voor inscheping een RT-PCR-test overleggen. Als dit niet mogelijk is, moeten gasten een RT-PCR-test overleggen die binnen 72 uur voorafgaand is afgenomen, plus een antigeentest die binnen 24 uur is afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal.

Inscheping in Bridgetown – Barbados: alle reizigers, ongeacht vaccinatiestatus, inclusief die op doorreis zijn, moeten binnen 1 dag voor aankomst een geldig negatief Rapid Covid-19 PCR-testresultaat hebben afgenomen of binnen 3 dagen een negatieve RT-PCR Covid-19-test voor aankomst hebben afgenomen. Gasten moeten het geldige negatieve testcertificaat meenemen naar de terminal. De test moet worden afgenomen in een geaccrediteerd laboratorium en moet afkomstig zijn van een nasofaryngeaal monster. Snel antigeen/antilichaam, zelf-toegediende tests en thuistestkits worden niet geaccepteerd voor reizen naar Barbados. Gasten moeten hun resultaten uploaden via de BIMSafe-app of online op https://www.travelform.gov.bb/home en reizen met een kopie van de testresultaten waarin duidelijk de datum staat vermeld van wanneer de test was afgenomen. Ga voor meer informatie naar https://www.visitbarbados.org/covid-19-travel-guidelines-2020

 

Het originele testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat moet in de terminal getoond worden (op papier of elektronisch formaat) om aan boord te gaan. Het certificaat moet in het Engels zijn en moet de volgende gegevens bevatten: persoonlijke gegevens van de gast (verifieerbaar met de andere reisdocumenten), testdatum, identificatie/contactgegevens van de instelling die de analyse heeft uitgevoerd, gebruikte techniek en het negatief testresultaat. 

ANDERE REISVEREISTEN

Controleer HIER voordat u uw cruise boekt of u mag inschepen volgens uw land van verblijf. Vanwege de Covid-19-pandemie kunnen er internationale reisbeperkingen gelden, afhankelijk van uw cruisebestemming en uw land van verblijf.  

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

 

Het dragen van mondkapjes wordt ten zeerste aanbevolen. In bepaalde situaties kan deze aanbeveling het gevolg zijn van een verplichte vereiste in overeenstemming met de toepasselijke gezondheidsvoorschriften van een bezocht land of haven. Wanneer u aan land bent, moet u zich ook houden aan alle plaatselijke voorschriften betreffende het gebruik van mondkapjes. Deze protocollen zijn onderhevig aan verandering.

 

Sint Maarten heeft een verplichte pre-autorisatie voor de gezondheid opgesteld via een Electronic Health Authorization System (EHAS) voor elke bezoeker die per vliegtuig arriveert, inclusief transits, voor bezoekers en inwoners van Sint Maarten. Zonder de gezondheidspre-autorisatie is het niet mogelijk om aan boord te gaan. Houd er rekening mee dat de verwerkingstijd tot 12 uur kan duren.

- Alle passagiers moeten de aanvraagprocedure via EHAS doorlopen voordat ze naar Sint Maarten vertrekken.
- Binnen 48 uur, voordat ze aan het einde van de cruise weer ontschepen in Sint Maarten, moeten alle passagiers van 5 jaar en ouder een antigeentest laten uitvoeren door de cruisemaatschappij.
- Aanvragen via EHAS is niet nodig als u aan het einde van de cruise terugkeert naar Sint Maarten.
- De aankoop van een COVID-19-verzekering (14 USD) is alleen verplicht bij een verblijf van meer dan één (1) dag op Sint Maarten, voor of na de cruise. De verzekering is alleen geldig gedurende de dagen van verblijf op Sint Maarten tussen de aankomstdatum en de terugkeerdatum naar het land van herkomst.


Aangezien u tijdens een cruise kunt worden blootgesteld aan specifieke COVID-19 risico's die gewoonlijk niet door bestaande verzekeringspolissen worden gedekt, wordt - om uw gemoedsrust te garanderen - voor alle nieuwe reserveringen vanaf 1 juli 2022 ten zeerste aanbevolen dat alle gasten een verzekeringspolis hebben die hen specifiek dekt tegen COVID-19 gerelateerde risico's, zoals annulering, onderbreking, repatriëring, quarantaine, medische hulp en gerelateerde kosten, evenals ziekenhuisopname. Indien u geen verzekering hebt, gelieve er dan rekening mee te houden dat u blootgesteld kunt worden aan bijkomende kosten die niet door de Rederij kunnen worden gedekt.

De verzekering moet u en uw gezin dekken, vanaf het moment dat de boeking wordt bevestigd tot het einde van de cruise, uw Fly & Cruise pakket of uw Stay & Cruise pakket.

Om u volledig tegen bovenstaande risico's te beschermen, biedt MSC een COVID Protection Plan - een verzekering die speciaal voor deze COVID-19 risico's is ontworpen - dat tijdens het boeken aan de cruise kan worden toegevoegd. Het Covid Protection Plan is van toepassing op alle afvaarten die in de verkoop zijn. Voordat u de reservering definitief maakt, is het mogelijk om het MSC COVID-19 Protection Plan aan de cruise toe te voegen voor de prijs van €25 per persoon voor korte afstandsbestemmingen (Middellandse Zee en Noord-Europa cruises), €29 voor lange afstandsbestemmingen (Caribbean & Antillen, Dubai, Abu Dhabi en Qatar, Saoedi-Arabië en de Rode Zee, Zuid-Amerika en Grand Voyages) en €45 voor de World Cruise.

U kunt ook reizen met een andere verzekering die de bovengenoemde risico's dekt. 
 

WAT U MOET WETEN OVER INSCHEPING

GEZONDHEIDSSCREENINGS & CHECKLIST VOOR INSCHEPEN

Volgens onze strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen moeten alle gasten, zowel gevaccineerd als niet-gevaccineerd, een aantal gezondheids- en COVID 19-screenings ondergaan, waaronder een COVID-19 test (meer details te lezen in sectie inschepingsvereisten), een gezondheidsvragenlijst invullen en een contactloze temperatuurcontrole, voordat ze aan boord gaan.

 

Voor een naadloos inschepingsproces dient u onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in onze terminals door te nemen en het volgende mee te nemen:

 • Een geprint exemplaar van het inschepingsformulier (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Een geprint exemplaar van de verplichte gezondheidsvragenlijst, naar behoren ingevuld en ondertekend binnen 6 uur voorafgaand aan de inscheping (beschikbaar in uw cruiseticket)
 • Het originele COVID-19 testresultatencertificaat en vaccinatiecertificaat (op papier of digitaal formaat)
 • Een geldig identiteitsbewijs

Inscheping wordt geweigerd in het geval van:

 • Als een gast ziektesymptomen vertoont, zoals een temperatuur hoger dan 37,5 ° C / 99,5 ° F, hoesten, kortademigheid, koude rillingen, spier- / lichaamspijnen, vermoeidheid, hoofdpijn, keelpijn en verlies van smaak / geur in de laatste 14 dagen
 • Mogelijke blootstelling aan een vermoedelijk of bevestigd geval van COVID-19 in de 14 dagen voorafgaand inscheping
 • Tijdelijke reisbeperkingen op basis van lokale omstandigheden. Bepaalde landen kunnen bijvoorbeeld visa weigeren of de toegang verbieden op basis van reisgeschiedenis of nationaliteit.

WAT U MOET WETEN OVER AAN WAL GAAN
& TERUG UW TERUGREIS NAAR HUIS

AAN WAL GAAN & TERUG NAAR HUIS REIZEN

Een COVID-19-test of Passenger Locator Form (PLF) kan nog steeds nodig zijn voor nationale of internationale mobiliteitsvereisten: het is de verantwoordelijkheid van elke gast om deze vereiste voor vertrek te verifiëren. Voor meer informatie wordt aanbevolen om de officiële kanalen van de bevoegde autoriteiten van uw land te raadplegen.

Gasten kunnen zelfstandig aan wal gaan volgens de lokale vereisten die voortdurend worden gecontroleerd en aan verandering onderhevig zijn. Gasten die met niet-gevaccineerde kinderen reizen, kunnen ook zelfstandig aan wal gaan. Voor de beste ervaring aan wal raden we alle gasten aan om bestemmingen te verkennen met het comfort, gemak en veiligheid van een MSC Cruises Shore Excursion, die voorafgaand aan de cruise en aan boord te boeken is.

 

Sint Maarten heeft een verplichte pre-autorisatie voor de gezondheid opgesteld via een Electronic Health Authorization System (EHAS) voor elke bezoeker die per vliegtuig arriveert, inclusief transits, voor bezoekers en inwoners van Sint Maarten. Zonder de gezondheidspre-autorisatie is het niet mogelijk om aan boord te gaan. Houd er rekening mee dat de verwerkingstijd tot 12 uur kan duren.

 

Let op: op sommige bestemmingen kunnen gasten die vóór 1 april 2022 met niet-gevaccineerde kinderen reizen, alleen aan land gaan tijdens een beschermde MSC-excursie.

- Alle passagiers moeten de aanvraagprocedure via EHAS doorlopen voordat ze naar Sint Maarten vertrekken.
- Binnen 48 uur, voordat ze aan het einde van de cruise weer ontschepen in Sint Maarten, moeten alle passagiers van 5 jaar en ouder een antigeentest laten uitvoeren door de cruisemaatschappij.
- Aanvragen via EHAS is niet nodig als u aan het einde van de cruise terugkeert naar Sint Maarten.
- De aankoop van een COVID-19-verzekering (14 USD) is alleen verplicht bij een verblijf van meer dan één (1) dag op Sint Maarten, voor of na de cruise. De verzekering is alleen geldig gedurende de dagen van verblijf op Sint Maarten tussen de aankomstdatum en de terugkeerdatum naar het land van herkomst.

 

Inwoners van Frankrijk die terugkeren uit landen op de Groene Lijst hoeven niet binnen 48 uur voor aankomst een negatieve RT-PCR- of antigentest te laten zien. Indien een test door de luchtvaartmaatschappij vereist is, kan deze aan boord worden uitgevoerd. Inwoners van Frankrijk die terugkeren uit landen met een oranje kleur moeten een negatieve 48-uurs test laten zien.

 

Het is de verantwoordelijkheid van elke gast om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met alle lokale regelgeving met betrekking tot COVID-19-testen bij terugkeer naar hun eindbestemming na de cruise.